ערב טוב,
לאחר התלבטויות רבות לגבי פתרון אחסון לאופנוע לרכיבות יומיות, החלטתי לרכוש לעצמי תיק מיכל מגנטי, והנה הסקירה.
ראשית מעט רקע: יש ברשותי ארגזי צד. לאחר מספר רכיבות איתם הגעתי למסקנה שהרוחב שהם מוסיפים לאופנוע מקשה עלי בהשתחלויות ברמת גן הצפופה. לכן הוחלט שהם ישמשו למשימות מיוחדות ולא ליום-יום. לאחר מכן השתמשתי בתיק גב שנקשר לזנב האופנוע באמצעות Rok straps (כשלעצמו מוצר מצוין). למעשה, הפתרון הזה די נוח, אבל בכל זאת העדפתי משהו קטן יותר שאוכל לסחוב כתיק צד.
התיק שנרכש הוא של חברת Ogio והדגם הוא Supermini Tanker. כאמור, התיק מתחבר למיכל הדלק בעזרת מגנטים והוא לא מתאים לאופנועים עם מיכל פלסטיק. ההתאמה שלו לאופנוע שלי (Honda CB500X) מבחינת הגודל - מושלמת. כאילו יצרו את התיק הזה במיוחד בשבילו.
גודלו של התיק 28 ס"מ אורך, 23 ס"מ רוחב, 10 ס"מ גובה ונפחו כ-6 ליטרים. לתיק יש שלושה תאים:
- תא מרכזי, שבתוכו יש שק קטן עם רוכסן לאיכסון כסף קטן, ורצועת חיבור למפתחות.
- תא קטן הממוקם מעל התא הגדול, מתאים לארנק וחפצים קטנים
- תא מרופד למשקפי שמש/ראיה בתחתית התיק, חוסך את הצורך בקופסא למשקפיים. מניסיון של מספר ימים, עדשות המשקפיים לא נשרטות.
אני מכניס לתיק מגני ברכיים של Clover (מכסים רק את הברכיים כך שהם יחסית קטנים), כפפות, ארנק, רישיונות, שקית טבק, מפתחות ועוד מספר פריטים קטנים. וכמובן משקפי שמש בתא היעודי. התיק מלא לגמרי עם כל הדברים הנ"ל.
תחתית התיק מרופדת בגומי שמשאיר את התיק במקום כשהוא מחובר למיכל, ביחד עם המגנטים החזקים. לאחר מספר רכיבות במהירות בינעירונית, אני יכול לאשר שהתיק לא זז אפילו במילימטר בזמן הרכיבה. מביקורות שקראתי באתרים בחו"ל של אנשים שהשתמשו בתיק לאורך זמן, המגנטים לא גורמים לשריטות על מיכל הדלק.
התיק מגיע עם רצועות שהופכות אותו לתיק גב או תיק צד. יש גם ידית נשיאה.
נראה שהתיק עשוי מחומרים איכותיים ועמידים. הרוכסנים אטומים ואני מניח שניתן לרכב איתו בגשם קל למרות שהוא לא מוגדר כעמיד למים, והוא לא מגיע עם כיסוי.
התיק נרכש מאיביי בעלות $69 + $15 משלוח, סה"כ $84 או כ-340 ש"ח.