תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: התייעצות בנוגע לקניית אופנוע ראשון

Member הסמל האישי של Zurs

התייעצות בנוגע לקניית אופנוע ראשון

שלום,
    אני צריך כלי תחבורה שיהווה תחליף לתחבורה הציבורית ביומיום שלי, ועכשיו כשאני יכול להרשות לעצמי, אני רואה הזדמנות סוף סוף להיכנס לתחום ולרכוש דו גלגלי.
    אני בן 22, יש לי a1, רשיון נהיגה מגיל 17 ונסיון של שנים ברכיבות AM על אופניים (אם זה רלוונטי...)
    יש לי 2 צרכים לאופנוע:
    1. נסיעות של 90 ק"מ ביום לעבודה ולאוניברסיטה (סה"כ).
    2. כיף (טיולים בסופשים).

בהיבטי תקציב אני מקצה 50000 לאופנוע ועוד 10000 למיגון. יכול להיות שאפשר להסתפק בפחות, זה פשוט התקציב המקסימלי (אפשר לחרוג קצת אם יש סיבה מוצדקת).
    אני לא כל כך מעוניין באופנועים משומשים, וגם יש לי את היכולת לקנות חדש - לכן אופציה שמאוד מושכת אותי כבר זמן מה היא ה- yamaha yzf r3.

בנוסף, יש מספר דברים שלא מתיישבים לי טוב ובגלל חוסר הנסיון שלי, אני לא יודע איך לענות עליהם:
    1. האם ניתן לקיים שגרת רכיבה של 90 ק"מ (45 בבוקר ו- 45 בערב)? בחורף (למעט סערות), ובקיץ?
    2. כמה קשה יהיה להחזיק אופנוע לרוכב מתחיל, 300CC, בשגרה כזו עם קילומטראז גבוה בגלל מרווח הטיפולים?

אשמח לשמוע המלצות וטיפים שיעזרו לי בקניה ובכניסה לתחום. תודה.

Member הסמל האישי של ducati boy
    ה r3 עושה רושם של כלי מצויין לפי מבחני דרכים בארץ ובחול, תשקיע בקסדה איכותית ומעיל וכו' אבל 10000 נשמע יותר מדי למיגון.
    החצי שנה - שנה הראשונה על הכביש היא הכי מסוכנת, אני לא הייתי משקיע בכלי חדש להתחלה(תלמד מהטעות שלי בשנה הראשונה שלי בגיל 18 היו לי 3 החלקות- (פלסטיקה של ימאהה מאוד יקרה) ומאז כלום טפו טפו היום בן 22 ואני רוכב הרבה ), אם אתה נעול על חדש אז לפחות תעשה מקיף,
    לגבי הנסיעה בחורף הכל אפשרי אפשר לחשוב איזה חורף יש פה, כיף גדול בגשם זה לא.
    מרווח טיפולים תבדוק באתר של מטרו.
    ducati monster 796 2014:- טוטאלוס

עכשיו: ducati supersport 939

ציטוט נכתב במקור על ידי ducati boy צפיה בהודעה
    ה r3 עושה רושם של כלי מצויין לפי מבחני דרכים בארץ ובחול, תשקיע בקסדה איכותית ומעיל וכו' אבל 10000 נשמע יותר מדי למיגון.
    החצי שנה - שנה הראשונה על הכביש היא הכי מסוכנת, אני לא הייתי משקיע בכלי חדש להתחלה(תלמד מהטעות שלי בשנה הראשונה שלי בגיל 18 היו לי 3 החלקות- (פלסטיקה של ימאהה מאוד יקרה) ומאז כלום טפו טפו היום בן 22 ואני רוכב הרבה ), אם אתה נעול על חדש אז לפחות תעשה מקיף,
    לגבי הנסיעה בחורף הכל אפשרי אפשר לחשוב איזה חורף יש פה, כיף גדול בגשם זה לא.
    מרווח טיפולים תבדוק באתר של מטרו.
    לצערי באתר של מטרו אין את ה- r3, אז הלכתי לפי הנינג'ה 250 שזאת האופציה הכי קרובה שמצאתי. מדובר שם על טיפולים של 1000, 6000, 12000, 24000, 36000.
    חיפשתי גם את הספר של ה- r3 ולא מצאתי, אז לקחתי את הספר של הנינג'ה 300 כדי לאמת את מה שמטרו אומרים וזה מספיק נכון.
    בכל מקרה, זה אולי קצת מצחיק אבל בכל זאת אשאל - בסופו של דבר אני עושה כ- 24000 ק"מ בשנה, האם הכלי יוכל לתפקד במשך שנתיים (48000 ק"מ), בצורה סבירה, או שאמצא את עצמי תוך שנה עד שנה וחצי קונה כלי עם נפח יותר גדול? וכמה יהיה קשה למכור את האופנוע עם קילומטראז כזה של שימוש של שנה-שנה וחצי?

תודה!

ציטוט נכתב במקור על ידי Zurs צפיה בהודעה
    לצערי באתר של מטרו אין את ה- r3, אז הלכתי לפי הנינג'ה 250 שזאת האופציה הכי קרובה שמצאתי. מדובר שם על טיפולים של 1000, 6000, 12000, 24000, 36000.
    חיפשתי גם את הספר של ה- r3 ולא מצאתי, אז לקחתי את הספר של הנינג'ה 300 כדי לאמת את מה שמטרו אומרים וזה מספיק נכון.
    בכל מקרה, זה אולי קצת מצחיק אבל בכל זאת אשאל - בסופו של דבר אני עושה כ- 24000 ק"מ בשנה, האם הכלי יוכל לתפקד במשך שנתיים (48000 ק"מ), בצורה סבירה, או שאמצא את עצמי תוך שנה עד שנה וחצי קונה כלי עם נפח יותר גדול? וכמה יהיה קשה למכור את האופנוע עם קילומטראז כזה של שימוש של שנה-שנה וחצי?

תודה!
    יהיה לך קשה למכור אותו ואתה תפסיד הרבה, היה לי xmax עם יותר מ48000 והמנוע היה תקין( טיפלתי בו תמיד ובזמן)

ציטוט נכתב במקור על ידי ducati boy צפיה בהודעה
    יהיה לך קשה למכור אותו ואתה תפסיד הרבה, היה לי xmax עם יותר מ48000 והמנוע היה תקין( טיפלתי בו תמיד ובזמן)
    טוב, כנראה שאצטרך להשלים עם העובדה שאפסיד על זה כסף.. ולשאוף אולי למכור את הכלי בקילומטראז קצת שפוי, נניח שנה של שימוש. ביד 2 אחפש כאלה עם קילומטראז גבוה כדי להעריך את ההבדל ביניהם לנורמלים יותר.
    על איזה מיגון אתה ממליץ? והאם לדעתך זה נכון להתחיל עם כל העסק בחורף? ינואר לצורך העניין.

כמובן שהכי טוב להתחיל לא בחורף אם יש לך אפשרות, גם מבאס להתחיל בגשמים..
    אני יכול להעיד על עצמי שהתחלתי על קטנוע בחורף, אחר כך עברתי מקטנוע 125 למפלצת של 93 כ"ס(פלוס האגזוזים) בשיא החורף(שרוט),
    לגבי מיגון אני נוסע עם shoei qwest והיא נוחה לי מאוד ומעיל עור מאוורר.

לגבי השאלה הראשונה שלך - התשובה היא חד משמעית כן.
    אני עושה את זה כל יום.
    תהיה מוכן נפשית, ותשקיע בציוד טוב.

ציטוט נכתב במקור על ידי רוכב על 2 צפיה בהודעה
    לגבי השאלה הראשונה שלך - התשובה היא חד משמעית כן.
    אני עושה את זה כל יום.
    תהיה מוכן נפשית, ותשקיע בציוד טוב.
    חד משמעית כן על אף שמדובר ב- 300cc?

חוזר על המלצה מפוסט אחר. לך על אופנועי 500 ולא 300.

ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    חוזר על המלצה מפוסט אחר. לך על אופנועי 500 ולא 300.
    עד כמה זה קריטי לדעתך? בכל זאת, ההבדל בין ה- r3 ל- cbr500 הוא כ- 10000 שקלים.

Senior Member
    אני אישית חושב שאין כל כך הבדל
    לדעתי אם תתחבר לסגנון החיים שאופנוע מציע אתה תמצא את עצמך קונה כלי "רציני" תוך שנה, שנה וחצי לא משנה מה תקנה עכשיו