אני עדיין בהרצה 1000km על ה LX250GY שלי וכשהיא תסתיים אני מתכוון ללכת לקורס רכיבה.
אבל עד אז, יהיה נחמד לא להתרסק.
אני מדבר על פניות פשוטות בתוך עיר. פניה של 90 מעלות ימינה בעיקר, אבל גם לשמאל אני לא מרגיש יציב במיוחד ואני מאט מאוד מאוד בשביל לבצע אותן.
בגדול, באיזה מהירות אני צריך להיות מסוגל לבצע פניה ימינה כזו ברכיבה יום יומית?
אני מניח שיש לי בעיות בתנוחת גוף ואולי לחוץ מדי על הכידון, לא יודע מה בדיוק גורם לזה.
אני מבקש עצות ואולי רעיונות לתרגילים ואיפה אפשר לתרגל באזור תל אביב-גבעתיים.
תודה!
עריכה: פניות פרסה זה בכלל גרוע, בעיקר בגלל שככה נפלתי פעמיים בשיעורים כשהוצאתי את הרישיון לפני שנה וחצי.
נראה שזה מיועד יותר למסלול מירוצים
נראה לי שלא טרחת לצפות עד הסוף
אם אתה חושב שיש שם חלק שרלוונטי ספציפית לפניות בעיר אני אשמח לקישור לנקודת זמן בסרט.
וראיתי אותו פעמיים...
כל מה שיש בסרט הזה רלוונטי לכל מקום. תדע להבדיל בין מה שאתה צריך לדעת כדי לשרוד על הכביש לבין מה שאתה צריך לדעת במסלול, זה ממש לא קשה. על תנוחת רכיבה צריך לשמור כל זמן שאתה רוצה להיות מסוגל להפנות את האופנוע לא משנה אם זה במסלול או על הכביש
תלוי בכביש, אם אתה נוסע על אספלט איכותי, שלם, בלי בורות ביוב וחצץ מפוזר אז הסרטון מראה לך את מה שאתה צריך לדעת.
אם לא אז לפנות גם סביב ה20 קמ"ש זה בסדר.
אף אחד פה לא יכול להגיד מה אתה עושה לא נכון.
הכל בא עם הזמן..
אתה תראה שעוד חודש תפנה על 30..
עוד חודשיים על 40.
עוד 3 חודשים על 60.
הכי מהר שיצא לי פנייה חדה בסביבות ה90 קמ"ש.
יש חבר על z1000 שדפק פנייה שמאלה על 160.
עשיתי עכשיו סיבוב בתל אביב והיה יותר טוב, הקפדתי יותר על להסתכל לאן שאני רוצה לנסוע וזה כנראה גם שיפר לי את תנוחת הגוף.
אני קורא כבר כמה שבועות את proficient motorcycling, לדעתי מסביר יותר טוב מאשר twotr. יותר ממוקד ברכיבה פשוטה.
אבל לא תרגלתי תוך כדי אז זה לא ממש תפס.
אחת הבעיות בשיעורי נהיגה היא שלא באמת מלמדים אותך לנהוג...
באופן אבסורדי, ככל שאתה נוסע מהר יותר , האופנוע יציב יותר ואז הפנייה קלה יותר (יש לזה גבול בגלל חוקים של כוחות צנטריפוגאליים וכאלה. אל תנסה לקחת את הפנייה ב - 100 אני לא בטוח שהאופנוע ישאר יציב).
תחשוב על נסיון לעמוד בלי לנסוע בכלל. האופנוע נופל מיד.
בגלל שאתה חושש, אתה מאט (כנראה יותר מידי) ואז אתה מאבד יציבות.
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא לתרגל במגרש לבד פניות ימינה ושמאלה , עד שתרכוש ביטחון.
אני חושב שפה ראיתי את ההסבר הכי טוב ללמה אופנוע הוא יציב כשהוא בתנועה:
https://www.youtube.com/watch?v=oZAc5t2lkvo
אני מאוד רוצה לתרגל, יש רעיונות למגרשים באזור גוש דן?
אתה יכול ללכת להתאמן במגרשי החניה שבהם מלמדים נהיגה.יש מול גני התערוכה בתל אביב ואפשר גם במגרש ה"טסטים" בחולון.
אני מהמר שאתה מסתכל על הגלגל, או על הרצפה בכיוון הפניה.
מבט קדימה לאיפה שאתה רוצה להגיע בעוד עשר שניות, גז, ואת כל השאר הטייס האוטומאטי יעשה לבד.
תודה לכולם, אני כבר מרגיש יותר יציב בפניות.
מבט, להיות רפוי על הכידון, קצת להטות את הגוף, גז יציב ולבחור קו טוב בפניה.
גם הסתכלתי על המד מהירות ומסתבר שבכלל לא נסעתי לאט כמו שחשבתי...
השלב הבא זה להפסיק להכניס לניוטרל מראשון לשני
מילא הפדיחות, אבל זה גם קצת מסוכן.