עמוד 4 מתוך 5 ראשוןראשון ... 2345 אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 67

אשכול: האם לתת את האופנוע לסיבוב בדיקה לקונה?

בקשה לגיטימית.

דבר ראשון מתרשמים מהבן אדם שבא אליך.
    אם האינסטינקטים שלך אומרים לך שמדובר פה בקונה חשוד או פסיכי, אז אומרים לו בפירוש "לא".

אבל אם נראה לך שמדובר פה באדם שלא עושה רושם של דפוק בראש - אז כן נותנים. אני במקביל גם הייתי מבקש ערבון. ומבהיר שמדובר בסיבוב קצר של ארבע-שלוש דקות בלבד, וגם מלווה את הקונה הפוטנציאלי הזה עם האוטו שלי לאורך כל השלוש דקות הללו.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    בקשה לגיטימית.

דבר ראשון מתרשמים מהבן אדם שבא אליך.
    אם האינסטינקטים שלך אומרים לך שמדובר פה בקונה חשוד או פסיכי, אז אומרים לו בפירוש "לא".

אבל אם נראה לך שמדובר פה באדם שלא עושה רושם של דפוק בראש - אז כן נותנים. אני במקביל גם הייתי מבקש ערבון. ומבהיר שמדובר בסיבוב קצר של ארבע-שלוש דקות בלבד, וגם מלווה את הקונה הפוטנציאלי הזה עם האוטו שלי לאורך כל השלוש דקות הללו.
    אני איתך.
    ההרגשה צריכה לשחק תפקיד משמעותי.
    לא הייתי קונה את שלי בלי זה(אפילו עם עוד חבר פורום נהדר שהגיע איתי להציץ עליו ורכב בעצמו סיבוב קצר).
    לא, זה לא אידיאלי. כן יכולות להיות בעיות אבל אם אתה בישוב מרוחק, הבחור נראה לעניין, הפרטים עברו וידוא ראוי ומדוקדק אני לא רואה סיבה למה לא.

אבל אחרי הרעיון הביטוחי שמישהו כאן העלה יאומץ במכירה/קניה הבאה.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Junior Member
    מניסיון עבר בעת מכירה, הפעם היחידה שבה הסכמתי הייתה כאשר דרשתי מהקונה הפוטנציאלי להשאיר לי את הרכב שאיתו הגיע כולל מפתחות ורישיונות של הרכב.
    כאשר הוא הסכים ללא בעיה, זה הראה על הרצינות של הבנאדם ושנית הבטיח לי בצורה מסוימת את חוסר הכדאיות שלו לגנוב את הכלי.
    ועדיין זה לא עוזר בעת תאונה או פגיעה בכלי.

Member הסמל האישי של droravr
    לא, אם הוא מחליק לך איתו או שמשהו יקרה?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

על הבנדיט שקניתי לא מזמן בקשתי לעשות סיבוב מהבחור, להפתעתי הוא הסכים ולקחתי אותו ל3 דקות מסביב לשכונה.
    בתור מוכר לא הייתי רוצה שיעלו לי על האופנוע כל עוד הוא שלי, אבל בתור קונה...

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    כל הקונים האלה שבאים עם דוד/בן דוד/חבר "מבין" או "מוסכניק" או "נהג משאית, אבל מבין במנועים" ומבקשים סיבוב, צריכים להתקל בסירוב חד משמעי.
    יש בעל מקצוע וצריך לתת לו לעשות את העבודה שלו.
    הכלי הראשון שאי פעם בדקתי לפני קנייה (יוסאנג 125) הגיע מהצפון, עלה על הליפט במוסך טופ גאן ויצא עם +- 12אלף שח ריג'קטים רק כדי לעלות איתו לכביש בצורה חוקית (הכלי היה שווה כ8אלף במחירון). זה עלה לי 450שח על הבדיקה ו300שח ששילמתי לו על הנסיעה מהצפון - זה עבריין שעוד איים עלי (מן הסתם לא יכולתי לקנות את הכלי במצב שלו) אז אני אומר תודה שיצאתי בקנס קטן ולא בדקירה.
    בכל מקרה, אם היה לי
    דוד/בן דוד/חבר "מבין" או "מוסכניק" או "נהג משאית, אבל מבין במנועים" שהיה רואה את הכלי לפני הבדיקה זה יכול היה לחסוך הרבה כסף.
    בדיקה עצמית של הכלי לבד או עם חבר שמבין יותר זה לא תחליף לבדיקה של מוסך אבל זה צעד חובה לפני כל קנייה.

לגבי מתן סיבוב, אני מסכים תיאורתית עם האמירה שלא נותנים סיבוב לא משנה מה....בפועל כל הקונים שלי קיבלו סיבוב על הכלים לפני שקנו. למה? כי הייתי צריך למכור ולא הייתה לי הפריווילגיה של לחכות עד לקונה שיסכים לקנות ללא סיבוב.

Banned
    שני מקרים.
    הראשון הבחור רצה נסיעת מבחן - אין, אבל הסכמתי להרכיב אותו לנסיעה של כמעט 100 קילומטר בגשם - כל אחד והסטיה שלו כן? קנה.
    בחור אחר רצה להחליף את הטידיאם שלו באופנוע שלי, רצה סיבוב - השאיר אצלי את המפתחות והאופנוע שלו.
    אחר כך התחלפנו, לא מכרתי.

כשאני ניגש לבדוק אופנוע ששייך לאדם פרטי אני לא מבקש סיבוב.
    סיבוב עושים בסוכנות.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני סומך על היכולת שלי לקרוא אנשים.
    אם הקונה נראה בחור בסדר - אני נותן לו סיבוב (כל עוד לא מדובר באופנוע יקר במיוחד).
    אני עולה על אופנוע אחר ומלווה אותו בסיבוב.
    אני גם לא גר בגוש דן, אז הכבישים לא עמוסים, והסיכויים שאדם עם רישיון עושה תאונה בסיבוב קצר בתוך הישוב נמוך עד אפסי.
    אם אני מתרשם שאני לא סומך על הקונה - אז לא סיבוב ולא נעליים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    מצטרף לקקטוב
    תלוי איך אני מתרשם מהאדם.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    ברור, כי לגנבים כידוע יש מבט ערמומי וחיוך קטן מתחת לשפם, ולאנשים שנוטים לרסק אופנועים יש הליכה מתנודדת...

Member
    כאשר מכרתי את הקטנועים שהיו לי בשני המקרים נתתי סיבוב לקונה והייתי בלחץ ממש, למרות שבשני המקרים התרשמתי מהקונים והם השאירו את כלי התחבורה איתו באו אצלי,
    דבר שעשיתי כי הכלים שמכרתי אחד היה שווה 4K והשני 11K לא יודע אם הייתי נותן סיבוב על כלי שעולה עשרות אלפים,הייתי מתפגר מלחץ.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי doutsh צפיה בהודעה
    ברור, כי לגנבים כידוע יש מבט ערמומי וחיוך קטן מתחת לשפם, ולאנשים שנוטים לרסק אופנועים יש הליכה מתנודדת...
    סגור את זה לפני הסיבוב.
    מתחקרים את הקונה ומתרשמים מנסיונו והבנתו,מחפשים סממנים "בעיתיים" בהתהגותו ואם אין ממשיכים לערבון.
    האם התשובות מגבות את איך שתיאר עצמו וכוונותיו? אם כן סביר שהוא דובר אמת.

סכום סביר (ואמיתי) שהושאר לצד ג' מכוחותינו ברוב המקרים יעיד שהכל ילך כשורה כי הקונה באמת מעוניין בכלי ולא יחרבש אותו,לפחות לא מרצון רגע לפני הקניה.

אז נכון,אינטואיציה זה לא מדע ואפשר לקבל זובור גדול וטונה אשמה עצמית,אבל גם אפשר לפספס עיסקה טובה בזמן הקצר,או להתבדות מהסרטים ולמכור ככה שוב.
    נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 21-05-2017 בשעה 18:06.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    כמה שטויות,
    אין ביטוח וכאן נגמרת הדילמה.

ואם אני קונה אופנוע ממוכר שנותן לי סיבוב עליו אני כנראה לא מעוניין באופנוע שלו.
    אני רוצה לראות מוכר שהנשמה נקרעת ממנו כשאנחנו בדואר, אחד כזה שלא מאמין שהוא הרגע מכר את הבייבי שלו, זה אחד המדדים החשובים בקנית אופנוע יד שניה, מי המוכר.

Senior Member
    כמוני, בוכה כי נזכר שהשקעתי בנבלה עשר ועוד עשר שתיסע טוב.
    זה גם לא מדד לכלום.
    רק בדיקה אמיתית.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    לא כולם ילדות קטנות עם קוקיות שמתרגשות מכל דבר...