אתה נותן חוות דעת על חנות שבצעת בה רכישה לפני שנתיים? אני חושב שהיה אפשר לוותר על השם של החנות ויותר להתמקד במידע שסיפקת. בכל מקרה תודה על המידע, אבדוק זאת בעצמי.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
שלום לכולם,
לפני שנתיים כשעוד הייתי בשיעורי הרכיבה החלטתי לקנות מיגון מלא מהפחד שאפגע ברכיבה ובידיעה שאני מתכוון לקנות קטנוע בסוף הלימודים. אז הלכתי ל Motorave. לא הייתה לי הבנה במיגונים וקיוויתי לקבל הדרכה מהמוכרים בחנות. יש לציין שהמוכרים היו נחמדים ואדיבים מאוד, והראו רצינות. נהנתי לדבר איתם והם היו נחושים לעזור.
אממה, עכשיו כשיש לי וותק של שנתיים ברכיבות יומיומיות.. ואף על פי שלמזלי לא הייתי צריך לבחון את הציוד שקניתי, גיליתי טעויות קריטיות שאותם מוכרים עשו איתי כשקניתי את הציוד. לא ביקרתי בחנות שנתיים ולכן אינני יודע אם המוכרים עדיין עובדים שם או לא, אך את חוויותיי המתקנות אני ארשום כאן בכל זאת: מכיוון שהרכיבות שלי, לפחות בהתחלה, היו רק בתוך העיר לא יצא לי לעבור את ה 70 קמ"ש. יום אחד יצאתי לאיילון, והרגשתי שהקסדה לא יושבת טוב בכלל על הראש. החלטתי לבדוק את העניין וב youtube יש סרטון שבו מראים איך מודדים את היקף הגולגולת וכיצד מבצעים מבחנים שאמורים לקבוע אם הקסדה מתאימה לרוכב או לא. אני קניתי מהם קסדה במידה XL שהייתה אמנם נוחה בזמנו, איך בדיעבד מסתבר שגדולה בהרבה ממה שאני צריך. מדדתי את היקף ראשי עם סרט מדידה פשוט ומסתבר שהמידה האמיתית שלי היא בין Small ל Medium. משמעות הדבר היא שלקחתי קסדה שגדולה ביותר משתי מידות מהמידה האמיתית שלי. אם הייתי עובר איתה תאונה, ככל הנראה הייתה עפה לי מהראש. מסתבר שלשאול את הלקוח "איך הקסדה מרגישה?" אינה אינדיקציה טובה מספיק כדי להבין אם הקסדה מתאימה או לא.
קניתי מהחנות גם מעיל רכיבה של Smook, ולא ידעתי שהמגנים אמורים לשבת *צמוד* לאיבר שעליו הם אמורים להגן. ב Motorave ענו לי בזמנו שזה שהמיגון *רופף* לא משנה את מידת ההגנה שהמעיל יעניק לי במידה ואפול. שזה יגן עליי באותה מידה. אז זהו, שלא.
1500 שקלים על ציוד שיושב עכשיו בארון.
אל תעברו את מפח הנפש שאני עברתי. בידקו בעצמם איך הציוד אמור לשבת באמת על הגוף כדי שיספק את ההגנה הטובה ביותר. יש המון סרטונים ביוטיוב על איך להתאים מידות, וגם באתרים שמכבדים את עצמם כמו Motoin.de ו Revzilla.com
שיהיה לילה טוב וחג שמח לכולם
נערך לאחרונה על ידי Scooterifico; 21-04-2016 בשעה 21:09.
אתה נותן חוות דעת על חנות שבצעת בה רכישה לפני שנתיים? אני חושב שהיה אפשר לוותר על השם של החנות ויותר להתמקד במידע שסיפקת. בכל מקרה תודה על המידע, אבדוק זאת בעצמי.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
בכל חנות שהייתי בה בארץ, גם הטובות והמומלצות ביותר, ניסו למכור לי את המידה שהייתה במלאי ולא את המידה שהייתי צריך.
לפעמים גם הצליחו...
העסקים פה כנראה בקושי צפים מעל המים ולא יכולים להרשות לעצמם לתת את השירות שהם צריכים לתת, גם על חשבון הבטיחות של הלקוחות.
מכנס רכיבה ב900 שקל, עם מגן ברכיים שהולך לטייל בזמן החלקה (אה ואל תצפו ליותר מדי הגנה מציוד רשת הקיצי):
![]()
שנתיים זה הרבה זמן, עכשיו מעילים בגיזרה תיורית בחיים לא יספקו מיגונים שיושבים צמוד. ככה זה מבנה והגיזרה. מיגון שיושב צמוד ובול זה חליפת מיגון, ומעליה מעיל עור ללא מיגון אבל זה יקר ולא נוח.
ואז נכנסים למקום של עד כמה פשרה אתה מוכן לקחת של נוחות אל מול מיגון- הרי ברור ששריון אביר מפלדה על הגוף זה אחלה מיגון אבל אתה לא תרכב עם כזה
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
בגלל זה כדאי לקנות מעיל שיש לו רצועות שמהדקות רק את המיגון לגוף, כל השאר נשאר רופף.
אם המיגון לא יושב טוב, זה כמעט כאילו שהוא לא שם בכלל.
עוזר קצת במקום לעזור המון.
יש לי מגני ברכיים יעודיים שאם הייתי איתם אז לא היה לי אף סימן על הברך, אבל סמכתי על המכנס. עכשיו אני תמיד עם היעודיים למרות שהם חמים מאוד בשיא הקיץ.
אני מניח שאף חנות לא ישרה במאה אחוז. עם זאת:
1. אני קניתי ציוד לפני איזה 8-9 חודשים, ומכל החנויות (הטובות) האחרות, במוטורייב הכי פחות ניסו לדחוף לי.
2. אידיאלית, ברור שהציוד צריך לשבת צמוד, אבל מצד שני צריך גם לנשום, ואם הכל נורא צמוד אז גם חם יותר בקיץ.
3. את הקסדה שלי קניתי במוטורייב, אבל גם במוצרי בטיחות אחרים המוכרים בחנויות אחרות לא מודדים אותך בסרט מדידה. ובצדק, זה מוגזם. לגבי הסרטון שצפית ביוטיוב על מידות - לכל חברה יש הרבה מידות קצת שונות.
שוב אם הגיזרה תיורית יש רצועות כיוון אבל הן אף פעם לא ייהדקו את העסק ממש ממש ממש קרוב.
מי שרוצה את המיגון הטוב ביותר יקנה מוצר כזה:
או כזה
אבל זה מסורבל ולא נוח כי חייב ללבוש מעל זה גם מעיל. מכאן כל אחד לוקח את הפשרה שלו של נוחות אל מול רמת מיגון. אני אישית רוכב עם ציוד תיור שהוא בגזרה רופפת , החלקתי החלקות קטנות והעסק עובד מעולה בהחלקה רצינית זה יעבוד פחות טוב . אני מודע לזה ולוקח את זה בחשבון אב מאידך בין החלקה להחלקה נהנה מחווית שימוש כייפית של מעיל תיור מאוורר בקיץ ומחמם בחורף ועם המון כיסים ונוחות
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
אני הייתי אצל מוטורייב לפני שנתיים וקצת והם תנתו לי שירות מעולה. לא קניתי שם את הציוד פשוט כי הוא לא ישב עלי כמו שצריך. אם לא יושב בול - לא קונה.
רצועות הידוק הן פיתרון טוב, אבל לא כדאי להסתמך רק על זה כי הן צוברות בלאי ויוצאות מתפקוד, לעתים מהר מאד.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
לפני חצי שנה רכשתי שם קסדה
מדדתי המון ולא ניסו לשכנע אותי
שהמידה מתאימה לי עד שאמרתי בעצמי
ולקח לי כשעה
זה לא אומר שפות"ש לא צודק
אבל יש גם חוויות אחרות