יאללה, תארגן קבוצה ובוא נלך לעשות קצת בלגן.
יאללה, תארגן קבוצה ובוא נלך לעשות קצת בלגן.
כמו שכתבתי עוד לפני שגיל איתר אותו - האופנוע עבר למזרח ירושלים, זה ברור וידוע 100% מהכלים מהסביבה שלך עוברים לשם.
לגביי גיל אני יכול לאמר לך בוודאות שהדרך שהוא משיג מידע היא בעבודה קשה של המון שעות על המחשב - ולא בדרכים לא כשרות שאתה חושב עליהן.
גיל יושב על המחשב שעות ועוקב ברשת אחרי כל הגנבים. לכל אחד מהגנבים היום יש פייסבוק ומאחר והם מתגאים בכל כלי או רכב חדש שהם גנבו/ קנו מהגנב ברמה הלאומנית (נזק ליהודים), ומאחר ואין להם שום פחד לא ממשטרה ישראלית ולא מהמשטרה של הרשות (ובצדק), הם מעלים בגאווה תמונה של הכלי לרוב מצולמים איתו יחד לפייסבוק שלהם תוך פחות מ24 שעות לרוב.
הוא דובר את השפה באופן שוטף גם דיבור גם קריאה וגם כתיבה, לאורך הזמן הוא למד את דרכי ההתנהגות שלהם ברשתות והוא למד לטרגט ולזהות כלים שהועלו תמונות שלהם לאחר שנגנבו. הוא אסף המון מידע ובנה כבר פרופילים של רוב הגנבים המוכרים שם. הוא מעביר מידע גם למשטרה גם לאתגר (שמנסים לגייס אותו בזמן האחרון אליהם) וגם לצבא (שב95% מהמקרים שלושת אלו לא עושים איתו דבר).
באשר לכסף - המידע והאיתור זה העיסוק והפרנסה של האיש. השעות שהוא משקיע על המחשב הן ארוכות וזמן עולה כסף. אם אתה חושב ששעות מזמנו של אדם לא שוות כסף, כנראה שאתה עובד בעבודה שלך בחינם.
דבר אחרון - הוא עושה את זה כי אכפת לו ברמה האישית מההפקרות של הגניבות בארץ ומהחגיגות שהוא רואה אצל הגנבים. הוא מנסה להתפרנס מזה בכבוד אבל רוב האנשים לוקחים את זה בצורה רעה כמו שאתה לקחת, ובכל זאת הוא ויתר על הכסף והעביר לך את המידע שברשותו ללא תמורה כי באמת אכפת לו מזה. אני מכיר את האיש ויש לי איתו נסיון עם ג'יפ של חבר קרוב שהחזרנו כתוצאה ממידע שהביא ואני אומר לך חד משמעית הבחור מקצוען ובלי המידע שלו אין ג'יפ. אחרי שהג'יפ הושב הוא קיבל את שכרו באהבה גדולה ובהערכה גם כי הוא מקצוען אמיתי וגם כי אם הוא לא מאתר את הג'יפ ברשת - הלך הג'יפ ולעולם לא תתקל בו יותר.
להבא תשתדל לא למהר להסיק מסקנות ולברר קצת לפני, למרות שאני בהחלט מבין אותך ואת קו המחשבה הראשוני שהיה לך. אני מציע לך לנשום עמוק ולחשוב בשנית לגביי שיתוף פעולה איתו.
בכל אופן בהצלחה והלוואי שתצליח להחזיר את האופנוע.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 10-05-2016 בשעה 18:28.