אחר הצהריים כתבתי הודעה ארוכה כעריכה להודעה האחרונה שלי, וזו חרגה ממסגרת הזמן המותר לעריכה והלכה לעולם שכולו null.
אני אנסה לחזור על רוב מה שכתבתי שם, ולו רק משום שאני נאלץ שלא להסכים עם חלק ממה שנכתב פה.

מאחר ואת הסרטון משנת 2005 ראיתי היום בפעם הראשונה בחיי (עדיף מאוחר מאשר לעולם) והדיון בשרשור נדד לכיוון הזה, החלטתי להקדיש לכך כמה דקות וצפיתי בו שוב ושוב, בהתחלה בקצב רגיל, ואחר כך בקצב של פריים אחרי פריים.

המסקנה שלי היא שרוסי לא נעזר במגע עם ג'יברנאו כדי להישאר בתוך תחומי המסלול. כמו כן האופנוע שלו לא "הזדקף" כתוצאה מהמגע בין האופנועים (של ג'יברנאו דווקא כן, כמובן). אפשר להגיד על רוסי הרבה דברים, אבל טיפש הוא לא.

אני אסביר:
רוסי ניסה (בפעם המי יודע כמה) לעקוף את ג'יבראנו בקו הפנימי אך בכל פעם הדבר אילץ אותו לבלום מאוחר ובכך התאפשר לג'יבראנו לעקוף אותו בחזרה בכל פעם מחדש.
בפנייה האחרונה רוסי הבין שזה יעלה לו במקום הראשון ולכן לא ניסה בכלל "לקחת את הפנייה" אלא לדחוק את הרוכב שלצידו אל הקו/החוצה. בזמן שג'יברנאו נכנס לפנייה האחרונה בקו של אפקס מוקדם (כדי לסגור לרוסי את הקו), רוסי חתך לו את הקו כשהאופנוע שלו זקוף כמעט לגמרי (שימו לב להבדל בזוית ההטייה בין שני האופנועים) תוך שהוא שומר על קו כמעט ישר לכיוון החצץ אפילו שהדבר מאלץ אותו להאט מאוד, הרבה יותר מעבר למה שהוא היה זקוק בכדי להשלים את הפנייה, באם באמת היה מתכוון לבצע אותה בקו שלקח.
לראייה, זוית ההטייה החריפה שהוא מבצע כמעט במקום (!) מרגע שהשלים את המשימה בכדי לחזור למסלול אל עבר קו הסיום - המעידה על מהירות נמוכה למדי בנקודה הזו.

ציטוט נכתב במקור על ידי ilang צפיה בהודעה
מסכים לרשימת פרדר. עובדות ולא פרשנות. ולנטינו רוסי אולי הוא הרוכב.
אבל בתור בן אדם הוא מאמין שהוא בן -אל.( יותר טוב מבן- אלף..)
כנראה שבשביל להיות בטופ כל כך הרבה שנים אתה צריך להכיל את שניהם.
גיברנאו היה בסוף הקרירה שלו.
מארקז בתחילתה. ולא משנה מי אשם במה, רוסי השחקן המרכזי בשני המקרים. ויותר גרוע זה ההתנהגות שלו אחרי המסלול.
השחצנות ואני הכל מגיע לי.
אז יש את רוסי העילוי המוטורי, ויש את אגו רוסי.
ותודה לנעם, פרדר, חחח, וידיד המחלקה נימי 9.
הסכמת אבל כתבת הרבה פרשנות

אם לחזור לרגע לשנת 2016, רוסי בשלהיי קריירת ה-GP שלו. אולי זה ייקח עוד עונה, אולי שתיים ומי יודע, אולי אפילו יותר. בנימה אישית, לא חשוב לי כמה כל זמן שהוא יצליח לפרוש בכבוד ובנתיים הוא לא מאכזב מהבחינה הזו.
מה שהיה - היה. בנתיים אחרי ארבעה סבבים, על פניו, עסקים כרגיל: אין מכות, איך לכלוכים, ולצערי אין אפילו מספיק יריבות על המסלול, כזו שאורכת כמעט מרוץ שלם או לפחות כמה הקפות לסיום (ע"ע חרז 2005, קטלוניה 2009 וכו'). לאחרונה אני מייחל, לשאר פחות.

נ.ב.
אהבתי את העובדה שבאחת התגובות פה נכתב GOAT
אכן GOAT...