שלום
לפני כשנה עשיתי רישיון, התלבטתי רבות ובסוף זנחתי את הרעיון (גם באדיבותו של החורף), כיום אני עומד שוב בפני רכישת דו"ג ואשמח לשמוע את דעתכם
בעקרון אני צריך כלי לשימוש יומי לעבודה ובחזרה (כ 35 ק"מ לכיוון 70% מחוץ לעיר) ובנוסף מידי פעם (פעם בשבועיים נסיעה של 100 ק"מ לכיוון)
סה"כ אני מעריך כ 1700 לחודש ובשנה כ 22000 ק"מ
אני בן 44 ומחפש כלי תחבורה יעיל ואמין לשימוש יום יומי ולא כלי לריגושים (בשלב הראשון אחזיק במקביל גם רכב), כלי לא הכי חזק אבל אחד כזה שאוכל לזרום בו עם התנועה ולא ארגיש שהוא נחנק ושיישאר לי כוח אם לעקיפה או לברוח ממכשול
תקציב כ 30,000 ש"ח
האפשריות מבחינתי:
1. קטנוע גוי מקס 250 XI + ABS(חדש) רק לנסיעות לעבודה (35 לכיוון) כאשר את הנסיעות הארוכות יותר (100 לכיוון) אבצע עם הרכב
2. קטנוע דאון טאון 350 החדש, לפי מה שנאמר לי יוכל לבצע גם את הנסיעות הארוכות (חלק לא המליצו)
3. קטנוע איקס מקס 400 (יד שניה), לפי מה שנאמר לי יוכל לבצע גם את הנסיעות הארכות (חלק אמרו שהתחזוקה שלו יקרה ותצרוכת הדלק גבוהה)
4. אופנוע קטמ דיוק 390 - נאמר שיכול לשרוד אבל לא יהיה לי נוח (בגלל זוית הרגלים וחוסר בסבל וארגז- לא בצעתי נסיעת מבחן)
5. אופנוע MT03 - אין הרבה מיידע (קצת יקר ולא נראה לי שיש משומשים, כנ"ל לגבי השימושיות)

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, האם הג'וי מקס ישרוד רק את הנסיעה לעבודה? האם דאון טאון 350 והאיקס מקס יוכלו לבצע גם בנוסף נסיעה ארוכה פעם בשבועיים של 100 ק"מ לכיוון? האם אופנוע יעמוד במשימה יותר טוב? האם מומלץ כלים אחרים? תודה