תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: סקירת מעיל קיץ Xelement

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של moonshield

סקירת מעיל קיץ Xelement

שלום וחג שמח לכולם,
    כמו שכולכם בטח שמתם לב, מזג האויר שינה את אופיו, כצפוי לתקופה זאת של השנה באיזורנו, והכאילו חורף מפנה את מקומו לאיטו לטובת קיץ רווי בימי שרב שמתובלים בלחות לא קטנה (בעיקר בקלחת שקרוייה גוש דן). עקב כך כבר תקופה שאני מחפש לי מעיל קיץ שיהיה מאוורר ככל האפשר שיאפשר צינון ונידוף טובים יותר מהמעיל הרב עונתי של לרט שברשותי (שבאמת מתאים ל4 עונות אולי באירופה...) שיהיה מאוורר מחד וממוגן מאידך, שלא יהיה יקר מידי ועדיין יתן עבודה ויצטייד בביקורות חיוביות. בשיטוטי במחרבי הרשת בכלל והפורום כאן בפרט נתקלתי בחוות הדעת הזאת על מעיל קיץ של חברת Xelement (האמריקאית?):
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...ghlight=silver
    בסיכום העניין החלטתי שזאת כנראה העיסקה הכי משתלמת שאוכל להשיג, ותיתן לי את החבילה המלאה ביותר במחיר שווה לכל נפש, והתחלתי לחפש לי מועמד ראוי לבלדר לי מעיל דומה מאמריקה הרחוקה. למזלי נמצאת המועמדת המתאימה בצורת אשתו של חבר מהעבודה שהיתה מוכנה לבלדר לי את המעיל במזוודה.
    המעיל שבחרתי היה מעיל מעט שונה:
    http://www.leatherup.com/p/Mens-Mesh...et/115575.html
    הזמנה זריזה באתר LeatherUp.com שהם המפיצים היחידים של החברה, בתוספת שילוח מעט מהיר מהסטנדרטי (שבוע במקום שבועיים) מפאת הרצון לעמוד בלוחות הזמנים עלתה לי בסופו של דבר 68.95$, סוג של מציאה מבחינתי. וביום ראשון לאחר החג הגעתי לעבודה (קוסומו עבודה בחול המועד ) והמעיל המתין לי מקופל בשקית על הכיסא באדיבות שירותי ה'שילוח' המוצלחים.
    קצת על המעיל:
    המעיל עצמו עשוי כולו מבד רשת בשתי שכבות. הזמנתי לי מידה M (גובה 170 ס"מ, משקל 75 ק"ג אחרי כל ארוחות החג) די על עיוור, ולמזלי המעיל מתאים יופי. המעיל עצמו מגיע עם אפשרויות להידוק השרוולים עם תיקתקים ו3 מידות הידוק, סקוטשים להידוק השרוול על כף היד, ורצועות סקוטשיות להידוק במותניים. למעיל יש 2 כיסים חיצוניים עם סגירת ריצ'רץ' וכיס פנימי עם סקוטש. צווארון המעיל לא נסגר. המעיל שהזמנתי הוא בשני צבעים- שחור ואפור, שמגיעים עם פסים מחזירי אור בין שני הצבעים שמאפשרים נראות.
    המעיל מגיע עם מיגון שניתן להסרה במרפקים, כתפיים וגב עם תו תקן אירופאי מסוג YF. בעיני המיגונים נראים דקים משהו, אבל אם להאמין לכל הניירת שקיבלתי עם המעיל זה מכוון ופרי פיתוח של מעבדת שקר כלשהו בסין.
    לגבי האיוורור, כמו שנכתב גם בחוו"ד של enegbi, המעיל מאוד מאוורר, וממש מרגיש כאילו אני נוסע בלי מעיל. אני לא יודע אם זה הרשת או העובדה שנהיה חם אבל הרוח מרגישה קרירה על הגוף, גם כשבפועל היא די חמה בחוץ. הבוקר נסעתי בתחילתו של השרב בטמפ' בסביבות ה 25 מעלות, וכל עוד הייתי בתנועה (למזלי איילון היום היה תענוג לרכיבה) ההרגשה על הגוף היתה קרירה ונעימה. גם בימים הקודמים הרכיבות בבקרים ובערבים המוקדמים היו נעימות מאוד.
    בסך הכל אני מרוצה מהרכישה. לא יודע לומר לגבי עמידות המעיל לאורך זמן, או לגבי איכות המיגונים (מקווה שלא אצטרך לבדוק את זה בשום שלב...) אבל בשורה התחתונה המעיל מרגיש משתלם מאוד, אמנם האיכות שלו היא לא בשמיים, ואפשר לראות פה ושם חוטים מבצבצים מהתפרים, או את המגבלות המכאניות בשימוש בסקוטש שתפור לבד רשת שנתפר ע"י ילד פקיסטני בשקל וחצי, אבל אין יותר מידי מה לצפות ממעיל בעלות של 260 ש"ח לערך. אני מאמין שמצאתי לי שותף לקיץ הארוך מידי של הארץ, ואם הוא יחזיק יותר מעונה אחת אני אהיה הרבה יותר ממרוצה.
    צירפתי כמה תמונות להמחשה.
    המשך חג שמח!
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

תודה על הסקירה. מחכה לחוות דעת אחרי רכיבה בצהרי היום עם 35-40 מעלות בחוץ.

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    שלום וחג שמח לכולם,
    כמו שכולכם בטח שמתם לב, מזג האויר שינה את אופיו, כצפוי לתקופה זאת של השנה באיזורנו, והכאילו חורף מפנה את מקומו לאיטו לטובת קיץ רווי בימי שרב שמתובלים בלחות לא קטנה (בעיקר בקלחת שקרוייה גוש דן). עקב כך כבר תקופה שאני מחפש לי מעיל קיץ שיהיה מאוורר ככל האפשר שיאפשר צינון ונידוף טובים יותר מהמעיל הרב עונתי של לרט שברשותי (שבאמת מתאים ל4 עונות אולי באירופה...) שיהיה מאוורר מחד וממוגן מאידך, שלא יהיה יקר מידי ועדיין יתן עבודה ויצטייד בביקורות חיוביות. בשיטוטי במחרבי הרשת בכלל והפורום כאן בפרט נתקלתי בחוות הדעת הזאת על מעיל קיץ של חברת Xelement (האמריקאית?):
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...ghlight=silver
    בסיכום העניין החלטתי שזאת כנראה העיסקה הכי משתלמת שאוכל להשיג, ותיתן לי את החבילה המלאה ביותר במחיר שווה לכל נפש, והתחלתי לחפש לי מועמד ראוי לבלדר לי מעיל דומה מאמריקה הרחוקה. למזלי נמצאת המועמדת המתאימה בצורת אשתו של חבר מהעבודה שהיתה מוכנה לבלדר לי את המעיל במזוודה.
    המעיל שבחרתי היה מעיל מעט שונה:
    http://www.leatherup.com/p/Mens-Mesh...et/115575.html
    הזמנה זריזה באתר LeatherUp.com שהם המפיצים היחידים של החברה, בתוספת שילוח מעט מהיר מהסטנדרטי (שבוע במקום שבועיים) מפאת הרצון לעמוד בלוחות הזמנים עלתה לי בסופו של דבר 68.95$, סוג של מציאה מבחינתי. וביום ראשון לאחר החג הגעתי לעבודה (קוסומו עבודה בחול המועד ) והמעיל המתין לי מקופל בשקית על הכיסא באדיבות שירותי ה'שילוח' המוצלחים.
    קצת על המעיל:
    המעיל עצמו עשוי כולו מבד רשת בשתי שכבות. הזמנתי לי מידה M (גובה 170 ס"מ, משקל 75 ק"ג אחרי כל ארוחות החג) די על עיוור, ולמזלי המעיל מתאים יופי. המעיל עצמו מגיע עם אפשרויות להידוק השרוולים עם תיקתקים ו3 מידות הידוק, סקוטשים להידוק השרוול על כף היד, ורצועות סקוטשיות להידוק במותניים. למעיל יש 2 כיסים חיצוניים עם סגירת ריצ'רץ' וכיס פנימי עם סקוטש. צווארון המעיל לא נסגר. המעיל שהזמנתי הוא בשני צבעים- שחור ואפור, שמגיעים עם פסים מחזירי אור בין שני הצבעים שמאפשרים נראות.
    המעיל מגיע עם מיגון שניתן להסרה במרפקים, כתפיים וגב עם תו תקן אירופאי מסוג YF. בעיני המיגונים נראים דקים משהו, אבל אם להאמין לכל הניירת שקיבלתי עם המעיל זה מכוון ופרי פיתוח של מעבדת שקר כלשהו בסין.
    לגבי האיוורור, כמו שנכתב גם בחוו"ד של enegbi, המעיל מאוד מאוורר, וממש מרגיש כאילו אני נוסע בלי מעיל. אני לא יודע אם זה הרשת או העובדה שנהיה חם אבל הרוח מרגישה קרירה על הגוף, גם כשבפועל היא די חמה בחוץ. הבוקר נסעתי בתחילתו של השרב בטמפ' בסביבות ה 25 מעלות, וכל עוד הייתי בתנועה (למזלי איילון היום היה תענוג לרכיבה) ההרגשה על הגוף היתה קרירה ונעימה. גם בימים הקודמים הרכיבות בבקרים ובערבים המוקדמים היו נעימות מאוד.
    בסך הכל אני מרוצה מהרכישה. לא יודע לומר לגבי עמידות המעיל לאורך זמן, או לגבי איכות המיגונים (מקווה שלא אצטרך לבדוק את זה בשום שלב...) אבל בשורה התחתונה המעיל מרגיש משתלם מאוד, אמנם האיכות שלו היא לא בשמיים, ואפשר לראות פה ושם חוטים מבצבצים מהתפרים, או את המגבלות המכאניות בשימוש בסקוטש שתפור לבד רשת שנתפר ע"י ילד פקיסטני בשקל וחצי, אבל אין יותר מידי מה לצפות ממעיל בעלות של 260 ש"ח לערך. אני מאמין שמצאתי לי שותף לקיץ הארוך מידי של הארץ, ואם הוא יחזיק יותר מעונה אחת אני אהיה הרבה יותר ממרוצה.
    צירפתי כמה תמונות להמחשה.
    המשך חג שמח!

מיגונים של YF לא נחשבים כמומלצים וכמעט אין חברות מכובדות ששמות אותן בעבר הרחוק אכן היו יותר פופלארים.
    תזמין לך סט של מיגונים מחברות נחשבות (סבי בה 250-350 ש"ח ב EBAY) ואני מאמין שיש לך יופי של מעיל
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    לא רוצה לבאס אבל לא נראה לי שהמיגונים הם הבעיה. המעיל 100% רשת, בלי חיזוקים/שילדה/בד מלא במקומות הנכונים, וסביר שיתפורר גם בנפילה של 10 קמ"ש. הוא אולי טוב לשקט הנפשי שלך שאתה חושב שאתה רוכב עם מעיל אבל אתה לא באמת. אולי טיפ-טיפה יותר טוב מטי שירט. בטוח לא הייתי משקיע במיגונים (שעולים יותר ממנו) בשבילו.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    קודם כל תודה רבה על התגובות!
    כלבוטקס: לגבי המיגון YF, די תיארתי לעצמי שזה מיגון פשוט. בהשוואה פשוטה שלו עם המיגון שקיים לי במעיל הרב עונתי (שגם הוא לא הדבר הכי איכותי שאפשר למצוא, בכל זאת לרט...) ניתן לראות את ההבדל בעובי ובחוזק החומר.
    urier: קודם כל אתה לא מבאס, זאת הסיבה שהפוסט פורסם בפורום רב משתמשים ולא באיזה בלוג עלום, המטרה העיקרית של הפוסט היתה לשתף את הכלל בחווית הקניה, וגם לקבל הערות על דברים שבעלי ניסיון רב משלי יכולים לעלות עליהם. שנית, לגבי היות המעיל עשוי רשת מלאה, ידעתי את זה עוד במעמד הקניה ולא השלתי את עצמי שהעסק יהיה ממוגן כמו מעיל מבד מלא. בחרתי במעיל הזה בגלל היותו מאוורר מאוד, ובגלל בכיסים של המיגונים. למעשה המעיל מבחינתי הוא תחליף לחליפת מיגונים, שתיראה קצת מגוכחת על רוכב קטנוע עם לבוש מחוייט. זאת למרות ששוב, לפי הספרות שקיבלתי עם המעיל (שכנראה אמינה כמו מילה של פוליטיקאי), המיגון (הבד) שלו אמור להיות ממוגן ברמה מסוימת (Level 3 by atom armor).
    אני לא חושב שאני אקנה סט מיגונים מחברה מוכרת, כי כמו שאמר urier, היא תעלה לפחות כמו המעיל עצמו, ובמחיר כזה כבר הייתי רוכש מעיל אמין מעט יותר. מה שכן, אני חושב שאנסה להעביר את המיגונים מהמעיל הרב עונתי שלי אל המעיל הזה, למעט מגן הגב שכבר בדקתי והוא לא מתאים בגודל לכיס המגן גב.
    סר ג'ורה,
    נסעתי אתמול אחה"צ עם המעיל מת"א לראשון וכל עוד הייתי בתנועה לא היה נורא מידי (מתישהו במהלך הצהריים נסעתי לקנות אוכל בלי המעיל והיה לי חם בטירוף!). מה שכן, שמתי לב שבמקומות שקיים מיגון אין כמעט איוורור, מה שיוצר מצב שהזרועות והגב כמעט ולא מתאוורררים. נכון לעכשיו זה לא נורא, אבל אני בטוח שבימי הקיץ הזוועתיים שצפויים לנו זה יורגש הרבה יותר.