אם הטוסטוס חדש אין איתו ספר רכב ? בספר אמור להיות כתוב במפורש מה צריך ומה לא צריך ובאיזה טיפול.
בנוסף לזה, תוכל לבקש מהמוסך המורשה להראות לך בספר שלהם (בדרך כלל דיגיטלי, תוכל להוריד מהאינטרנט בחיפוש קצרצר) ותחליט איך לפעול בהתאם לתשובה.
שלום.
לאבא שלי יש גוירד 125 חדש עם 1500 ק"מ. לאחר הטיפול הראשון הוא שם לב כי הקטנוע מושך לכיוון מסויים והכידון די קשה ולא משוחרר. המוסך שביצע את הטיפול (לא מורשה של מטרו) אמר לו כי המסיבים לא בסדר ושילך למטרו ויטפלו במסגרת האחריות.
היום הייתי במטרו, הם טוענים כי במסגרת טיפול 1000, חובה גם לבדוק ולכוון את המייסבים בהגה וכי המוסך שטופל בו בטיפול היה עליו לבצע את זה.
המוסך טוען כי זה לא כלול בטיפול 1000.
המוסך שאני מטפל בקטנוע שלי (מורשה קימקו) אמר לי גם כי בטיפול 1000 הוא לא בודק היגוי או מיסבים ולטענתו, כאשר יש בעיה כזאת בקימקו היא כן מטופלת במסגרת האחריות.
התיקון לא יקר, אולם מעניין אותי בשביל העיקרון: מה אמורים בדיוק לעשות בטיפול 1000? האם זה אמור להיות במסגרת האחריות או לא? מה היה קורה אם הוא היה מרגיש את זה ב1000 הק"מ הראשונים? גם אז לא היו צריכים לטפל בזה?
תודה
אם הטוסטוס חדש אין איתו ספר רכב ? בספר אמור להיות כתוב במפורש מה צריך ומה לא צריך ובאיזה טיפול.
בנוסף לזה, תוכל לבקש מהמוסך המורשה להראות לך בספר שלהם (בדרך כלל דיגיטלי, תוכל להוריד מהאינטרנט בחיפוש קצרצר) ותחליט איך לפעול בהתאם לתשובה.
בספר רכב לא מופיע מה צריך לעשות ומה לא. במוסך הוא הראה לי בטבלת הטיפולים כי צריך לעשות את זה. בכמה מוסכים שדיברתי איתם אמרו לי שלא עושים את זה. מעולם לא הכנסתי לטיפול את הקטנוע ופירקו את כל המסכה הקידמית. (בכל אופן מה שראיתי).
500 ק"מ זה לא הבדל למיסבי היגוי - גם אם היו מכוונים אותם (מהדקים\משחררים) ב1000 ק"מ זה לא היה מחיה אותם.
קטנוע חדש שהגיע מהמפעל עם מיסבי היגוי פגומים זה אחריות של מטרו ולא של המוסך.
כתוב כל 6k
אז אני לא יודע איזה מוסך הראה לך שלא כתוב כלום ומתי.
בגדול- אין אחריות על מיסבי היגוי כיוון שזה כביכול בלאי שנגרם עקב רכיבה אגרסיבית (בורות, מדרכות, וילי וכו').... בדיוק כמו שאין אחריות על רפידות ברקס.
אבל, במקרה שלך, ב1000 ק"מ (או 1500, זה לא כ"כ משנה), מן הראוי שמטרו יקחו אחריות על העניין. פנה אל המוסך המרכזי.
לגבי בדיקת מיסבים- בכל טיפול נדרש לעשות נסיעת מבחן ולבדוק תקינות הרכב. המכונאי שבודק אמור להרגיש בעיה במיסבים ברכיבה. לא צריך לפרק שום דבר בשביל זה.
עידכון: לאחר טלפונים ומיילים, מטרו החליטו לקחת אחריות והזמינו לתיקון. נראה מה יהיה כשנגיע למוסך.
האנגלית שלי מאוד בסיסית, מה כתוב בטבלה שמצורפת באנגלית? אמורים לטפל במייסבים בטיפול 1000? תודה.
כיוון מיסבים לא דורש את פירוק המסכה הקדמית? תודה
כתוב שצריך לבדוק כל 300 קמ, ולטפל (אם ונחוץ) כל 6000 קמ
מטרו לא לקחו אחריות, חייבו את אבי ב105 ש"ח.
יש להם שירות קקה, אם אחרי 1500 ק"מ בעיית מיסבים וניגשים לתקן ועוד לוקחים כסף על השירות , אז השירות שלהם זוועה!
זה אני יודע. אולם הזמן שהשקענו בזה שווה יותר ממאה ש"ח ששולם שם. החוצפה שלהם כי בטלפון הם אמרו לי שאני יגיע ויטפול (לאחר שכבר בדקו פעם אחת את הקטנוע). אבא שלי הגיע לשם ומנהל המוסך אמר לו כי זה לא באחריות. לטענת אבי כי זה היה מההתחלה אולם הוא חשב שזה קטנוע חדש ולא ייחס לזה חשיבות, זה גם היה פחות מורגש היות והקטנוע היה בהרצה ולכן זה היה מורגש פחות, אמר מנהל המוסך כי אם היית מגיע לפני 1000 ק"מ זה היה מטופל באחריות.
יש כאן הודאה כי הקטנוע יצא לא תקין מהסוכנות אולם אחריות הם לא לוקחים.
חבל מאוד שזה ההתייחסות שלהם ללקוח וותיק עוד משנות ה-90.
אבל זה לא חדש לאף אחד.
אם הייתם מתקעשים לא לשלם , אני מאמין שזה מה שהיה קורה בסופו של דבר ולא הייתם משלמים!
כבר הסברתי לך שהזמן שלנו שווה יותר ממאה ש"ח. וזה לא שאני מזלזל ב-100 ש"ח אלא פעם אחת נסעתי אני לת"א למוסך, מנהל המוסך טען שזה היה אמור להיות מבוצע במסגרת טיפול ה1000, חזרתי למוסך שלי, והוא טען ההפך, בירור קטן גם גילה כי הם משקרים.
שוחחתי עימם טלפונית, חזרו אלי ואמרו לי להגיע לתקן את זה. אבי נסע לשם וכשהוא חזר הוא סיפר לי שהוא שילם.
צר לי שחברה כ"כ גדולה, לא לוקח אחריות על טיפול כ"כ קטן ומשאירה ללקוח שלה טעם מר בפה בשביל 100 ש"ח.
אפשרות תביעה ודאי שנשקלת אולם מדובר בסכום זניח ויכול להיות שביהמ"ש ידחה אותה על הסף משום תביעה קטרונית. על כן כנראה שנאלץ לשכוח מהסיפור ולהמשיך הלאה
האם המיסבים הוחלפו או רק כוונו/חוזקו?