אהלן, אני רוכב על קטנוע סילבר ווינג 400.
עשיתי טיפול 58 היום והבחור שטיפל לי בקטנוע אמר לי שיש לי נזילת שמן מהבולם הקדמי ימני וצריך להחליף את האטם או לשפץ את האטם או משהו כזה, והעלות תהיה סביב ה 600 שח.
האם המחיר הגיוני?
סליחה אם טעיתי בשמות החלקים/מושגים... אני לא מבין גדול...
בגלל ששמן סופג לחות (גם המון לכלוך מהכביש ושבבי מתכת מהבולם) הבולם החדש יהיה יותר קשיח מהשני ולא תקבל התנהגות טובה.
כשהם סופגים ביחד,עד ההחלפה זה בסדר.
מחליפים שמן,מחזירי שמן ואבק(-אבל לא חייבים).
בודקים את הרכיבים ומחליפים לפי צורך - מודדים אורך קפיץ,בודקים קטרים,עיוותים ועוד.
אם יש בושיניגים (תותבים עגולים שממרכזים את הרגל הכסופה ברגל השניה - לרוב אין בקטנועים) מחליפים גם אותם.
בישראל לרוב מחליפים שמן,מחזירים ויאלה יהיה בסדר.
צריך לפרק את הבולם, לנקות, ולהחליף שמן ומחזיר שמן.
העלות בהחלט סבירה.
מומלץ מאוד להחליף שמן גם בבולם השני. בלי מחזיר שמן אלא רק שמן.
תודה לכם עשיתם לי סדר...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
מחזירי שמן באים בזוג ועולים גרושים.העבודה זו העלות עכשיו אם כבר מתעסקים באחד השני ימות בקרוב שפץ את שניהם ותתעקש שיחליפו מחזירים בשניהם ומגני אבק אם צריך לפחות באחד תחליפו לשניהם
Sent from my Windows phone
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
לטעמי לא, מכמה סיבות.
ראשית, אם זה לא שבור - אל תתקן את זה. כל התעסקות מיותרת היא... מיותרת.
שנית, זו תוספת לא זניחה למחיר - גם על מחזיר שמן נוסף (מקוריים באים בבודדים, לא בזוגות. רק תחליפיים מגיעים בזוגות), וגם על עבודה נוספת של פירוק הבולם לחלקים, שכן בהחלפת שמן רק פותחים את הפקק ושולפים את הקפיץ.
דבר אחרון, אני לא מסכים עם הטענה שאם מחזיר שמן אחד נפרץ אז השני ייפרץ בקרוב. מניסיוני הרב עם בולמים זה לא חד-משמעי. יש ויש. לכן אני חוזר לסעיף הראשון - אם זה לא שבור - אל תתקן את זה.
ראה תשובה ל-shushu.
יש למישהו מידע/תרשים לגבי בולמים שאני יכול לקרוא?
אתם אומרים פה שמות כמו מחזיר שמן, מגני אבק ואין לי מושג איך זה בנוי ולמה לפתוח "צינור" כזה עולה 600 שקל..
https://www.youtube.com/watch?v=teGbAy0Uf5I
הסרטון הזה מראה פירוק של מזלג של אופנוע. עקרון דומה מאוד למה שיש בקטנוע שלך.
מדובר על כ2 שעות עבודה של מוסך לשפץ בולם אחד בקטנוע שלך. מחיר שעת מוסך סדר גודל של 300 שקל.