אשמח לעזרה בנושא, תודה מראש.
אשמח לעזרה בנושא, תודה מראש.
נערך לאחרונה על ידי yosi1289; 09-07-2015 בשעה 14:09. סיבה: טעות בכתיבה
כן.
התיישנות בתביעות ביטוח (רכוש וגוף) היא כעבור 7 שנים.
השאלה מה ברצונך לתבוע. אם מדובר בנזק רכוש (מקיף), עליך לקבל חוו"ד שמאי שיעריך את הנזק, ולתבוע מחברת הביטוח.
אם מדובר בנזק גוף, עליך להיוועץ בעו"ד.
אחרי 3 שנים קצת יותר קשה להעריך את נזק הגוף. למשל, מקרה בו נפגעת בגפיים והיית צריך לעבור פיזיותרפיה ולהיות במעקב כדי להעריך את גובה הנזק (טיפול תרופתי/נכות למשל, כמובן יגדיל את הפיצוי) - אחרי 3 שנים קשה לדעת מה הנזק שגרמת לעצמך. לא היית במעקב, רופא ועורכי דין לא העריכו את הנזק שלך מיד לאחר התאונה וכו'.
במידה ויש לך את כל המסמכים ופשוט החלטת לא לתבוע, אין בעיה שתפנה לחברת הביטוח עכשיו ותגיש את התביעה.
כמובן שתוכל להיעזר בהם, הם מכירים את הפרוצדורה מצוין
לגבי נכות וביטוח לאומי - בזה עו"ד צריך לטפל. קשה מאוד להתנהל בתביעות עם ביטוח לאומי, אחרי שהם מעבירים אותך לכל הועדות הרפואיות שלהם ומחרטטים אלוהים-יודע-מה.
רפואה שלמה![]()
תודה על העזרה,
מדובר בנזק גופני בלבד, שריטות, צלקות ונפיחות שהיתה באותו הזמן שבגללה צלעתי קרוב לשבועיים,
יש ברשותי את כל המסמכים, השאלה האם יש הבדל במידה ועו"ד יטפל במקרה או שחברת הביטוח (הפול) יטפלו בזה,
ושאלה נוספת, אין ברשותי אישור משטרה ( בזמנו לא חשבתי שאצטרך דבר כזה ), האם הדבר ימנע ממני לתבוע ?
חברת הביטוח אינה מעריכה לבדה את מידת הפיצוי המגיעה לך, ואינך יכול לתבוע אותה באופן עצמאי ללא הערכה (בדיוק כמו שאינך תובע נזק רכוש של הרכב בעצמך, אלא נעזר בשמאי).
על מנת לתבוע על נזק גוף אתה חייב לפנות לעורך דין - זו הסיבה שרבים מוותרים על תביעה כזו, כאשר עורכי הדין עושים איתך "עסקה" שלפעמים מסתכמת במחויבות לעשרות שנים (לצערי נתקלתי בחוזים מזעזעים שנפגעים קשי יום עשו עם עורכי דין נצלנים).
אישור משטרה הכרחי כאשר תאונת הדרכים בוצעה עם אדם נוסף. במידה ומדובר בתאונה עצמית, פעמים רבות (בעיקר רוכבים) פשוט ממשיכים לרכב, ובמקרים חמורים גם מתפנים לבית החולים כמה ימים אחרי.
במידה ויש לך אישורים רפואיים מבית החולים (גם אם בפינוי עצמי)- לדעתי זה אמור להספיק.
שוב, עורך הדין יודע את הפרוצדורה במדויק.
אמליץ לך לפנות לעורך דין עם המלצות, ולבחון את החוזה עימו בצורה קפדנית - עליך לבדוק כמה אחוזים הוא דורש מהפיצוי שתקבל, למשך כמה שנים, ואם יהיה תשלום נוסף במקרה של פיצוי נמוך, או - ובמידה ותקבל קצבה מביטוח לאומי (מה שלא סביר לאור התיאור שלך)- במשך כמה שנים הוא יקבל אחוזים מקצבה (כן, גם כאלו יש).
צ'אבי, במקרה הספציפי הזה אתה טועה.
בתביעות ביטוח חובה יש הגדרה חוקית לגבי התשלום לעורך הדין. עורך הדין לא יכול להחתים אותך על חוזה כרצונו.
לכל עורך דין שתפנה תצטרך לשלם את אותו האחוז מתוך התביעה, כתלות בסיבוכיות (פשרה, הגעה לבית משפט וכו').
את*
לשכת עורכי הדין וכללי האתיקה קובעים אחוז מקסימלי שעורך הדין יכול לגבות כשכר טרחה.
מה לעשות, שעורכי הדין מכירים את החוק מכל צדדיו, ויודעים לעקוף את החובות האלו באמצעות קביעת תשלומים נפרדים, ולמשך מספר שנים שונה.
אתן דוגמא: נתקלתי בחוזה שדרש מהאדם תשלום למשך כל ימי חייו, כאשר סטייה מהחוזה חייבה אותו בתשלום מלוא הסכום, שעמד על מאות אלפי שקלים.
שים לב- תביעת גוף הינה מסתכמת בפיצוי x. פעמים רבות הפגיעה היא מתמשכת, ולכן הנפגע זכאי לפיצוי למשך כל ימי חייו. עורך הדין יכול לגבות אחוז גם מפיצוי זה (למשל, בשל נכות).
עריכה (לאור התגובה של יונתן) - אני לא עורכת דין.
שלא יהיה בלבול, לרגע לא רמזתי דבר כזה![]()
נערך לאחרונה על ידי Chubby Hubby; 09-07-2015 בשעה 14:57.
הי
את התגובה אני כותב כעו"ד בתחום. אשמח לעזור גם בהמשך התהליך.
התביעה מתיישבת לאחר 7 שנים כך שמבחינת זה הכל בסדר.
קודם כל הפול לא יעשו בשבילך כלום, הם החברה המבטחת ולכן יעדיפו לשלם כמה שפחות. לכן עדיף באמת שתפנה באמצעות עו"ד היות והוא זה שידע להעריך נכונה את התיק מבחינת הנזק והפיצויים, ולדעת לעמוד על המקח מול חברת הביטוח. אם אתה סבור שאתה יכול לעשות זאת בכוחות עצמך..בבקשה.
אתה זקוק לאישור משטרה לצורך הגשת התביעה, אין בעיה לגשת אפילו בשלב זה לתחנת המשטרה ולהוציא משם אישור.
כמו כן, יש לצרף מסמכים נוספים כגון אישורי מעביד בדבר היעדרות מעבודה עקב התאונה, תלושי שכר, וכל קבלה ו/או מסמך אחר שיש בהם כדי להצביע על נזק כלכלי שנגרם כגון הוצאות מיוחדות שלא כוסו במסגרת סל הבריאות, או נסיעות לטיפולים. כמו כן כל תיעוד רפואי יעזור - טיפולים מעקבים צילומים ועוד....
על פניו ממה שאתה מתאר מדובר בתיק ללא נכות..שיסתיים בערכי כאב וסבל בלבד בתוספת כמה אגורות עבור הוצאות כלליות לעבר ועתיד.
דבר איתי בפרטי. אני עובד באזור רמת גן - תל אביב
החוק קובע פיצויים קבועים בגין תביעה מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים: 8% מהפיצוי לפני הגשת תביעה לביהמ"ש, 11% לאחר הגשת תביעה ובמסגרת פשרה, 13% לאחר קבלת פסק דין.
לגבי תביעות לביטוח הלאומי אין תקרת פיצויים כמו בפלת"ד.
יונתן, אני שמחה שזה העולם שאתה מכיר. אני אנחש שאתה עורך דין פרטי, ולא חבר במשרד גדול.
אני נאלצתי לראות אנשים שהכסף שקיבלו מהתביעות האלו היה כל מה שהיה להם, ועורכי דין (שעד היום מועסקים) נתבעו ע"י לקוחותיהם בשל הפרה של סעיפים כאלו ואחרים הנוגעים לגובה המקסימלי של שכר הטרחה, ואף דווח עליהם ללשכה.
לפיכך, לא התעסקתי בכמה מסתכם גובה שכר הטרחה כפי שציינת פה (ותודה לך! בהחלט מידע מועיל), אלא רק טרחתי לציין כי עדיף לפנות לעורך דין עם המלצות,
ולא להסתמך על משרדים גדולים ומוכרים, כי מקרים כאלו קיימים לצערי. לדעתי זהו מידע חשוב גם כן.
מתנצלת אם זה לא היה ברור מספיק.
מצטערת, אני לא יכולה לפרט.
אני מניחה שאם אתן פרטים, למרות שלא שמעת על המקרה אתה תדע במי מדובר.
כעקרון זה היה במסגרת התנדבות שאני עושה עם מיעוטי יכולת/אנשים קשי יום.
דרשו בסיפור הזה מעבר לכלל הנכסים שאותו אדם החזיק. בעצם רצו לקחת לו הכל.
לצערי, במקרה הזה לא הצלחתי לעזור לו, והיום אני לא יודעת איך הסיפור נגמר.
בלי קשר לשרשור, יש המון אנשים שצריכים עורכי דין בתחומך. אני יודעת שיש משרדים שמתחייבים לפעילות פרו-בונו.
אם אתה יכול, תנצל את ההזדמנות להשתתף
שיהיה לך המון בהצלחה וטוב לשמוע שכך משרדך מתנהל.