היי
נשאלתי כמה פעמים על המצלמות שהיו לי בעבר וכיום, מה היו המניעים שלי לרכישה של כול אחד, ומה דעתי על כול אחת מהן.
באשכול הזה אדבר בקצרה על:
Contour Roam 2
Drift Ghost S
Sena 10C
המצלמה הראשונה שלי הייתה הרום2, מצלמה מעולה לטעמי
זולה מאוד (במיוחד כיום), עמידה, פשוטה לתפעול, בעלת פרופיל נוח, עם עדשה מסתובבת, זמן סוללה ארוך, עמידה למים ללא כיסוי.
בכללית מדובר על מצלמה מאוד טובה
בעיקר מומלץ למי שנוסע יחסית הרבה, ורוצה מצלמה לתיעוד נטו במינימום סירבול או עלות
החסרונות שלה:
צילום בלילה פשוט נוראי לחלוטין
אינה יודעת לדרוס את הצילום שלה בתום המקום בזיכרון
אין כניסה של מיקרופון חיצוני
בעקבות העובדה שאני רוכב בעיקר בלילות, ואני התחלתי תחום שנקרא Motovlog שעבורו נדרש מיקרופון, חיפשתי מצלמה אחרת
לאחר סינון ארוך, מולי עלו 3 אופציות עיקריות:
מידלנד XTC400
סוני
דריפט GHOST S
את הסוני פסלתי על ההתחלה, בעיקר בגלל המחיר שלה, למרות שהיא כנראה מצלמה טובה, פשוט בעת הרכישה היו לי יותר מידי סיבות לא לבחור בה, אז פשוט לא התעמקתי בדגמים השונים, כיום במבט לאחור, היא בהחלט שווה בדיקה.
מידלנד מול דריפט, הדריפט טובה ממנה כמעט בכול פרמט
למעט העובדה של שירות ומחיר.
המידלנד יותר זולה מהדריפט, ובנוסף, יש לה פה שירות בארץ.
אני החלטתי שאני לא צריך שירות, ואני רוצה לקחת את המוצר הטוב ביותר שאני יכול לרכוש, אז התחדשתי בדריפט גוסט S חדשה.
הדריפט מצלמה מצויינת, מצב לילה מאוד טוב, עם כניסה למיקרופון שעדייין משאירה אותה עמידה למים (אבל לא חסינה, טוב לגשם, לא צלילה).
אבל לאחר כמעט שנתיים (צילום ראשון שלי איתה בוצע בערך ב21 למאי 2014)
יש לה כמה חסרונות מאוד בעייתים לטעמי
- היא מאוד רגישה לכרטיסי זיכרון לא איכותיים, חובה משהו מקורי בלבד, ושיהיה סופר מהיר. כרטיס של סאמסונג לדוגמא לא עבד טוב איתה.
- היא לא אמינה, עדיין הגירסה של התוכנה במצלמה לא טובה, ולאבד סירטון סתם ככה, היה עיניין נפוץ ובשיגרה.
- המיקרופון המקורי של דריפט היה פשוט זבל, נאלצתי לקנות מיקרופון אחר יקר, שהיה מאוד מסורבל.
- חובה להעביר ידנית בין מצב יום למצב לילה, אחרת בלילה אתה לא תראה כלום, וביום האיכות תיהיה פח.
- אין לך חלקי חילוף או אופציה לתיקון, נשבר לי המסך במצלמה, ובעצם אני חסר אונים לחלוטין, אני לא יכול לתקן בשום מקום, רק לקנות חדש.
אבל, בסופו של דבר, כאשר היא כן עבדה, היא עבדה מצויין.
כיום, אני עם סנה 10C
מצלמה משולבת בדיבורית BT, מודה, אין לי אותה מספיק זמן כמו האחרות כדי להביע חו"ד מלאה
לעומת הדריפט, האיכות שלה פחות טובה, ללא ספק.
אבל הקלות תפעול שלה והפשטות, זה ייתרון כיפי ועצום שאין כמוהו.
*עריכה*
סיקור מלא על הסנה פה
מוזמנים לשאול שאלות לגבי מה הניע אותי לגבי כול בחירה ואנסה לעזור
בנוסף, יצא לי לחקור המון על כול מיני סוגי מצלמות, אז מוזמנים לשאול פה בצירוף הדרישות שלכם ואנסה לעזור לכם להתאים מצלמה.