עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: התלבטות בין כלי חדש או יד 2 בתקציב זהה.

Member הסמל האישי של Khc

התלבטות בין כלי חדש או יד 2 בתקציב זהה.

רקע:
    גיל 35, רוכב עד כה על הXEVO250 2011, רשיון A1.
    כרגע לא מתכנן הגדלת רשיון לA.
    לא רוכב פרוע, לא מוצא עניין באקשן של מהירויות, הרמות גלגל, החלקות לסיבוב וכו'..
    בשל מיעוט הרכיבות על הקטנוע (שינוי מקום עבודה) החלטתי לעבור לאופנוע- שתהיה קצת נשמה ברכיבה.
    רכיבות עירוניות- אולי טיולי טווח ביניים בסופ"ש (לא מתכוון לחצות את הארץ)
    תקציב:
    כ 25-30 אלף שח. (בהינתן שאמכור את שלי ואשלים את שאר הסכום)

ההתלבטות:
    קפצתי לעשות סיבוב על מספר אופנועים חדשים, הראשון היה DAYSTAR , רגוע, נחמד מאוד, אפילו התנהג יפה במעבר בין רכבים בפקקים.
    חשבתי שזה הכיוון , מאחר והסגנון הנ"ל מדבר אלי, אדוונצרים כמעט ואין בקטגוריית הרשיון+התקציב+מציאת כלי שמור.

קפצתי ליורי מפרפר, לברר אם יש לו משהו בשבילי. הפנה אותי לKTM מעבר לכביש , אמר לי ששווה לי לבדוק את הDUKE 200- נופל יופי בתקציב.
    קפצתי, עשיתי סיבוב, התרשמתי מאוד מרמת הטכנולוגיה (בהשוואה לDAYSTAR) עם בורר הילוכים, נורת "יאללה תעביר הילוך" , קלאצ' נוח יותר ותנוחת רכיבה קרבית יותר אבל לא מעייפת.

ופה מתחילה ההתלבטות, הכלי חזר לאחרונה לשיווק, מבחנים וחו"ד שיש ברשת הן מ2012+- , אין מספיק דעות לגביו מלבד העובדה שהוא מיועד לעיר, זריז, קליל ומגניב. ומהר מאוד צריך כבר לשדרג נפח כי החיידק מתפשט וה200 לא מספיק . (שוב, החיידק אצלי רדום כרגע ומטעמי בריאות ותקציב עדיף שישאר כך)
    במחיר שלו (24K חדש), יחד עם טרייד- יוצא לי פחות מהDAYSTAR ( חדש 28K).
    ה390 כבר מקבל ABS (34K חדש) חזק יותר משמעותית מאחיו הצעיר.
    קראתי המלצות רבות פה בפורום- להתחיל מכלי יד 2, נפח גבוה ושנתון נמוך ככלי מעבר . המומלצים ביותר כאן יעלו לי כמשומשים בדיוק כמו ה390 החדש או אפילו יישאר עודף מ200 החדש. (הונדה/ימהה ממשפחת ה 500 מלפני כעשור) , אין לי ספק שזה יותר נפח -השאלה היא האם יהיה לי צורך אמיתי בכך.

יד שנייה בנפח שכזה זה עליה בביטוח (אין לי בעיה מהותית עם זה) אך בעיקר תוספת תקציב וכאב ראש לתיקונים/טיפולים/בלאי טבעי.

אז הגעתם עד לכאן ועוד לא הבנתם מה אני חופר...
    ללכת על כלי חדש ושקט תחזוקתי , להסתפק ב200 הצעיר או להתאמץ תקציבית ל390 ?
    או לחפש בכלל כלי יד 2 וותיק יותר - באותו הסכום עם יותר נפח / פאן /אמינות (לא מכיר מספיק את KTM)

תודה לעוזרים

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    אופנועי דיאלים שנסעתי לידם נשמעו כאילו שהם הולכים להתפרק.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אני הייתי הולך על ה390.. רכבתי קצת על ה200 ולא ממש התחברתי..
    די קטן וחלש ונראה לי שלרוב האנשים יימאס ממנו די מהר.

Member הסמל האישי של Khc
    עוד דעות... הצעות.. התנגדויות?

Member
    אם רוב הנסיעות שלך הן עירוניות, אין על הדיוק. קטן, זריז, חסכוני, יפה (לפחות לדעתי האישית), עם יחס הספק/משקל הכי טוב בקטגוריה.
    ה-200 קצת חלש לבינעירוני, 390 כנראה בסדר, לא ניסיתי.
    בהתלבטות בין חדש למשומש אני תמיד בעד חדש. אבל זה אני, מפונק.

Junior Member
    תתחיל ב
    DAYSTAR. ממה שאתה מתאר זה בדיוק האופנוע בשבילך ואל תתן לאנשים "שעברו" ליד אופנועים כאלה לבלבל לך את המוח, רכבתי עליהם ממש ולא לידם והם אחלה. זה אופנוע צ'ופר שנשמע מתאים לסגנון רכיבה שלך וגם לתקציב ואל תדאג, החידק יכה במוקדם או במאוחר ויעלה הצורך באופנוע גדול יותר ואז תגדיל רשיון ותעבור להארלי :-)

Banned
    K.t.m

Member
    יש לי דייסטאר משומש שקניתי בפרוטות ,אני ממש נהנה ממנו והוא כלי אמין ביותר (הרגע חזרתי מסיבוב של תל אביב -ירושלים דרך נס הרים....נוסע מצויין ואין בעיה לנסוע 120 קמ"ש לאורך כל היום )
    בעיר הוא ממש נוח בגלל הגובה, אם אתה מוסיף לו תיקי צד הוא פונקציונלי ותוכל לאחסן די הרבה ציוד...

המלצתי-אם זה הכיוון תחפש משומש כזה במצב מעולה ותקבל את התמורה הכי טובה שתמצא לכספך.
    חדש מכל סוג זה מתכון להפסד כסף ניכר כשתרצה לשדרג ליותר גדול.

ערן

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriurile צפיה בהודעה
    תתחיל ב
    DAYSTAR. ממה שאתה מתאר זה בדיוק האופנוע בשבילך ואל תתן לאנשים "שעברו" ליד אופנועים כאלה לבלבל לך את המוח, רכבתי עליהם ממש ולא לידם והם אחלה. זה אופנוע צ'ופר שנשמע מתאים לסגנון רכיבה שלך וגם לתקציב ואל תדאג, החידק יכה במוקדם או במאוחר ויעלה הצורך באופנוע גדול יותר ואז תגדיל רשיון ותעבור להארלי :-)
    מחזק , כל מילה בסלע , והארלי זה החלום שלא כל כך רחוק כבר !

ציטוט נכתב במקור על ידי uriurile צפיה בהודעה
    תתחיל ב
    למה הכוונה ברכבתי עליהם - אתה סוכן? אם לא אז כמה כאלה החזקת?
    התקציב כולל תקלות או שמדובר בכלי אמין שהוא אחלה ואת כל זה הבנת מכמה רכיבות בסוכנות?

מדובר בכלים לא איכותיים במיוחד,נוטים לרמת גימור סינית לפחות road win ושימוש במנועיו.
    האם מדובר במנוע שונה ומכלולים שונים?
    רכבתי על ה "road "WIN והוא הרגיש ונשמע כמו,איך נאמר בעדינות - זבל,גם יצא לי לרכוב על עוד כלים,מברנדים אחרים שלא הרגישו ככה ולא נשמעו ככה,עוד יצא לי בחיי לפרק ולשמוע כמה מנועים וכמה מכלולים אז מצטער על "בלבול המוח" אבל אתה משוחד,לא מספיק מנוסה או פשוט תמים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    למה הכוונה ברכבתי עליהם - אתה סוכן? אם לא אז כמה כאלה החזקת?
    התקציב כולל תקלות או שמדובר בכלי אמין שהוא אחלה ואת כל זה הבנת מכמה רכיבות בסוכנות?

מדובר בכלים לא איכותיים במיוחד,נוטים לרמת גימור סינית לפחות road win ושימוש במנועיו.
    האם מדובר במנוע שונה ומכלולים שונים?
    רכבתי על ה "road "WIN והוא הרגיש ונשמע כמו,איך נאמר בעדינות - זבל,גם יצא לי לרכוב על עוד כלים,מברנדים אחרים שלא הרגישו ככה ולא נשמעו ככה,עוד יצא לי בחיי לפרק ולשמוע כמה מנועים וכמה מכלולים אז מצטער על "בלבול המוח" אבל אתה משוחד,לא מספיק מנוסה או פשוט תמים.
    אני מחזיק דייסטאר כבר למעלה מחצי שנה ואומר לך בביטחון מלא שמדובר בכלי טוב מאוד ואמין לגמרי.
    הוא ממש לא סיני בגימור שלו ואני אומר את זה מנסיון של הרבה כלים
    שעברו לי מתחת לידיים.

ציטוט נכתב במקור על ידי eranb צפיה בהודעה
    אני מחזיק דייסטאר כבר למעלה מחצי שנה ואומר לך בביטחון מלא שמדובר בכלי טוב מאוד ואמין לגמרי.
    הוא ממש לא סיני בגימור שלו ואני אומר את זה מנסיון של הרבה כלים
    שעברו לי מתחת לידיים.
    דבר איתי בק"מ.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    דבר איתי בק"מ.
    5000 אצלי ועוד 5000 אצל הבעל הקודם.
    אין לי ספק שזה לא יחזיק כמו הונדה לאורך שנים ועשרות עלפי קילומטרים , מצד שני הוא עלה
    שליש ממנו ועושה אחלה עבודה.
    דרך אגב, יש כתבה ברשת על בחור שחצה את כל הודו על כלי כזה
    בלי שום בעיה,,,,,
    ואני ממש לא סוכן שלהם או של חברה אחרת.

Member הסמל האישי של Khc
    חייב לציין שההתלבטות שלי רק מעמיקה, חוץ מהתגובות לשרשור, אני נתקל גם בחוץ בתגובות שגורמות לי לתהות:
    לפחות בשתי סוכנויות ובמגרש טרייד עצמאי (לא מקושר לאף יבואן רשמי למיטב ידיעתי) ברגע שזרקתי לאויר דיאלים, לא קיבלתי תגובות עם הסבר מעמיק מלבד השמצות שגורמות לי לתהות אם המותג באמת עד כדי כך גרוע או שהאפשרות השנייה במקרה של x משמיץ y , במסחר הישראלי משמע ש x מפחד מאוד מהפוטנציאל והתחרות של y.
    "אין להם שוק, אם תקנה עדיף שתרשום אותו במשרד הפנים כי הוא ישאר איתך לנצח"
    " אלו כלים מתפרקים, קטנועים הם לא יודעים לייצר, אז אופנועים?!"
    ועוד מהסגנון הנ"ל אבל אף פעם לא תגובה עניינית לאיכות ממשית או דוגמא פרטנית למקרה מסויים.

וכמו שרשמתי, ההתלבטות רק מתחזקת. למכור את שלי עצמאית ולחפש יד 2 דייסטאר או כל כלי קסטום אחר, אפילו בנפח גדול יותר
    *המלצות יתקבלו בשמחה, לא בקיא במגוון הקסטומים של היצרנים הותקים (מלבד הארלי) .

Junior Member
    אני אין לי דייסטאר אבל עשיתי בשבילך חיפוש בקבוצה של דיאלים וזה מה שמצאתי:
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות