רקע:
גיל 35, רוכב עד כה על הXEVO250 2011, רשיון A1.
כרגע לא מתכנן הגדלת רשיון לA.
לא רוכב פרוע, לא מוצא עניין באקשן של מהירויות, הרמות גלגל, החלקות לסיבוב וכו'..
בשל מיעוט הרכיבות על הקטנוע (שינוי מקום עבודה) החלטתי לעבור לאופנוע- שתהיה קצת נשמה ברכיבה.
רכיבות עירוניות- אולי טיולי טווח ביניים בסופ"ש (לא מתכוון לחצות את הארץ)
תקציב:
כ 25-30 אלף שח. (בהינתן שאמכור את שלי ואשלים את שאר הסכום)

ההתלבטות:
קפצתי לעשות סיבוב על מספר אופנועים חדשים, הראשון היה DAYSTAR , רגוע, נחמד מאוד, אפילו התנהג יפה במעבר בין רכבים בפקקים.
חשבתי שזה הכיוון , מאחר והסגנון הנ"ל מדבר אלי, אדוונצרים כמעט ואין בקטגוריית הרשיון+התקציב+מציאת כלי שמור.

קפצתי ליורי מפרפר, לברר אם יש לו משהו בשבילי. הפנה אותי לKTM מעבר לכביש , אמר לי ששווה לי לבדוק את הDUKE 200- נופל יופי בתקציב.
קפצתי, עשיתי סיבוב, התרשמתי מאוד מרמת הטכנולוגיה (בהשוואה לDAYSTAR) עם בורר הילוכים, נורת "יאללה תעביר הילוך" , קלאצ' נוח יותר ותנוחת רכיבה קרבית יותר אבל לא מעייפת.

ופה מתחילה ההתלבטות, הכלי חזר לאחרונה לשיווק, מבחנים וחו"ד שיש ברשת הן מ2012+- , אין מספיק דעות לגביו מלבד העובדה שהוא מיועד לעיר, זריז, קליל ומגניב. ומהר מאוד צריך כבר לשדרג נפח כי החיידק מתפשט וה200 לא מספיק . (שוב, החיידק אצלי רדום כרגע ומטעמי בריאות ותקציב עדיף שישאר כך)
במחיר שלו (24K חדש), יחד עם טרייד- יוצא לי פחות מהDAYSTAR ( חדש 28K).
ה390 כבר מקבל ABS (34K חדש) חזק יותר משמעותית מאחיו הצעיר.
קראתי המלצות רבות פה בפורום- להתחיל מכלי יד 2, נפח גבוה ושנתון נמוך ככלי מעבר . המומלצים ביותר כאן יעלו לי כמשומשים בדיוק כמו ה390 החדש או אפילו יישאר עודף מ200 החדש. (הונדה/ימהה ממשפחת ה 500 מלפני כעשור) , אין לי ספק שזה יותר נפח -השאלה היא האם יהיה לי צורך אמיתי בכך.

יד שנייה בנפח שכזה זה עליה בביטוח (אין לי בעיה מהותית עם זה) אך בעיקר תוספת תקציב וכאב ראש לתיקונים/טיפולים/בלאי טבעי.

אז הגעתם עד לכאן ועוד לא הבנתם מה אני חופר...
ללכת על כלי חדש ושקט תחזוקתי , להסתפק ב200 הצעיר או להתאמץ תקציבית ל390 ?
או לחפש בכלל כלי יד 2 וותיק יותר - באותו הסכום עם יותר נפח / פאן /אמינות (לא מכיר מספיק את KTM)

תודה לעוזרים