מקריאה באינטרנט. עולה כי צמיגים רדאליים נותנים אחיזת כביש ויציבות טובות יותר מצמיגים דייגונלים. לא ברור אם כן למה בדו גלגלי, שלעניין היציבות והאחיזה חשיבות עליונה, מתקינים צמיגים דייגונלים.
מקריאה באינטרנט. עולה כי צמיגים רדאליים נותנים אחיזת כביש ויציבות טובות יותר מצמיגים דייגונלים. לא ברור אם כן למה בדו גלגלי, שלעניין היציבות והאחיזה חשיבות עליונה, מתקינים צמיגים דייגונלים.
ברוב הדו"ג היום מותקנים צמיגי רדיאליים. צמיגים דיאגונליים נשארו רק בחלק מהכלים, בעיקר איפה שיש צמיגים צרים יחסית שם קשה יותר לעשות צמיג רדיאלי כי (למיטב זכרוני) דפנות הצמיג בצמיגים רדיאליים לא קשיחות כמו בצמיג דיאגונלי ובצמיגים צרים הדופן יוצאת דקה/גבוהה מידי ולא מחזיקה עומס מספק.
ברוב המוחלט של האופנועים עם צמיגים במידות 110 ומעלה מקדימה ו140 ומעלה מאחורה כבר יש צמיגים רדיאליים.
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
ממה שאני מכיר, את הצמיגים האלה אפשר למצוא בעיקר בגלגל הקידמי אצל צ'ופרים מוגזמים (גדולים ודקיקים). ששם עניין היציבות והאחיזה הם לא בראש סולם העדיפויות, אם בכלל...
יש לנו בעבודה גוימקס שהגיע מהחברה עם צמיגים דייגונלים, יש לי er 5 במידות צמיגים של 110 קדימה ו 130 מאחור. נמכרים לאופנוע גם דייגונלים וגם רדיאליים, כך שההסברים שעלו כאן לא ניראים לי משכנעים. אני מניח שיש סיבה טובה למה מתקינים צמיגים דייגונלים באופנוע.
בעולם הרכב, צמיגים רדיאלים הם עניין עתיק יומין. בדו"ג הם הגיעו מאוחר יותר משתי סיבות עיקריות. הראשונה, מבנה הצמיג באופנוע קמור יצר קשיים בהנדסה וביצור של צמיג קמור רדיאלי. השנייה, עלויות יצור. צמיג רדיאלי לאופנוע יקר אבסולוטית בעולם הרכב. וכמובן יקר הרבה יותר מצמיג דיאגונלי במידות דומות.
היתרון העיקרי, פרט למחיר, בצמיג דיאגונלי הוא חוזק הדופן. בשטח זה יתרון משמעותי בכביש לא ממש. החסרון העיקרי נובע ממבנה הצמיג שמקנה קשיחות יחסית וגורם ליצור חום פנימי מוגבר.
התחום היחידי בו צמיגים דיאגונלים אינם נעלמים הוא טרקטורים וצמ"ה בהם לחסרונות אין משמעות וחוזק הצמיג הוא קריטי.
אז בעצם, הסיבה העיקרית שבגינה מתקינים היום צמיד דיאגונלי על דו"ג שנע על אספלט היא עלות הצמיג.
איללכא...וסובבו בגז