עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 24

אשכול: מה נסגר עם אנשים?!

מה נסגר עם אנשים?!

איך למכור אופנוע נהפך לכזה סיוט???

יום שני שעבר סגרתי עם קונה. אפילו הגעתי אליו לתל אביב! סגרנו על מחיר (טוב ממש מבחינתו). מחכים שהוא ימצא מקום לבדיקה. אומר לי זה כנראה לא יקרה היום, תמשיך את היום שלך ונדבר מחר אולי. סבבה, אז מחר. שולח לי הודעה אחרי כמה שעות שהוא לא יכול לרשום כלי רכב על שמו (הוצאה לפועל??) והבן אדם שהוא היה אמור לרשום על שמו, אז אשתו עושה לו בעיות. מרגש מאוד. הוא המשיך לאכול לי קצת את הראש עם כל מני שיטות מכירה הזויות ואמרתי לו בעדינות להמשיך הלאה. הוא לא אהב את העדינות שלי.

יום חמישי קובע עם חייל. סגרנו כבר על מחיר והוא ראה את האופנוע (אחרי שהוא אכל לי גם את הראש שהוא קיבל ריתוק והוא מנסה לצאת). קובע לי שעה כשהאופנוע שלו באמצע הבדיקה. הוא תכנן למכור את שלו קודם ואח"כ את שלי באותו יום. כמובן שהוא לא לקח את הכלי שלו לבדיקה, כי הרי מי עושה תאונה עם נינג'ה 250, נכון? הזוי, אני יודע. קיצר הוא היה מכוסח, לא היה לו מספיק כסף לשלם לי, ונפרנדנו אחרי שהוא הציע לי אלפייה וקצת פחות ממה שכבר קבענו.

אתמול מגיע בחור לבדיקה. רואים שהבן אדם לא מבין חצי דבר באופנועים. עשיתי לו סיבוב, אכל לי את הראש, סגרנו על מחיר הוגן לחלוטין וללכת מחר על הבוקר לבדיקה. מתקשר אלי ב-12 בלילה (!!!!!) ומתחיל לבכות שהוא חייייייב שאני אוריד לו במחיר (האופנוע שלי במצב מעולה כן?) כי "אין לאופנוע הזה שוק" והוא התייעץ עם "חברים".
    אמרתי לו שאין מצב, זה המחיר וככה הוא ימכר. חזר אלי אחרי רבע שעה ואומר סבבה. חמש דקות לפני שאני יוצא לכיוון הבדיקה הליצן מתקשר ואומר לי שהוא חשב על זה והוא לא סגור על זה במאה אחוז. ביטל לי בדקה התשעים.

פשוט מתסכל. לא יודע מאיפה יש לאנשים חוצפה כזאת.

Junior Member

סיפורי קנייה/מכירה....

אל תתרגש. עברתי סיפור דומה לפני שנתיים כשניסיתי למכור את הפייזר 800 שהיה לי. סגרתי עם מישהו מאשדוד. (גם, אחרי שכבר הורדתי אלפים של שקלים מהמחיר). הבנאדם צילצל ביום שישי אמר לי: הכסף אצלי מזומן במעטפה, ואם לא איכפת לך תבוא אלי לאשדוד, תקבל מיקדמה תקשור את האופנוע אצלי בחצר.תיקח את המפתחות איתך (כן בטח...למה לא!!!) וביום ראשון תבוא ונעשה העברת בעלות.

אמרתי לו: סבבה. חכה לי בחוץ,חצי שעה אני אצלך.משאיר לך את האופנוע, ותשלם כשיסתדר לך. למה לא. בכיף.......

בקיצור - לא חסר הזויים/רמאים/סתם כל מיני חיים בסרט למיניהם.

Senior Member
    אם המחיר של האופנוע שלך ממש זול (חייל בא לקנות למשל) אז האנשים שמגיעים לקנות הם אלה שהתקציב שלהם מאוד דל.
    אם התקציב שלהם מאוד דל אז גם מאוד קשה להם לוותר על הכסף בסוף כשמגיעים לזה.

Senior Member
    העניין מתסכל עד מאד אולם עד שביצוע המכר לא גמור הוא לא גמור, גם אם לכאורה מתרשמים אחרת. במקרה שלך ניתן להתעודד כפי שעולה מדבריך שלכאורה יש שוק של קונים פוטנציאליים ושכנראה האופנוע כן ימכר במחיר אותו אתה מבקש.

לגבי המקרה הראשון, טוב עשית שפשוט המשכת והבנת שאתה נכנס כאן לסיפור שיגזול את זמנך וישוב ממך כוחות.
    במקרה של החייל, נשמע שידעת שהמכר תלוי בהצלחת מכר האופנוע שלו וידעת למה אתה נכנס...
    לגבי המקרה השלישי, באמת שלא הייתי מתעצבן ומברך על הפרדה - אתה לא זקוק לקונה שלא סגור על עצמו שירדוף אחריך לאחר המכר בטענות שעבדת עליו ומה לא (גם אם אין לו קייס).

בנוסף, אל תשכח שהמצב גם מתסכל מצד הקונים בשוק עם כל מיני מוכרים לא כנים או שלאחר הבדיקה כשנתגלה הכשל מתנערים מתשלום בגין הבדיקה וכו׳. כך גם, אל תשכח שלמרות אם לדעתך האופנוע שלך במצב מעולה, הקונה לוקח על עצמו סיכון ומנסה להוריד במחיר כדי לצמצם סיכונים (לאו דווקא בקטע של להרוויח עליך).
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 25-05-2016 בשעה 11:26.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    סיפורי מכירה אמתיים:

1. אחד משוכני הפורום (אתה יכולים לשאול אותו) עולה ביום שישי לטוביה בי-ם להראות לי את האופנוע שלו שמוצע למכירה. מהשולחן מתרומם בחור לא צעיר, מסתכל על האופנוע שואל כמה? מקבל תשובה, ניגש לאוטו מוציא מזומן ואומר לבעל האופנוע "תן את המפתחות..."הבחור אכל אצלי ארוחת שישי ומישהו אסף אותו הביתה...

2. אני משפץ BMW להנאתי בישורת האחרונה מתקשר אלי אספן מוכר:
    הוא - "כמה על האופנוע?"
    אני - "לא מוכר"!
    הוא - "כמה?"
    אני - "עזוב אני לא מוכר"
    הוא - "תן מחיר חלומות"
    אני - "עזוב נו.."
    הוא - "תן"
    אני - זורק מספר דמיוני בלי לחשוב.
    הוא - "תביא את האופנוע אלי, דלק עלי ואני מחזיר אותך הביתה. ביי"
    נערך לאחרונה על ידי השושנים; 25-05-2016 בשעה 12:13.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member
    חביבי פה נולדים עם חוצפה כזאת (built-in)

ל"קונים" הבאים תגיד שיבואו אליך הביתה בזמנך הפנוי ורק אחרי שמראים רצינות תלך לבדיקה.

Senior Member
    בעקרון, מודבר פה על הפרת חוזה?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    שושנים, אני מזמן הפסקתי לתת הצעות מחיר להרכבות חדשות,
    אם אדם בא אלי, אני אומר שאני לא עושה,
    אם מתעקש, אני אומר שזה יותר יקר ממקומות אחרים.
    אם הוא מתעקש שהוא רציני...אני אומר - 200 ש"ח עבור ההצעה...
    תרכוש, אוריד אותה מהמחיר, לא תרכוש, לפחות לא עבדתי בחינם.
    יש אנשים שמעריכים את זה, רוב הלקוחות הולכים, אותם אני ממש לא צריך.

אתם צודקים, בחלק מהמקרים ידעתי שהמכירה תהיה בעייתית אבל קיוויתי שהיא תעבור חלק.

בנימה אחרת קצת - לפני שעה הגיע בחור שנראה רציני (ומבוגר, לא ילד). וסגרנו על אחלה של מחיר מבחינתי. בפעם הרביעית..... (אני מדבר על כמה מאות בודדות של שקלים לפה ולשם כשאני אומר שהמחיר טוב לי או לו, לא אלפים).
    מקווה שהוא לא כמו הקשקשנים האחרים ובאמת יעבור חלק.

מכירה הבאה שלי אני עושה סלקציה. רק מי שעונה על השאלות טריווייה שלי מורשה להגיע להתרשם מהכלי.

תשמע, ארבע קונים בשבוע אני במקומך הייתי לא מתגמש כי יש שוק טוב לאופנוע שלך.
    בCBR600 שלי שעמד למכירה, רוב המתקשרים היו בני דודנו, שאחד מהם שבועיים שלמים התקשר כל יום ושאל עוד פרטים על האופנוע וברגע שכבר היה לו לא נעים, חברים שלו התקשרו גם וכולם קיבלו את אותם התשובות ואותו המחיר שאם לא מקובל עליהם שיעברו לאופנוע הבא ושלא יגיעו ממזרח ירושלים, הגיע היום המיועד שהם אמורים להגיע, קובע איתם ליד אישמוטו מגיעים אליי 4 בני דודונו(אנשים בסדר) מסתכלים על האופנוע רבע שעה, בודקים אותו חצי שעה לא מוצאים מילה להגיד ואומרים לי מחיר של 5 אלף פחות ממה שאמרתי להם, באותו הרגע פשוט אמרתי להם תודה רבה ולהתראות, שמתי קסדה ורק ברגע שהנעתי אמרו לי תעצור, הוציאו לי מזומן ספרתי את הכסף ונתתי מפתחות ולהתראות.

Member
    בוא תשמע מה היה אצלי. היה לי xt 660r הועמד תקופה לא מבוטלת למכירה ב 18k. באופן מפתיע כמעט ולא היו טלפונים. יום שישי אחד מגיע בחור בן 40 ומשהו רואה את האופנוע, מציע 14500 אני מסרב. מראשון עד שלישי הבחור רודף אחרי ובכל פעם מעלה מחיר עד שסגרנו בסוף על מה שרציתי. לפני שבוע קניתי cbf600s שנת 2007 מצב מעולה לשנתון. הגעתי בלילה לבחור שגר בעמק חפר עולה על הכלי שומע מנוע וזהו. נתתי לו ת.ז. יפוי כוח. הבחור שבמקרה הוא גם מנהל טכני אצל יבואן mv augusta, עוד לפני שראה ממני כסף הסיע בגרר את האופנוע למוסך בתל אביב, העביר על שמי בעלות יום למחרת, ועשה טיפול בינוני לאופנוע בשווי 2500 שקל. לקחתי את האופנוע אלי הביתה אחרי הטיפול ויום לאחרי העברת הבעלות נסעתי אליו עם הכסף.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    המצב שלך זהב.
    3 אנשים פאקינג התקשרו וקבעו איתך לראות את האופנוע !!!!
    תפרסם ב.מ.וו ותראה אם מישהו מתקשר בחודש הראשון.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    סיפורי מכירה אמתיים:

1. אחד משוכני הפורום (אתה יכולים לשאול אותו) עולה ביום שישי לטוביה בי-ם להראות לי את האופנוע שלו שמוצע למכירה. מהשולחן מתרומם בחור לא צעיר, מסתכל על האופנוע שואל כמה? מקבל תשובה, ניגש לאוטו מוציא מזומן ואומר לבעל האופנוע "תן את המפתחות..."הבחור אכל אצלי ארוחת שישי ומישהו אסף אותו הביתה...

2. אני משפץ BMW להנאתי בישורת האחרונה מתקשר אלי אספן מוכר:
    הוא - "כמה על האופנוע?"
    אני - "לא מוכר"!
    הוא - "כמה?"
    אני - "עזוב אני לא מוכר"
    הוא - "תן מחיר חלומות"
    אני - "עזוב נו.."
    הוא - "תן"
    אני - זורק מספר דמיוני בלי לחשוב.
    הוא - "תביא את האופנוע אלי, דלק עלי ואני מחזיר אותך הביתה. ביי"
    נראה לי שהסיפורים עברו פוטושופ....
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member הסמל האישי של shaig
    ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    המצב שלך זהב.

באזינגה!

Member הסמל האישי של URIEL
    ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    המצב שלך זהב.
    קבל:
    R1200R 2007.
    המתעניין השלישי בערך בתוך השבוע הראשון,
    "שלום מדבר שמעון אני מתקשר אליך מניו יורק..."
    הוריד קצת מהמחיר שלי ואומר לי "קניתי"
    שאלתי אותו אם הוא לא רוצה לראות את האופנוע?
    הבנאדם שולח אלי את הבת שלו, אין לה מושג על מה היא מסתכלת בכלל.
    אני מראה לה שפשוף פה מכה קטנה שם.
    למחרת אני והיא עושים העברת בעלות (עם ייפוי כח), מקפיץ לה את האופנוע הביתה והיא מחזירה אותי.
    ככה!