שלחתי לך הודעה פרטית.
שלום לכולם,
רקע: נטשתי רכיבה על אופנועי DR600 ו' DR650 לפני כ-15 שנה. מעוניין לחזור בתקציב יחסית דל לרכיבה על דו"ש מעל 500 סמ"ק.
הדרישות: אופנוע דו"ש מעל 500 סמ"ק, נוח לרכיבה, עם יכולות שטח בסיסיות, נוח ל-2 רוכבים, אמין עד כמה שאפשר בתקציב הזה ועם עלויות אחזקה לא גבוהות.
כשאני מכניס את הנתונים ליד-2 אני מקבל:
- סוזוקי 650 ויסטורם שנתונים 2004-2006
- הונדה טראנסלאפ 650 בערך מאותם שנתונים
- קאוואסאקי ורסיס 650 שנתונים 2007-2009
- יאמהה אקס טי זד 660 שנתונים 2008-2009
- במוו F650GS שנתונים 2001-2003
- אולי יש אחרים, אבל הם לא נפוצים כנראה.
השאלה איזה מהאופנועים האלו מתאים הכי טוב לדרישות שרשמתי?
בעיקרון לא ארכב עליו יום יום, בעיקר להנאה בסופי-שבוע.
לא רוצה להלאות אתכם ביותר מידי פרטים אז אתחיל מזה ואענה על שאלות נוספות אם יהיו.
תודה על העזרה.
מאחר ואין תגובות לצערי, אמשיך עם שאלות קצת יותר ממוקדות. אשמח לאינפורמציה:
מהאופציות שרשמתי בהודעה הקודמת:
1. איזה אופנוע הכי מוטה שטח?
2. איזה אופנוע הכי אמין?
3. איזה אופנוע הכי זול לאחזקה: צריכת דלק, טיפולים, תיקונים?
תודה
ה 660z כבד וגבוה.
אם הוא לא גבוה לך הוא תפור עליך: הוא הכי "קרבי" לשטח.
צמוד אליו ה650gs. יש המון משטרתיים לשעבר.
אחריו הטראנסאלפ ואחריהם כבר לא יורדים לשטח.
בעניין האמינות אם היו נשארים כאן כותבים היתה מתפתחת כאן מלחמת דת לגבי האמינות של היאמהה vs ב.מ.וו
אבל כבר אין
האמת שדי חשבתי על ה- XTZ או ה במוו 650 דאקאר.
האם נכון להניח שעלויות אחזקת הבמוו יהיו גבוהות משמעותית גם כי הוא גרמני ולא יפני וגם כי באותו תקציב צריך לרדת 5-6 שנים בשנתון?
למה ה XTZ יותר מתאים לשטח מהדאקאר? על הנייר יש לדאקאר יותר כ"ס ומומנט, מזלג עבה יותר ומהלך מתלה עדיף.
תודה
אתה צודק.
בין היתר לgs יש כנף קדמית גבוהה.
אבל בשיקלול הכללי הייתי בוחר בxt. יכל להיות שלך יתאים ה gs.
ה xt נפוץ יותר שזה לטובתך. בgs זה כבר יותר תלוי פר אופנוע.
קח בחשבון שאם אתה בוחר ב gs אתה מתחתן עם האלכסים. שזה לא דבר רע. רק אומר.
שוב תודה,
בנוגע לכנף הקדמית ב- XTZ ראיתי שאנשים מחליפים אותה לכנף פלסטיק גבוהה כמו ב- F650GS
הבנתי שהבדקאר מ 2001 יש הזרקה וה- XTZ התחילו ב 2008 נכון?
שוב לגבי אמינות ועלויות אחזקה: XTZ2008 לא יהיה אמין וזול לאחזקה מדאקאר 2001/2? עלות הקניה זהה.
לא מכיר את "האלכסים", דלק מוטורס לא מטפלים? והיכן מטפלים בימאהה?
כמובן שדלק מוטורס מטפלים ויש שם עובדים סופר מקצועיים.
ככל שאני חושב על זה יותר אני נזהר מלפול לסטיגמות ומיתוסים. אז הבחירה בין השניים היא די קשה.
ה660z יובא החל מ2008. קדם לו 660r כשנתיים. שניהם מוזרקים. הr נדיר ביותר.
אם זכרוני אינו מטעני בשניהם הטיפול כל 10K. בשניהם אתה יכל לעשות אותו לבד.
חלפים. אני לא בטוח שיותר יקרים. תעשה ש.ב. בעניין.
עוד מידע על ה GS תוכל לקבל במועדון הGS (אשר הייתי חבר בו בחיים אחרים). חפש בפייסבוק.
יש לך גם אתר מ ע ו ל ה בעניין.
אני יכל להמליץ לך על גורו יאמהה בגולן (מלבד האוביוסים בגוש דן) ולהמליץ לך לא להתקרב לאחד באיזור זכרון. (בה"פ)
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי קסד; 30-05-2016 בשעה 14:47.
שוב תודה,
ועוד שאלת הבהרה: ביד2 מופיע גם XTZ660 וגם XT660Z מאותם שנתונים. זה אותו אופנוע או שיש הבדלים בינהם? ראיתי שבחלק מהמקרים אותם אנשים מפרסמים בשניהם.
קצת מפתיע שכמעט ואין תגובות. חבל...
אני פעיל בכמה פורומים של רכבים ושם כמות התגובות עצומה, נכון שצריך לסנן ולהחליט אילו תגובות איכותיות, אבל זה עדיף על חוסר מידע.
בכל מקרה, הספקתי לראות 3 אופנועי DAKAR ועכשיו אני מנסה לתאם לראות TENERE.
האמת, ה DAKAR עושה רושם טוב, מוצק ונראה מתאים גם לכביש וגם לשטח. העניין זה שהכלים בני 15 שנה ואני חושב האם אפשר להיות רגוע להתניע כלי כזה (כמובן שמטופל ומיושר קו) ולרכב בשקט לצפון ולדרום. איזה קילומטראד' הוא סביר ומתי לא כדאי להכנס להרפתקאה? 100 אלף? 200?
ב TENERE אלך לראות 2-3 כלים מ 2008/9. יש משהו ספציפי לבדוק בכלים האלה? נקודות תורפה?
באופן כללי, אשמח לשמוע עוד קצת תגובות / תובנות של אנשים עם נסיון בדגמים האלו.
תודה
בדקאר המנוע (רוטקס) זה הדבר האחרון שמתבלה. יש סיפורים (וגם אחד אישי) על מנוע שנפתח ב 90K + ולא היה צריך להחליף אפילו רינגים. ואת זה קבע מוסך היבואן.
קצת רתמת את העגלה לפני הסוסים.
שב על שניהם ואם אפשר גם עשה סיבוב.
כעת אפסיק להגיב כי כמו שכתבת צריך לדעת לסנן תגובות ואתה מחפש של אנשים עם ניסיון בדגמים הנ"ל.
כמובן שאצלי הכל בתאוריה.
תודה "קסד", באמת עזרת לי הרבה. אולי אם המנהלים יעבירו את השרשור לפורום ה"כללי" יהיו קצת יותר תגובות? ראיתי ששם הדיון יותר עירני.
אז ככה...
הייתי אצל ה"אלכסים" שעשו עלי רושם ראשוני טוב (אבל זה מתבקש כשמגיע לקוח פוטנציאלי) נראה שהם מאוד עסוקים כל הזמן.
הם, כמו שמצופה ממוסך במוו, אומרים שדקאר בן 15 שטופל כמו שצריך יכול להחזיק עוד שנים רבות.
הספקתי לראות מספר דקארים, עוד לא הספקתי לראות אפילו טנרה אחד לצערי. אחרי שאראה אחליט על איזה מהיצרנים אני הולך.
שוב, עוד אינפורמציה תתקבל בברכה.