כי את אף אחד לא מעניינות עובדות במדינה הזו, מבחינתם שאתה והאופנוע שלך תחנקו.
בדיוק מאותה סיבה לא כתוב כמה הרוגים מאותן תאונות עצמיות נחתכו לשתיים בגלל מעקה בטיחות או כמה מהם החליקו על הכביש כי מדינת ישראל מתקמצנת על צבע שאינו מחליק...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4809151,00.html
דבר אחד שמשך את תשומת ליבי, וכמו שציפיתי, התעלמו ממנו בכתבה....
״שליש מסך התאונות הן עצמיות״
בוא נגיד שהמספרים נכונים.... זה אומר ששני שליש מעורבים כלי רכב אחרים.
עד פה הכל טוב ויפה.
עכשיו בוא נקח נתון נוסף שלא מופיע בשום מקום בכתבה: מתוך שני שליש התאונות שבהן מעורב כלי רכב נוסף, כמה מתוכן באשמת כלי הרכב השני ?
ואם נהיה עוד יותר נודניקים, מתוך התאונות העצמיות, כמה מתוכן נגרמו בגלל כלי רכב אחר (שלא נספר פה כי לא היה מעורב באופן פיזי).
ושלא ייקפצו כל המצטדקים, כן, הם היינו רוכבים לאט יותר ושומרים יותר מרחק, כנראה שהיינו מצליחים למזער גם את הנתונים האלו... וכן, יש לרוכבים חלק לא קטן באשמה... אבל לא על זה הדיון...
למה לא להציג פירוט ? למה להצביע ולהאשים ?
כי את אף אחד לא מעניינות עובדות במדינה הזו, מבחינתם שאתה והאופנוע שלך תחנקו.
בדיוק מאותה סיבה לא כתוב כמה הרוגים מאותן תאונות עצמיות נחתכו לשתיים בגלל מעקה בטיחות או כמה מהם החליקו על הכביש כי מדינת ישראל מתקמצנת על צבע שאינו מחליק...
הרוכבים בסכנה?
עד היום הייתי בטוח שכל העסק הזה דיי בטוח.
מאיר עיניים הדוח.
44 אחוז מהנפגעים הם צעירים לא מנוסים על קטנועי 125. פיצה מישהו?
בימים האחרונים רץ תשדיר ברדיו של משרד התחבורה, שמזכיר לרוכבים לגשת לבדיקת קיץ חינם במוסכים. בנוסף הסיומת היא כמובן, לזכור שציוד בטיחות מציל חיים... רק חבל ששכחו לעשות צעד שינגיש ציוד שכזה במחיר שיאפשר לכולם לרכוש ציוד מציל חיים!
הסטטיסטיקה שפורסמה רק מאשרת את מה שאני אומר כבר הרבה זמן - רוב התאונות הוא ע"י שליחים שנוסעים כמו נהגי שודים וערסים על קטנועים מהקטגוריה מוגבלת כוחות הסוס חבושי הכפכפים וחמושי הארקפוביץ' הסיני, עם יד אחת על הגז ויד שנייה בטלפון. השאר כנראה צעירים על סופרספורטים ברובם אוהדי ה-Moto GP שמגיעים למהירות המראה של בואינג 737 על כביש בינעירוני.
בהחלט מעניין איך היו נראים הביטוחים והסטטיסטיקות אם הייתה הפרדה מוחלטת בין קטנועים ואופנעים.
ךםך. (זה LOL הפוך)יש לציין כי בחודש בפברואר התקיימו מבצעי אכיפה ייעודיים נגד רוכבי דו-גלגלי בתשע רשויות מקומיות, בהן תל אביב, הרצליה, רמת גן, בני ברק, גבעתיים, בת ים, רעננה, ראשון לציון ורחובות. במהלך המבצע התקיימו כ-2,500 "מפגשים" עם רוכבי דו-גלגלי. בחודש מאי התקיימו עוד שישה מבצעי אכיפה בשש רשויות, בהן חיפה, אילת, ירושלים, חדרה, רעננה וכפר סבא. במבצעים אלה התקיימו כ-400 מפגשים עם רוכבי דו-גלגלי. במבצעי האכיפה עוכבו רוכבים בנקודות שונות לבדיקת רישיונות וביצוע בדיקה כללית של האופנוע או הקטנוע בדגש על צמיגים. מסביר מטעם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים שוחח עם הרוכב, הדגיש את נושא הרכיבה המודעת וחילק דף מסרים
עצרו אותי בדרך לעבודה. ביקשו רישיון נהיגה. אפילו לא הרמתי את המשקף שמש ושיחררו אותי.
תרמתם לבטיחות שלי. תודה רבה. אפסים.
אולי נבהלו מהמצלמת קסדה, כבר המליצו לכם לקנות אחת?