איזה דגם הצמיגים?
לפני זמן ( רב , לדעתי כמעט שנה ) החלפתי צמיגים לאופנוע, החלטתי להגיע לתל אביב לפנצ׳ריה מוכרת מאוד שדובר עליה פה מספר פעמים לרוב באופן חיובי... החלפתי צמיגים ויצאתי מרוצה ( לא מהמחיר כן ?! ) אני בדרך! כלל אני עירני ובודק כמעט כל דבר רק שבמקרה הזה משום מה לא בדקתי כי כנראה סמכתי מידי.... בכל אופן שבוע אחר כך מסיבה לא זכורה החלטתי לבדוק את תאריך הצמיגים ומצאתי שהותקנו שני צמיגים בני שנתיים או יותר ... הצמיגים נראים איכותיים וחדשים אך הפריע לי עניין התאריך..התקשרתי למקום ודיברתי עם כמתקין או בעל המקום שציין כי הצמיגים תקינים ואין בעיה בטיחותית והם עומדים בתקן.... אני חייב להזכיר כי עבר זמן רב מאז ואין לי כוונה או עניין לתבוע או להתעסק עם זה אני רק משתף אתכם כדי שלא תתעצלו ותבדקו כל אחד וכל דבר ואל תסתמכו על פירסומים או חוות דעת של אחרים..... פשוט תהיו עירניים בסופו של דבר כולם מנסים להרוויח עלינו.
איזה דגם הצמיגים?
בגדול הוא צודק (המוכר) צמיג שאוחסן כראוי במשך שנתיים הוא תקין לחלוטין אבל אפילו המוכר עצמו לא יכול לדעת אם הצמיג "אוחסן כראוי" כי רוב זמן האחסנה הצמיג לא היה אצלו.
באירופה צמיג מעל שנתיים ימכר בהנחה מתוך הבנה שיהיה יותר קשה למכור אותו
לא המצאתי אף חוק וגם אין חוק כזה.
החוק היחיד שיש הוא איסור להרכיב צמיג משומש מעל גיל שנתיים, איסור להרכיב צמיג חדש מעל גיל 6 שנים והחובה להחליף צמיג בן 10 שנים.
שוב, לא יגרם נזק משמעותי אם תתקין צמיג זקן (תלוי עד כמה זקן) פשוט עדיף להמנע מהדבר גם בגלל התפרקות ובלאי טבעי וגם כי אין לך מושג איך הצמיג אוכסן. אם תלך לפנצ׳רייה שמכבדת את עצמה לא יתקינו לך צמיגים זקנים (לי התקינו צמיגים מינואר 16).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אז אתה אומר שפנצ'ריות בגרמניה לא מכבדות את עצמן והם לא ממש מבינים בצמיגים?
שתזמין צמיגים מגרמניה הם יכולים להיות עד גיל שנתיים ללא שהמוסך ימצא לנכון לידע אותך, מעל שנתיים מתחילים להוריד מחיר לא בגלל חוק כל שהוא אלה בגלל שרוכבים נוטים להחזיר צמיגים מעל הגיל הזה (החוק מאפשר להחזיר סחורה עד שבועיים מהקניה ולקבל החזר כספי מלא).
כולנו רוצים חם מהתנור אבל זה יותר משהוא בראש מאשר משהוא מדעי ובדוק
בחורצ'יק מבוגר שקנה MT 09 ב 2014 חדש ממטרו ישראל,גילה אתמול שהתאריך על הצמיגים הוא 2005 באחורי ו 2004 בקידמי.
מה אתה אומר על זה.
נשמע הזוי כי בדרך כלל המפעל לא מחזיק סטוקים, הצמיגים מגיעים יושבים גג שבוע על המדף ומותקנים.
אם אכן זה נכון זאת אינה טעות תמימה
פות"ש, צמיג חדש בן שנתיים זה תקין. גיל הצמיג זה הדבר האחרון שמדאיג אותי... לפני כחודש החלפתי זוג צמיגים ב"פנצ׳ריה מוכרת מאוד שדובר עליה פה מספר פעמים לרוב באופן חיובי" ומילאו לי חצי מהלחץ הדרוש בקידמי, הרכיבו לי את האחורי הפוך וסגרו את הקטנוע בלי לסגור את האום שמחבר את המיתלה לציר (!!!). כמובן שעל שני הפאקים האחרונים עליתי לפני שיצאתי מהמקום והם תוקנו מייד - אם כי רק בהתערבות דרג בכיר יותר.
לסיכום: אל תסמוך על אף אחד חוץ מעצמך.
אני אומר שהוא לא יודע לקרוא תאריך. אין מצב שזה קרה.
איך עלית על זה שהאום לא היה סגור? סגרו רק ביד?
אז מה אני אמור לעשות? כל פעם שצריך להחליף אום להגיע עם צוות טכנאים?
היית מחליף כבר צמיג לבד בבית וזהו