עמוד 6 מתוך 16 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון
תוצאות 76 עד 90 מ 231

אשכול: ירידת ערך הכלי לאחר הוזלה של היבואן

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    השינוי במחיר לא בא בגלל העיניים היפות של מישהו, אלה בגלל הצורך בהתאמה לתנאי שוק חדשים.
    (שוק חופשי אמרנו? כל הצרכנים החדשים עברו חופשי להונדה לקנות אפריקה).

הבאזז שנוצר סביב האפריקה משך קונים מכל הכיוונים על חשבון כל המתחרים באזור המאה פלוס.

על מנת שלא להיתקע עם סחורה שלא תימכר בחצי שנה הקרובה, יאמאהה הורידו מחירים, הגיוני ומבורך.

אם סוכן המכירות ידע על ההוזלה הצפויה ולא נקט גילוי נאות, יש לך בעיה מולו, מוכר הגון היה צריך ללחוש
    באוזן תחכה יומיים יש מצב שתהייה ירידת מחירים. העניין שקנית אופנוע שנמסר כטרייד אין, וחלק מהסכום שלו
    היה מגולם במחיר קניית החדש, עכשיו אם היה נמכר לך האופנוע במחיר החדש, הסוכן היה מפסיד את ההפרש.

אגב בעיה דומה תמצא גם בסוכנות אחרות שנאלצות כרגע לספוג ירידת מחירים, המעניין למשל בעל קרוסטורר
    שהחליף אופנוע באפריקה טווין, כשבמחירון המשומש נמכר הרבה מעל מאה אלף ש"ח בעוד החדש מחירו
    נמוך יותר, בכמה לדעתך יימכר המשומש בתנאי השוק הנוכחיים, שבפני הרוכש עומדת אפשרות לקנות כלים נהדרים
    חדשים במחיר טוב או משומש במחיר יקר הרבה יותר?

*** וכל עוד הכסף שלי נשאר בארץ ולא יוצא לסין דיינו.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ירון הלוואי שהמבצע יהיה משהו תמידי (אני לא מסתכל על טובתי האישית).
    כי אז המבצעים הבאים יהיו קסדה מתנה או הוזלה באחוזים קטנים יותר שזה מצויין ויאפשר לי ושכמותי לרכוש כלים חדשים מאחר ומחיר הפתיחה יהיה זול ולא אצטרך לחכות למבצע.
    נקודת המוצא שלי מחיר זול ועקבי יביא יותר לקוחות (תראה את קיה עם הפיקנטו (סוג של רב מכר) והגל של מכוניות המיני הזולות שנכנסו בשנים האחרונות)
    אבל כמו שאתה מבין ויודע התמחור יהיה שוב גבוהה לרבי המכר שלהם ולא נראה לי שהם (כלל היבואנים) באמת במגמה של הוזלות.

שושנים
    לא יודע היכן הכסף שלך נמצא
    מקווה שיש לך ממנו הרבה ובבנק!

חוזר לעבוד סליחה

Senior Member
    לוקי, לא כל כך מסתדר לי החשבון שלך. ההפרש בין המחיר הישן (64000) לחדש (51000) הוא 13000 ולא 15000. גם אם היחס הזה(51/64) נשאר על משומשים אז ההפרש רק קטן. כך, לדוגמה, אם שלמת 30000 עבור משומש, המחיר אחרי ירידה הוא 23,906, כלומר הפסדת רק פחות מ-6100. לא ברור לי איך הגעת להפסד של 15000 או יותר.
    אבל, נעזוב את זה בצד. השגיאה המהותית שלך היא שאתה מסתכל על אופנוע כשווה ערך לכסף. ההסתכלות הזו נכונה אך ורק אם אתה רוצה למכור את האופנוע ולהשתמש בכסף למשהו אחר. במידה מסוימת היא גם נכונה לשינמוך, כלומר, אם תרצה לקנות אופנוע יותר זול תשאר עם פחות עודף ביד, בתנאי כמובן, שמה שאתה קונה לא נפגע מירידת המחירים של מטרו.
    אבל, וזה אבל גדול, לצורך שדרוג, שזה מה שרובנו עושים, הרווחת ובגדול. הנה החשבון: נניח שמכרת אחרי חודש כדי לשדרג לסופר-טנרה חדש. הכלי מפסיד 10% מערכו, כך שלפי המחיר החדש תקבל עליו 90% מ-51,000, שזה 45,900. אתה שלמת את המחיר הישן (64000) ובמקום לקבל 90% מזה (57,600) קבלת רק 45,900, כלומר הפסדת 11,700. מחיר הסופר טנרה החדש הוא 90,000, כך שאתה צריך להוסיף 44,100. סה"כ עלה לך 11,700 שהפסדת + 44,100 שאתה צריך להוסיף לשדרוג, כלומר, 55,800 שקל.
    בוא נבדוק מה היה קורה אם המחירים לא ירדו. מכרת את האופנוע שלך ב-10% פחות ממה שקנית – 57,600. מחיר הסופר טנרה היה 135000, כך שהיית צריך להוסיף 77,400 שקל, מה שאומר שעכשיו אתה מוסיף 21,600 פחות ממה שאם המחירים לא היו יורדים, או חסכת בסביבות 39% מהתוספת.
    עכשיו אתה מבין למה, למרות שלכאורה הפסדת 13000 שקל או פחות, אפילו אתה בעצם מרוויח מהמהלך?

Member
    כמו בשוק הדיור, כולם מבסוטים שהדירות שלהם שוות הרבה רק לא מבינים שהם צריכים להוסיף הרבה יותר כדי לשדרג מאשר לא היו עליות כאלו.

Junior Member
    שמת לב לכל מבצעי ה-0 קילומטר מיבואן שיש לרכבים?
    בדיוק אותו דבר.
    למה זה קורה? כי היבואן מצד אחד קונה סטוק מהיצרן ומצד שני, אם לא ימכור תוך שנה, הרכב נרשם על שמו ואז הוא מוכר אותו
    "יד ראשונה" ומפסיד X אלפי שקלים בהתאם למחיר מחירון של הרכב.
    אז יש מבצעים.

א הזקן...
    הוא מסתכל על "אם אמכור עכשיו - יתנו לי אולי 45,000 וגם זה בנס".
    כלומר, לא על כמה ירד המחיר של חדש מול חדש...
    אלא כמה יצליח לקבל עליו, אם בכלל.

עצתי הקטנה, שיפסיק לקנות אופנועי יימהזוקי, ויעבור להרלי. שם מתלוננים על המחיר הגבוה של משומשים (יש שרשור מקביל, לא הצלחתי ליצור קישור מהנייד)

Sent from my Lenovo K50-T5 using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    לוקי, לא כל כך מסתדר לי החשבון שלך. ההפרש בין המחיר הישן (64000) לחדש (51000) הוא 13000 ולא 15000. גם אם היחס הזה(51/64) נשאר על משומשים אז ההפרש רק קטן. כך, לדוגמה, אם שלמת 30000 עבור משומש, המחיר אחרי ירידה הוא 23,906, כלומר הפסדת רק פחות מ-6100. לא ברור לי איך הגעת להפסד של 15000 או יותר.
    אבל, נעזוב את זה בצד. השגיאה המהותית שלך היא שאתה מסתכל על אופנוע כשווה ערך לכסף. ההסתכלות הזו נכונה אך ורק אם אתה רוצה למכור את האופנוע ולהשתמש בכסף למשהו אחר. במידה מסוימת היא גם נכונה לשינמוך, כלומר, אם תרצה לקנות אופנוע יותר זול תשאר עם פחות עודף ביד, בתנאי כמובן, שמה שאתה קונה לא נפגע מירידת המחירים של מטרו.
    אבל, וזה אבל גדול, לצורך שדרוג, שזה מה שרובנו עושים, הרווחת ובגדול. הנה החשבון: נניח שמכרת אחרי חודש כדי לשדרג לסופר-טנרה חדש. הכלי מפסיד 10% מערכו, כך שלפי המחיר החדש תקבל עליו 90% מ-51,000, שזה 45,900. אתה שלמת את המחיר הישן (64000) ובמקום לקבל 90% מזה (57,600) קבלת רק 45,900, כלומר הפסדת 11,700. מחיר הסופר טנרה החדש הוא 90,000, כך שאתה צריך להוסיף 44,100. סה"כ עלה לך 11,700 שהפסדת + 44,100 שאתה צריך להוסיף לשדרוג, כלומר, 55,800 שקל.
    בוא נבדוק מה היה קורה אם המחירים לא ירדו. מכרת את האופנוע שלך ב-10% פחות ממה שקנית – 57,600. מחיר הסופר טנרה היה 135000, כך שהיית צריך להוסיף 77,400 שקל, מה שאומר שעכשיו אתה מוסיף 21,600 פחות ממה שאם המחירים לא היו יורדים, או חסכת בסביבות 39% מהתוספת.
    עכשיו אתה מבין למה, למרות שלכאורה הפסדת 13000 שקל או פחות, אפילו אתה בעצם מרוויח מהמהלך?
    אי אפשר להסביר את זה טוב יותר! כל הכבוד!
    לפני כשנתיים קניתי את האופנוע הנוכחי שלי. המחירון היה 79000 אבל בגלל שקניתי בסוף השנה, הצלחתי לכופף את המחיר ל - 71000.
    אחרי זמן קצר נכנסו כל ההנחות והמחיר התרסק ל - 64000.
    ברור שברגע הראשון הרגשתי כמו לוקי אבל כשקצת נרגעתי וחשבתי על זה לעומק, הבנתי שהרווחתי בגדול. לא רק המחיר של האופנוע שלי התרסק, כל המחירים ירדו.
    עכשיו החלום לקנות xvs1300 (ממטרו - אין מה לעשות ) פתאום נראה ריאלי.
    ירידת מחירים זה טוב. נקודה, סימן קריאה.
    אחרי שהצריבה הקטנה נגמרת, אנחנו נשארים עם מחירים שווים לכל נפש.
    לוקי - תתעלה מעל זה, תיקח נשימה, תרכב על הבנדיט עד שהמחיר של האופנוע הבא שתרצה לקנות יירד גם (והוא יירד, כי אלו חוקי השוק) ותרוויח בגדול.
    א הזקן הסביר את זה כל כך טוב שפשוט אין מה להוסיף.
    ועוד משהו קטן, כל יומיים מישהו מעלה פוסט על איך יבואן X דפק אותו. אז מילא כשזה רוכבים צעירים ולא מנוסים, אבל דחילאק, אתה לא ילד. אתה כבר יודע להיזהר וחשוב מזה, יודע שכולם בדיוק אותו הדבר.
    אם תמשיך בקו הזה בקרוב תצטרך לייבא את האופנועים לבד כי לא תרצה לעבוד עם אף אחד.
    עזוב אותך מלקטר, נדפקת פחות ממה שאתה חושב (אם בכלל) תחייך ותמשיך הלאה

Member הסמל האישי של Zvika
    וואו

קראתי כעת את כמעט כל 83 ההודעות בת'רד הזה,
    מה אגיד לך ידידי היקר - אתה חי בעידן של קפיטליזם וזוהי כלכלת השוק.

זה לא נעים, זה מעצבן, זה באסה. אבל זה ככה שנים בכל תחום ותחום.
    יבואנים רבים עושים את זה כל הזמן ולא רק יבואני אופנועים.

סתם דוגמה ממני. קניתי היפרמוטארד 821 חדש לפני חצי שנה ב106K, וחודשיים אח"כ זה ירד ל99K. ועוד בכלל דגם "חדש מחליף" 939 (שכמעט זהה לחלוטין)
    בום 7000 שקל נשרף. תוסיף על זה ירידת ערך של השנה שהתחלפה ל2016 - בום אני עומד עכשיו על מחירון של 83K (הסתכלתי כעת)
    סה"כ "הפסדתי" 23K שקל בחצי שנה.. אז כן, זה חתיכת סכום. תוסיף על זה 11K של חובה+מקיף, תוסיף טיפולים וצמיגים.. הגעת ל40K שהתאיידו וכולה עברה חצי שנה..

המונסטר 821 אגב ירד באותו זמן ב13K והמונסטר 1200 ב10K. כמובן שכל המשומשים צנחו בהתאם.

בקיצור ברוך הבא לעולם המערבי.
    Aprilia Tuono V4 1100 Factory

be a racer club

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ברוך הבא, גם לך.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ריח סוציאליזם חריף עולה מדבריו של לוקי, לא שאני נגד סוציאליזם אבל אני מעדיף אותו רק בחינוך, רפואה ועוד כמה דברים חשובים, אופנוע זה מוצר צריכה שמשתייך לקבוצת המותרות כל פיקוח על מחירו רק יביא לקריסת השוק לגמרי.
    בין השירשורים ההזויים ביותר שעלו מאז פול גז החדש

עוד מוצר איכות מבית lokimonster וזה בלי סמים :-- לוקי ידוע בהתנגדותו לאלכוהול,סמים וחומרים ממכרים:-)

Sent from my P023 using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    אני רק אוסיף למה שנאמר על השוק החופשי.
    לוקי,כמה המחירון של הבנדיט שלך? ולמה אתה דורש סכום יחסית גדול לאופנוע בן 15? למה פה נוח לך להנות מיתרונות השוק החופשי,ומנגד, להתלונן על הוזלת מחירים?

Member הסמל האישי של Zvika
    ...
    נערך לאחרונה על ידי Zvika; 24-06-2016 בשעה 20:05.
    Aprilia Tuono V4 1100 Factory

be a racer club

Junior Member
    בשורה התחתונה מנהל הפורם בפולגז מנהל מסע אישי נגד ירידת מחירי האופנועים.
    הזוי ומקומם.