עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: מגפיים לקיץ - חוו"ד

Member

מגפיים לקיץ - חוו"ד

אחד הפתרונות החביבים עלי לקייץ הוא מגפיים מטיפוס Jungle Boots.
    אלה המגפיים שהצבא (והמארינס) האמריקאי פיתח לטובת כוחותיו בווייטנאם. המגף מורכב חלקו מעור (או דמוי) וחלקו מאריג ניילון רשת.
    המגפיים שאני מעדיף, גבוהות (8 אינץ' ) ובעלות רוכסן ומיגון כיפה לאצבעות וחיזוקים לקרסול. ניסיתי דגם בצבעי מדבר (COYOTE או Desert Tan) אבל הם מתלכלכים, בעיקר השמאלי בשמן מהשרשרת) ולכן עדיפים השחורים. אני מעדיף את היצרן ROTHCO, והסדרה Forced Entry אבל קיימים הרבה מאוד יצרנים, חלקם רציניים יותר, חלקם פחות. המחיר - לעתים נמוך עד כדי 70 דולר כולל משלוח.
    חסרון עיקרי - הסוליה לא מותאמת "לשבת" על הרגליות ולכן הן נשחקות שם, אבל במחיר הזה - זוג כל שנה זה בסדר.
    יתרונות - נעל נוחה מאוד לשימוש כל היום, ממוגנת ומאווררת (לא מתאימה לחורף - גם אם כתוב WATRPROOF לא תוכננה לספוג טיפות מצליפות ב120 קמ"ש לאורך חצי שעה ומעל 50 קמ"ש בבוקר סתווי - הרגליים קופאות).
    יצרנים מומלצים נוספים (לא הזולים אבל גם לא היקרים מכולם): BATES, BRANDIT.

אציין שאני רוכב כ120 ק"מ ביום ועובד בסביבה משרדית שמקפידה על קוד לבוש...

Member
    אין בארץ?
    אפשר לינק מאיפה שאתה מזמין?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Member
    לא מכיר דגם שנמכר בארץ עם רוכסן, היי טק מגנום נמכרות בארץ, לא זולות.
    אני מזמין מEBAY, פשוט לחפש Side zipper tactical boots.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    מאחל למי שרוכב עם נעל כזו שלא יעשה תאונה כמובן אבל אם כבר עשה תאונה אני מאחל שלא ייפתח הרוכסן ואם כבר נפתח אז אני מאחל שהנעל לא תעוף מהרגל ואם כבר הנעל תעוף אני מאחל שהמדע יתפתח ויתקדם ויגלו דרך לשחזר מפרקים וכפות רגליים.

סה"כ נראה אחלה מגף ופשרה לא רעה אבל אל תטעה ותחשוב שאתה ממוגן כמו עם מגף יעודי.

Member
    מוסיף קישור לסקירה ממגזין WEBBIKE WORLD למגפיים מאותו סטנדרט.
    ולדעתי אין סיבה שמגף ייעודי יחזיק את הרגל טוב יותר (חלקם באים ללא סגירות כמעט או בכלל או מסתמכים על ולקרו) בזמן תאונה או שרוכסן/קליפס יחזיק טוב יותר מרוכסן של נעל טקטית, כך שהדאגה של URIAR נראית לי מופרכת.

Senior Member
    נעליים טקטיות אומנם עמידות, אבל שרוכים ואופנועים לא הולכים יחד (בלשון המעטה). בנוסף, הסוליות פחות אוחזות מאשר מגף יעודי והמיגונים לאו דווקא זהים כמו במגף ייעודי. יתרה מזאת, החלק העליון של הנעליים נשחק באופן ויזואלי נוכח השיפטר והנעל מאבדת את המראה המלוטש שלה.

במידה וחייב פורמאלי ואם אין אפשרות להחליף בגדים בעבודה, אז לדעתי יהיה הגיוני (ונוח יותר) לנעול משהו בסגנון של Sidi Traffic (למרות שהם ממוגנים ברמה פחותה מהדגמים הפחות פורמאליים לצורך הפרקטיות היום יומית).
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 09-06-2016 בשעה 16:44.

Member
    יכול להעיד על שרוכים שזה די מפחיד...
    את שלי הייתי קושר 3 פעמים מהפחד..עד שנקרעו בתאונה..

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי enegbi צפיה בהודעה
    מוסיף קישור לסקירה ממגזין WEBBIKE WORLD למגפיים מאותו סטנדרט. שני דברים :
    1. אני רוכב עם נעליים דומות מאוד השרוכים הם צרה צרורה לאחר שריכה מקפיד לדחוף כל סרח עודף עמוק לתוך הרווח בין הנעל לשוק.
    2. הבעייה השנייה היא הסולייה שאינה תומכת דייה בנפלאות הכביש הישראלי, ולעיתים אני מוצא את הרגל ללא אחיזה מספיק בטוחה לטעמי. הסוליות אגב במצב מעולה אבל טיפת מים על הכביש \ סימון צבע וכו, גורמים לתחושת חוסר בטחון - לכן, מחפש נעלי רכיבה ייעודיות
    ציטוט נכתב במקור על ידי nadavh55 צפיה בהודעה
    יכול להעיד על שרוכים שזה די מפחיד...
    לא רק מפחיד... זה עשוי להגמר בנפילה כואבת ומיותרת כאשר השרוך נתפש ברגלית הבלם\ הילוכים או כל דבר אחר.

הדבר נכון שבעתיים גם לגבי מכנס שאינו מהודק.

Member
    לגבי שרוכים: משתמש ב SPEEDLACE (שרוך גמיש) והקצוות תמיד עמוק בתוך הנעל.
    מכנסיים: עם שרוך בתחתית המכנס (ככה זה בעודפי ציוד הצבא האמריקאי) והשרוך הזה בקשר כפול.
    בחלק גדול מהנעליים הטקטיות אפשר לקבל סולייה שאמורה להתמודד עם שמנים ולעומת זאת נתקלתי בנעליי רכיבה עם סולייה קשה מדי שמחליקה בקלות. הכל תלוי ביצרן...

Senior Member
    הכל טוב ויפה אבל כמו שאורי רשם, לא סתם המציאו ציוד ייעודי, יש בימינו פתרונות להכל-מגף טורינג לרכיבה מנהלתית, או נעל ממוגנת ליומיום, יש המון נעליים עם עיצוב של נעלים "רגילות" שאפילו לא ניתן להבחין שהן ממוגנות והן נוחות להליכה במשך כל היום.
    אל תזלזלו במיגון כף הרגל, מניסיון.
    Tracer 900

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    הכל טוב ויפה אבל כמו שאורי רשם, לא סתם המציאו ציוד ייעודי, יש בימינו פתרונות להכל-מגף טורינג לרכיבה מנהלתית, או נעל ממוגנת ליומיום, יש המון נעליים עם עיצוב של נעלים "רגילות" שאפילו לא ניתן להבחין שהן ממוגנות והן נוחות להליכה במשך כל היום.
    אל תזלזלו במיגון כף הרגל, מניסיון.
    צריך לזכור שיש לא מעט ציוד מיגון שלא שווה את הכסף.
    לחצי מנעלי הרכיבה ה״רגילות״ יש סוליה רכה, עשויה מפלסטיק זול ומחליק ומיגון ספוג.
    ברור שעדיף לרכב בצורה הכי ממוגנת שיש אבל לנוחות יש קשר ישיר לריכוז בזמן נהיגה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    צריך לזכור שיש לא מעט ציוד מיגון שלא שווה את הכסף.
    לחצי מנעלי הרכיבה ה״רגילות״ יש סוליה רכה, עשויה מפלסטיק זול ומחליק ומיגון ספוג.
    ברור שעדיף לרכב בצורה הכי ממוגנת שיש אבל לנוחות יש קשר ישיר לריכוז בזמן נהיגה.
    דוגמא?
    Tracer 900

Member
    דוגמה:
    מגיני ברכיים לוחצים שגורמים לך "לטפל" בברך מדי פעם, כפפות עם מיגון מעל האצבעות שמפריעות להיכנס ולצאת מתחת לידית וכל פריט שלא "יושב" טוב כי מיהרת ללבוש או כי הוולקרו נשחק והוא השתחרר מהמקום..
    מעבר לזה מצטרף לטענה של ALEX לגבי "מיגון כאילו" או נעלי רכיבה שאינן ממוגנות ברמה של נעלי מירוצים
    יש לי אלפיינסטארס, מדהימות, אבל הגיעו לסוף הדרך אחרי שני קייצים אינטנסיביים ולעומתן טימברלנד-קאווסאקי שהן יותר בכיוון של הסבה של המגף המקורי לנעל רכיבה - בשני המקרים, המיגון חלקי לעומת מגף מירוצים - ולעומת שניהם השימוש במגף צבאי או נעל טיולים המצויידים ברוכסן, מרגיש בטוח באותה מידה, או יותר ודרך אגב לגבי מיגון כף הרגל: המגף הצבאי (של BATES למשל) משמש גם לצניחה ותוכנן לשמור על הרגליים שחוטפות, אם זה בצניחה או "עינויים" אחרים.

Senior Member
    אני רוכב עם RST urban מהדור הראשון כבר יותר משנה.
    http://www.sportsbikeshop.co.uk/moto...nt_prod/191585

איזור הבוהן מוקשח ויש מיגון ספוג משני צידי הנעל אבל פה זה נגמר. הסוליה רכה ולפעמים מחליקה ולמרות שהתפירה מחזיקה סביר, הצבע ירד והנעל נראת הרבה פחות טוב משאר המגפיים שאני לובש.
    לשימושים שלי, של רכיבה עירונית הן מתאימות באופן מושלם. הן נוחות להליכות קצרות, יש חורי אוורור בקטנה ונראות מעולה (כשהן חדשות).
    העניין הוא שנעל כזו, ללא מבצעים עולה 600 שקל בארץ ולמרות שהיא תגן עלי יותר טוב מנעל הליכה פשוטה, קשה לי להאמין שהיא תוכל למנוע שברים במקרה של תאונה.
    אותו דבר עם רוב המגפיים שיוצאות עכשיו בסגנון cafe. יש להן הגנה בסיסית לעצם הקרסול, הבד\עור מעט יותר עבה ותפירה כפולה אבל פה זה נגמר.

למי שרוכב המון ומחפש נטו נעל לרכיבה, הייתי ממליץ על נעל עם סליידרים והגנה טובה יותר לקרסול אבל עוד לא יצא לי להתקל בנעל שבאמת משלבת טוב את שתי העולמות ושווה א ת הכסף.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    אני רוכב עם RST urban מהדור הראשון כבר יותר משנה.
    http://www.sportsbikeshop.co.uk/moto...nt_prod/191585

איזור הבוהן מוקשח ויש מיגון ספוג משני צידי הנעל אבל פה זה נגמר. הסוליה רכה ולפעמים מחליקה ולמרות שהתפירה מחזיקה סביר, הצבע ירד והנעל נראת הרבה פחות טוב משאר המגפיים שאני לובש.
    לשימושים שלי, של רכיבה עירונית הן מתאימות באופן מושלם. הן נוחות להליכות קצרות, יש חורי אוורור בקטנה ונראות מעולה (כשהן חדשות).
    העניין הוא שנעל כזו, ללא מבצעים עולה 600 שקל בארץ ולמרות שהיא תגן עלי יותר טוב מנעל הליכה פשוטה, קשה לי להאמין שהיא תוכל למנוע שברים במקרה של תאונה.
    אותו דבר עם רוב המגפיים שיוצאות עכשיו בסגנון cafe. יש להן הגנה בסיסית לעצם הקרסול, הבד\עור מעט יותר עבה ותפירה כפולה אבל פה זה נגמר.

למי שרוכב המון ומחפש נטו נעל לרכיבה, הייתי ממליץ על נעל עם סליידרים והגנה טובה יותר לקרסול אבל עוד לא יצא לי להתקל בנעל שבאמת משלבת טוב את שתי העולמות ושווה א ת הכסף.
    אני עם ה RST STUNT השנייה שלי, הקודמת החזיקה 3 שנים, סה"כ מאוד נוחה לשימושים שלי לנסיעות קצרות בעיר והצילה לי את הכף רגל לפני כמה חודשים כשרכב עלה לי עליה בעמידה ברמזור... אבל גם נוחה ליציאה והליכה ונראית טוב ליומיום. בטיולים אני רוכב עם מגף.
    Tracer 900