האם אתה מתכוון שהפסים השחורים מסכנים רכיבה מנהלתית או רכיבה "ספורטיבית"?
שלום חברים...
מה עבר על הכביש המדובר לאחרונה?
אני תוהה אם זה רק אני, או שבאמת קטע הכביש שבין צומת גבעת כ"ח למחסום רנטיס, הפך למסוכן ולא ידידותי עבור אופנוענים?
כל מי שמכיר את הכביש, יודע שיש שם כמה עיקולים, אמנם מעט, אבל מספיק כדי לשדרג את חווית הרכיבה מהבית לעבודה וחזרה.
לאחרונה, כל הקטע המעניין של העיקולים התמלא בפסים שחורים בולטים, משהו שנראה כמו מילוי סדקים באספלט, אבל התחושה היא שהם מסכנים את יציבות האופנועים בצורה מפחידה.
האם עוד מישהו שעובר יום יום בכביש הזה יודע על מה אני מדבר?
האם עוד מישהו הרגיש שהאופנוע מאבד אחיזה על הפסים האלו?
האם מישהו יודע מה הפסים האלה? ולמה...?
תודה!
האם אתה מתכוון שהפסים השחורים מסכנים רכיבה מנהלתית או רכיבה "ספורטיבית"?
תראה, אני רוכב על KLE עתיק, יש גבול ל"ספורטיביות" שאני דופק בעיקולים שם, אבל לשאלתך, ברכיבה מנהלתית לחלוטין ובמהירות סבירה מינוס, אני מרגיש את הפסים האלה בצורת איבוד אחיזה של עשירית השניה, בדיוק כמו שאמורים להרגיש כאשר עולים על פס דק שמעט בולט מגובה האספלט..
זה כמו שאמרת, לסתום חורים בכביש בזול.
למכונית זה לא מפריע, על דו"ג זה סיוט, במיוחד באמצע פניה.
עוד יותר גרוע כשיורד גשם.
יש לי ניסיון מר עם דבר כזה דווקא ביום ממש חם. מסתבר שהחום ממיס את החומר הזה והוא הופך לחלק אפילו יותר.
זה אולי תמים מצידי לשאול.. אבל, אין מישהו שאמור לדאוג לבטיחות כל משתמשי הדרך, כולל אלה שמשתמשים בה על שני גלגלים?
הרי על כל צעצוע שמיובא לארץ מסין יש תו תקן של בטיחות, על כל בניה של מלונה בחצר יש צורך באישורים, בדיקות וביורוקרטיות שכל מטרתן (חוץ מלפרנס פקידי מדינה) זה לוודא שהכל נעשה באופן הכי בטיחותי על מנת שלא להעמיד בסכנה או בספק סכנה אף אדם, שלא לומר אף בעל חיים... אז איך דבר כזה, שהוא חד משמעית מהווה סכנה לרוכבי דו"ג, ועוד בעיקולים חדים, איך זה הופך לשיטה כל כך נפוצה לסתום סדקים באספלט??
אם יש כאן איזה מהנדס אזרחי שיוכל לענות על זה... אני אשמח.
זה עדיף מלא לסתום אותם.
זה לא אופטימלי אבל סביר למדי. אף אחד לא הולך לסלול את הכביש הזה מחדש בגלל כמה סדקים.
תשתדל לבחור קו שמאפשר לך להמנע מלהיות עליהם בהטיה חריפה (זה אפשרי) והחיים לא נוראיים כ"כ.
ולא, כביש בית אריה זה לא כביש להתגרזן. הוא מגניב וכיפי והנוף יפה והעיקולים מזמינים אבל הוא מסוכן, האספלט גרוע, הבני דודים לא רואים בעיניים ואתה אף פעם לא יודע מה יקפוץ עליך.
לתחושתי, בכביש הזה ספציפית, בפירוש היה עדיף שלא לסתום את החריצים האלה.
בלתי אפשרי, גם אם ארצה, לבחור קו ולשמור עליו בזמן הטיית האופנוע כיוון שהפסים האלה נראים כאילו שילד קיבל רשות להשתולל עם המתיז של הצבע השחור ופשוט צייר על הכביש רשתות, שתי וערב, ישר והפוך לאורך ולרוחב כל הנתיב.
ולא, לא מדובר ממש בבית אריה, מדובר בכביש שמערבית למחסום רנטיס, בואכה בית אריה, כיוון שהוא מערבית למחסום, לא נתקלים שם ב"בני דודים" עם לוחיות זיהוי לבנות שמשתוללים על הכביש כאילו אין מחר.
ועדיין, הוא אכן היה מגניב וכיפי, (על הנוף אפשר להתווכח) ועד ה"טיפול" הזה שעשו לו הוא סיפק ביטחון והנאה ואיכות האספלט הייתה סבירה לגמרי. בלי "להתגרזן"
זה עוד מראה על גישה תחזוקתית כל שהיא. אזור מחלף קסם יש סדקים עמוקים ברוחב של גלגל קדמי. כניסה לכזה סדק תפיל בוודאות את האופנוע. לאחרונה התחילו למלא את הסדקים בחומר שנראה כמו בטון. אחרי כמה זמן גם הוא התחיל לשקוע
אחרי שעברתי שם בסופשבוע האחרון אני אעיד שמשהו שם בהחלט השתבש. המילוי שבתוך החריצים יוצא ממנו ויוצר גבשושיות שגורמות לקדמי "לרחף" מעל האספלט ולאבד חלק גדול מן ההיגוי. התחושה היא לא נעימה. בכל מקום אחר המילוי הזה לא מתקרב בכלל למה שמורגש שם.
מומלץ לנסוע שם ביתר זהירות.
Sent via Tapatalk
יצא לי השבוע לרכב שם בדרך לתחנת דלק ברנטיס וחזור לשטח על הדו"פ החמוד שלי
הייתי די קרוב להחלקה לא נעימה (אמנם עם שטח אבל...) עם זאת שאני מכיר את הכבישים האלה כמעט כמו הכף יד שלי.
חייב להודות לרוכב טימקס שעצר ושאל אם הכל בסדר שנייה לאחר מכןאחוות רוכבים זה כיף!
מקפיץ!
היום חזרתי לכביש המדובר לאחר 4 שבועות מילואים.
הופתעתי ושמחתי לראות כביש חדש, שחור ונקי.
לא היה לי מושג שחברת "נתיבי ישראל" מפנקת את המילואימניקים עד כדי כך!
תודה!