ציטוט נכתב במקור על ידי רוכב על 2 צפיה בהודעה
לפני שנתיים בערך דיברתי עם בעלים של מוסך גדול בארץ שסיפר לי על ביקור שלו באחד מהמפעלים של הארלי.
הוא סיפר לי שהוא קיבל סיור מהמנהל ודיבר איתו על המכירות של האופנועים.
המנהל חייך ואמר לו שהחברה מפסידה כל שנה על המכירות של האופנועים.
איך זה יכול להיות? שאל הבחור. זה פשוט מאד, ענה לו המנהל, את כל הרווח שלה החברה עושה על המוצרים הנלווים.
הארלי מוכרת תדמית. נקודה. מי שלא רוצה לראות את זה שיהיה לו לבריאות, אבל זה המצב. לא אני המצאתי את זה, הבעלים שלהם המציאו את זה.
יאמר לזכותם שהם עושים את זה מצויין. אני מוריד את הכובע.
אבל מכאן ועד להתווכח שהאופנועים האלו יותר טובים מאחרים - נו, זאת פשוט בדיחה לא מצחיקה.
אם מישהו באמת נהנה יותר מלנסוע על אופנוע שרועד כמו טרקטור, אני יכול להמליץ לו על כמה מהטרקטורים שגדלתי עליהם בקיבוץ.
בחייאת על תעבדו על עצמכם.
אתם מתים על התדמית, ועל מבטי ההערצה וזה מעולה!!! גם אני מודה שהדבר שאני הכי אוהב באופנוע שלי זה בדיוק את זה, אבל אני בחיים לא אתווכח שהוא יותר נוח, כי גם אם אני אעשה את זה, הגב שלי יזכיר לי מהר מאד שאני דביל.
אני מוכן לקבל את זה שהמחיר הוא תוצאה של השם, אבל זה הכל. והשם הזה הוא רק שם ולא יותר.
נשמע סיפור מצוץ של מנהל המפעל, מבחינה עסקית הארלי לא הייתה קיימת אם זאת הייתה האסטרטגיה שלהם כי בשוק החלפים והשיפורים יש להם תחרות קשה מאד ממאות חברות שמייצרות חלקים ותוספות להארלי, דוקאטי ובמוו שמיוצרים באירופה היקרה עושים רווח טוב על כל אופנוע ככה שאין שום סיבה שהארלי לא תרוויח ממכירת אופנועים במיוחד שהאופנועים שלהם ממותגים כפרימיום ונמכרים בקצה הגבוה של סקלת המחירים.

כולם מוכרים תדמית והאמת שזה הרוכבים על הארלי שיצרו את התדמית ולא ההפך, החברה בסה"כ רוכבת על הגל הזה.
במוו מוכרת תדמית של חוצה יבשות על אופנוע שלא ממש מתאים למשימה, דוקאטי מוכרת "אקזוטיקה" למה? ככה כי מישהוא החליט, לא חסר עוד דוגמאות.
הארלי היא חברה ויש לה כמה דגמים חלק רועדים וחלק רועדים פחות, חלק נוחים וחלק לא אי אפשר להכליל.