תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: מישהי הפילה לי את האופנוע החונה עם הרכב- מה עושים?

Junior Member

מישהי הפילה לי את האופנוע החונה עם הרכב- מה עושים?

אהלן,

מישהי הרגע הפילה לי את האופנוע בחניה. למזלי האזעקה פעלה ויצאתי ותפסתי אותה מעט אחרי המעשה. יש נזקים קלים- נשברה רגלית מורכב, נשברה הכנף הקדמית ועוד קצת. מדובר בימאהה MT07 שנת 2014. מבוטח אצל אודי דגן.

מה לצלם? מה לקחת? למי לפנות כדי לתקן? האם יש לאודי דגן טלפון שעובד בסופש?

אשמח לעזרה.
    מאור.

Member
    לצלם טת הנזק,לצלם את הפגיעה שלה ברכב,להקליט אותה שהיא מודה. זה חייב.

Junior Member
    תודה, יש כל מה שאמרת.
    לצערי גיליתי גם שהגלגל הקדמי כבר לא מיושר ביחס לכידון. יש טעם להעביר אותו בדיקה אצל סטפן לעיקומי שילדה?
    האופנוע עדיין באחריות. האם חובה לתקן אצל מטרו או שניתן לתקן אצל מישהו אחר?

Member
    אני חושב שניתן לתקן בכל מוסך מורשה אבל שווה לבדוק קודם.... אגב כדאי שתכנס פה לחוות דעת / הודעות שאנשים רשמו על מטרו והטיפול שלהם.....

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yos צפיה בהודעה
    אני חושב שניתן לתקן בכל מוסך מורשה אבל שווה לבדוק קודם.... אגב כדאי שתכנס פה לחוות דעת / הודעות שאנשים רשמו על מטרו והטיפול שלהם.....
    תודה. גם אני לא הייתי מרוצה מהם בעבר, ולכן השאלה.

Member
    זו תאונת דרכים, מחליפים פרטים, מצלמים מה שאפשר, מודיעים לסוכן ביטוח ומצפים לטוב.
    בהצלחה

תמונות של הנזק הראשוני, לקיחת פרטים מהנהג הפוגע כולל פרטי ביטוח שלו, יום ראשון מתקשר לסוכנות הביטוח שלך, הם יתנו לך רשימה של שמאים שאתה בוחר אחד מהם, מכניס את האופנוע למוסך מורשה/ מוסך שאתה בוחר, השמאי מגיע למקום מצלם את הנזק, מקבל הצעת מחיר מהמוסך המטפל על עלות העבודה וחלקים שצריך להחליף, בודק האם הנזק לא עובר את ה50% מערך הכלי כי אז הוא יכריז על הכלי כטוטאלס ואתה מקבל את הכסף מהביטוח של הנהג הפוגע, ברגע שמאשר את גובה התיקון הוא שולח את כל הפרטים לחברת הביטוח שלך, מתקנים לך את האופנוע אתה נותן צ'ק דחוי למוסך לעוד 90 יום על התיקון ולשמאי נותן צ'ק בסך 600-900 ש"ח גם לעוד 90 יום, הביטוח שלך כבר יפעל מול הביטוח של הנהגת הפוגעת והכסף יעבור לחשבונך.
    ממליץ מאוד שאם אתה הולך למוסך שאתה מכיר, להתייעץ אתם לגבי שמאי שהם עובדים איתו ואם הוא נכלל ברשימה של חברת הביטוח שלך, כי אז הכל הרבה יותר קל בשיתוף פעולה בין המוסך לשמאי (מניסיון שאני איימתי על השמאי שלקחתי בתביעה אם הוא לא יתחיל להזיז עניינים).
    והכי חשוב, לעבור על כל האופנוע 10 פעמים וגם שהמוסך יעבור על כל הנזקים שנגרמו כמה פעמים בשביל ששום דבר לא יתפספס ואם יש גם את הדבר הכי קטן שניזוק, לדרוש להחליף ולהתעקש, חבר טוב עם אותו סיפור שנגרמו לו שריטות קלות בפריינג על דבר כזה הוציא צביעה של כל הפריינג מהביטוח.

Member הסמל האישי של oradul
    כבר אמרו מה לעשות. אבל אוסיף משהו ספציפית על הביטוח שלך. גם אני מבוטח באודי דגן, וזה לא יחזור על עצמו.
    אין שם עם מי לדבר. כל פעם מישהוא אחר עונה והכל מתחיל מההתחלה. הם פשוט לא עושים כלום. העברתי להם את פרטי הסוכן של הפוגע, ולאחר חודש וחצי הם עדיין לא עשו דבר בנידון. הכל הייתי צריך לעשות בעצמי מול הצד ג'. פרטים, מוסך, שמאי, העברות מידע וכו'. צר לי לאכזב אותך, אבל שתהיה מוכן לשירות שאין להם.

Junior Member
    תודה לכולם!

עוד כמה שאלות שעלו לי (ויכולות לשמש אנשים שיחפשו את הפוסט העתיד)-
    השמאי אמור לעשות בדיקות יישור שלדה במהלך הבדיקות שלו?
    יש למישהו המלצה שמאי מסוים? או יותר חשוב מזה המלצה להתרחק?

Member הסמל האישי של oradul
    שמאי "אייל נרקיס" לא ממהרים לעזור. לא בהכרח החברה כולה (כשבאתי אליהם למשרד ונפגשתי עם הבעלים, הוא עשה מיד את מה שצריך. אבל למה אני צריך להגיע לשם בשביל שזה יזוז?), אלא השמאי שהם שלחו. לא היה ברור, 3 פעמים התקשרתי עד שהשגתי אותו, שכח לציין פרטים חשובים.
    גם פגשתי אדון אחד, כשעצרתי להתרעננות בתחנת דלק באחת הרכיבות, גם הוא עבר תאונה עם האופנוע והשמאי מטעם אייל נרקיס (היה מצחיק ועצוב שהוא גם היה מבוטח ע"י אודי דגן. וגם אצלו הסיפור היה כמו שלי שכל העבודה נפלה על המבוטח), וגם הוא לא היה מרוצה מהזמן וחוסר ההידברות מצד השמאי.
    אז.. להתרחק מאודי דגן ואייל נרקיס?!

שמאי גדי סגל 052-2510710. שמאי מקצועי שיכין גם חוות דעת ויבוא לבימ״ש לתת עדות במקרה הצורך.

Senior Member
    לגבי שמאי - מה שלמדתי (בדרך הקשה) היא לקחת שמאי שחברת הביטוח שאמורה לשלם את הנזק עובדת אתו.
    תתקשר לחברת הביטוח של הפוגעת ובקש מהם את רשימת השמאים שהם עובדים אתם. גש למוסך בו אתה מאשפז את הכלי ותתייעץ עם בעל המוסך את מי לקחת מהרשימה. בצורה כזו חברת הביטוח תכבד את הערכת הנזק. אם תבחר שמאי שלא מהרשימה, יש סיכוי שחברת הביטוח תשלח שמאי מטעמה שיעריך את הנזק ב(לפעמים הרבה) פחות, ואז מתחיל משא ומתן מיגע, יכול להגיע לבית משפט ובכל מקרה, ייקח הרבה יותר זמן עד שתקבל את כספך חזרה.

Junior Member
    תודה לכולם על המידע