הוא רכב כמו מטורף ואתה עקפת אותו... אז אתה רכבת כמו פסיכופט?
לצערי,
אני לא יכול להתווכח על מה נכון לעשות,
אני לא בקי מספיק בחוקי התנועה [חבל!] ולא יכול לתרום לשיחה.
אני כן יודע מה חכם לעשות.
וזה לא מה שעושה פה הרוכב על הקטנוע.
לצערנו זה רק עניין של מזל/סטטיסטיקה...
לדוגמה: [סיפור אמיתי]
היום אני חוזר מהעבודה,
רואה רוכב בצד הדרך, מעיף מבט לראות אם הוא צריך עזרה - רואה שהוא בדיוק מכניס את הטלפון לכיס המעיל - ואני מחליט להמשיך ברכיבה.
הבחור עם קסדה מלאה, מעיל רכיבה ונעלי מוקסינים. ק.ט.מ קטן, אולי 390.
אחרי כמה מאות מטרים -
רעש מטורף,
הוא עקף אותי במהירות, שנבהלתי לרגע.
ומשם התחיל לזגזג כמו מטורף.[מבהיל רכבים נוספים]
לבסוף עקפתי אותי [ האצתי כשתנאי הדרך איפשרו לי ]
גם כפפות לא היו לו.
לאחר כמה מאות מטרים היה פקק תנועה,
האטתי שוב - עברתי לשול הימני, והמשכתי בנסיעה איטית.
הוא עקף משמאל על השול השמאלי כמו מטורף.
מה הסיכוי שהוא יסיים בתאונה מאחורי רכב?
לא יודע.
עניין של מזל, או של סטטיסטיקה.
אבל ככה נראית תרבות הרכיבה שלנו בארץ.
חבל.
מי אשם?
כל אחד מאיתנו קצת...
את מי אפשר להאשים?
אחרי תאונה רק את עצמנו.
זה יעזור?
כנראה שלא.
בגיל שאדם מוציא רישיון, כבר מאוחר לדבר על חינוך ומשמעת.
חובה שיהיו לך את שתי אלה אם אתה רוצה לשרוד בכביש, למרות שהם לא ערובה כלום...
הוא רכב כמו מטורף ואתה עקפת אותו... אז אתה רכבת כמו פסיכופט?
הבנאדם פשוט חלם , זה מה שקורה בחוסר ערנות . היה אפשרי למנוע את זה ב 1000 אחוזים
Sent from my iPhone using Tapatalk
בעולם נורא תיאורטי אתה צודק לגמרי. אבל בעיר מושג העקיפה נורא מעומעם וכשיש עומס תנועה מותר לעקוף מימין. סלח לי אבל אני לא זוכר את ההגדרות המדויקות מהתיאוריה...
מה זה עומס תנועה? אותי המורה נהיגה לימד שכשכמה רכבים נוסעים לאט ממך בנתיב הימני - זה עומס תנועה ואפשר לעקוף אותם מימין. זה הרי לא סביר שתתחיל לנסוע במקביל אליהם עד שהם יחליטו לפנות את הנתיב השמאלי ולתת לך לעקוף. גם לפי התיאוריה ובטח לפי חוקי התכלס.
ובכל מקרה כשאתה עובר נתיב, וזה מה שהרכב הלבן עשה (הוא לא עקף אף אחד, הוא פשוט נסע בנתיב השמאלי ועבר שני נתיבים באדישות שמאלה), אתה אמור להסתכל במראה אם פנוי.
מה זה פנוי? אם יש אופנוע שבעוד שניה וחצי יהיה ליד הדלת שלך אז פנוי זה לא. אתה לא יכול להגיד שכל מי שבנתיב השמאלי עוקף ואסור לעבור אותו מימין, ואתה לא יכול להגיד שכל מי שרוצה לעבור נתיב ימינה (בין אם הוא עוקף או לא) יכול פשוט לעבור ימינה בלי להתחשב אם לרכבים שהוא עומד להכנס לנתיב שלהם יש מספיק זמן לבלום בצורה סבירה.
בגדול אם הפרעת לרכב אחר וגרמת לו לסטות מקו הנסיעה שלו (בהיגוי או בבלימה) - לקחת לו זכות קדימה.
זה מה שהרכב הלבן עשה. אמנם לא בברוטליות (אין מצב שלא נכנסים לי ככה 100 פעם ביום לנתיב) אבל בכל זאת גרם לרוכב לשנות את קו הרכיבה.
נערך לאחרונה על ידי Yuv_Coehn; 15-06-2016 בשעה 18:30.
100 פעמים ביום נכנסים לך ככה לנתיב?
מה שהכי אהבתי בסרטון, שעוד תוך כדי שהקטנוע בנפילה, עוד לא ממש הספיק לפגוע בקרקע,
הרוכב במקום לנסות לבלום את הנפילה כמה שיותר ואז להסתובב באטרף אחורה כדי לוודא שחברה שלו לא נפגעה,
מעדיף לנצל את הזמן בצורה טובה יותר - להניף את היד ולצעוק על הרכב הלבן.
בסופו של יום, נהג הטוסטוס היה אשם בכך שנהג מהר מידי, לא צפה את המהלך של הפונטו ולא נקט באמצעי זהירות מבחינת מיקומו בכביש ביחס לפונטו ווידוא שהפונטו בכלל מודע לו / ראה אותו).
יחד עם זאת, אני חולק על דעותיכם מבחינת ניתוח התאונה.
הפונטו אולי אותת אך אכן חתך את הקטנוע.
אם יצא לכם לרכב - שלא לומר להרכיב, אתם בהחלט מודעים לסיכונים שכרוכים בבלימת פתע. מעבר לכך, למיטב התרשמותי מהסרטון. אם הקטנוע היה בולם, הוא לא היה מספיק או בדיוק היה מספיק לעצור כשהפונטו כבר היה עמוק בתוך הליך מריחתו (זאת לפני היתכנות של התהפכות הקטנוע מהעצירה הפתאומית או מרכב שיכנס בקטנוע מאחור).
לעניות דעתי הרוכב ניסה להימנע ממפגע (ולא מתוך ביריונות) בכך שהאיץ וינסה להתחמק מהפונטו במקביל לניסיון שלא להיכנס לאחורי הרכב שלפניו. הוא ניסה לתמרן יציאה/עקיפה אשר כשלה בשל קיבוע המבט של הרוכב ברכב שלפניו שהייתה לו לרועץ.
יתרה מזאת, אם הרוכב היה נוסע לכיוון המדרכה כפי שהוזכר הוא היה נחסם ע״י הרכב הפגוע לפניו והפונטו הייתה מסיימת את ווידוא ההריגה בסנדוויץ...
דיסקליימר: המגיב הינו הדיוט שמגיב בהתאם לראות עיניו ואינו מומחה בתאונות.
חזרתי להתבונן שוב בסרט, אני ממש לא מסכים איתך.
בראיה מרחבית, רוכב אמור לראות שהפונטו מאותת ולתת לו להכנס לפניו.
ללא קשר של מי הנתיב ומי היה קודם ואני בהחלט חושב שהפוטו היה קודם.
אם אני כרוכב פגיע יותר, אני לא מתווכח עם מי שלא, גם אם אני צודק.
יתרה מכך, אני משתדל להסתכל על כל המשתמשים בדרך,
גם חמש מכוניות קדימה בכל נתיב ולנסות לצפות את התנועות שלהן.
הרוכב הזה האיץ את הקטנוע שלו, מיד כשראה שהפונטו מאותת, עוד כשהיה מאחוריו,
בעודו מקביל למכונית האפורה שנמצאת מאחורי הפונטו.
(מה אתה ממהר? תן לפונטו להשתלב...זה מה שאני חושב כשאני צופה בסרט,
יש רמזור לפניך, לאן אתה בדיוק נוסע? יש לך מספיק מקום להאט ולתת לפונטו להיכנס)
בפעולה הזו הוא גם נכנס לדעתי לשטח המת של נהג הפונטו ו"נעלם" מהמראה הימנית,
הוא אפילו עוקף מימין שלא בהתאם לתנאי הדרך ובסוף נכנס במי שלפניו.
זו לדעתי, טעות אגו קלאסית שהמון רוכבים עושים...
תוך כדי שכחה שהם יהיו הנפגעים העיקריים.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 27-06-2016 בשעה 14:42.
זה כבר לא משנה מי אשם כאן. המטרה היא ללמוד מהסרטון הזה היא מה לעשות אם נקלעים לסיטואציה כזאת.
דבר ראשון והכי חשוב שהרוכב חטא בו זה הסתכלות והתעסקות בסכנה ולא באיך לצאת ממנה. היה חשוב לו יותר לצפור/לנופף/לקלל מה שלא יהיה ועל הדרך לנסות להתחמק. במידה ובאותו רגע היה מתעסק באיך יוצאים מהבעיה הזאת - עקיפה מהירה/בלימה ומתן זכות קדימה לפונטו. היה ניצל ומצידי שאחרי זה היה עוצר את נהג הפונטו ושובר לו את הידיים.
הסיטואציה בסרטון הזה היא נאוד שחיכה בארץ שלנו והיה מאוד קל לסיים את זה אחרת אם הרוכב לא היה מתעסק באגו שלו.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk