ביטוח אופנועים כנגד נפילות והכל?
בעקבות הכתבה הזו על חוויית המסלול ביוון, פנו אליי כמה גולשים כדי לברר פרטים, ואז עלה רעיון - להוציא מחזור שלם של הדרכת מסלול ביוון לגולשי פול גז.
בקצרה, הקורס כולל שלושה ימי רכיבה מלאים במסלול סרס שביוון, על אופנועי ימאהה R6 מוכנים למסלול. החבילה כוללת הכל - טיסות, רכבים, מלון, כניסה למסלול כולל ביטוח, אופנועים, צמיגי סליקס טריים, דלק, מכונאים צמודים, הדרכה צמודה לשלושת הימים, ובגדול כל מה שרוכב צריך כדי להתרכז בחוויית המסלול. הדברים היחידים שלא כלולים הם ארוחות הערב, סדר גודל של 15 יורו לארוחה מלאה במסעדה, וארוחת הצהריים במסלול, סדר גודל של 3-5 יורו. פרטים נוספים על הקורס תוכלו למצוא באתר החברה.
המחיר לחבילה עומד על 2,500 יורו, ואם אכן נצליח לארגן מחזור של גולשי פול גז תהיה הנחה כלשהי שעליה נסגור על החברה אם נראה שיש היתכנות. בנוסף, איש צוות מטעם פול גז ייסע גם הוא עם הקבוצה, ילווה אותה ויעזור בצד הלוגיסטי והמקצועי. כמובן שנדאג שיהיה גם צלם.
כרגע מדברים על סביב ספטמבר כך שיש זמן להתארגן, אבל הייתי שמח לשמוע אם יש בכלל היתכנות לכזה דבר.
ביטוח אופנועים כנגד נפילות והכל?
לא. אין דבר כזה.
הביטוח הוא ביטוח פגיעות גוף. אם נפגעת בזמן השהות במסלול מכל סיבה שלא תהיה - הטיפול בבית החולים בסרס הוא בחינם. לא משלמים כלום. אתה מקבל את הטיפול והביטוח של המסלול מכסה את ההוצאות ישירות מול בית החולים.
ביום הראשון של הקורס אתה מפקיד 500 יורו פיקדון למקרה של נזק. אם החלקת וגרמת נזק לאופנוע - התשלום הוא עליך. חייב להגיד שהם מאוד הוגנים במחירים, ומנסים למצוא קודם כל חלקים משומשים. מה גם שהכל נעשה בשקיפות מלאה.
המחיר המקסימלי לנזק הוא 1,000 יורו אם אני זוכר נכון.
בכל מקרה, קבוצות רוכבים נוהגות לשים 'פול' של 100 יורו כל אחד, ואז במקרה של נזק שנגרם על ידי אחד הרוכבים כתוצאה מהחלקה - מכסים את הנזק דרך הכסף המשותף. ככה יוצא שנזקים מכוסים על ידי כל הקבוצה. יש לזה יתרון לזה שהחליק ותעודת ביטוח לאלו שלא החליקו. לדעתי זה מאוד הוגן. זה לא חובה, אגב, אבל זה מומלץ.
לדעתכם זה רלוונטי לרוכבים מתחילים? (שנה על הכביש, אופנוען מאומן 1 2)
רלוונטי הכוונה ניתן למיצוי תמורת הכסף, אולי גם תורם ליכולות הרכיבה ברמה מספיקה.
למשל, אופנוען מאומן 2 אני מרגיש שעשיתי מוקדם מדי ולא מיציתי ולעומתו המסלול ביון הוא משמעותית יותר יקר.
אני רוצה שיהיה לי כיף, ולא לסבול כי אין לי את היכולת למצות.
שאלות:
1. מתחלקים לקבוצות לפי יכולת הרוכבים?
2. כמה אנשים צריך בשביל שזה יתקיים וכמה מקסימום אפשר בקבוצה?
3. ציוד מיגון מביאים מהבית?
בסה"כ מדובר על 11 אלף שקל + ארוחות ערב וצהריים +100 יורו פול + 500 שקל פקדון?
לדעתי זה בהחלט מתאים גם לרוכבים מתחילים, בעיקר כי זה פותח את הראש אבל גם כי בסופו של יום יוצאים משם עם כלים חשובים.
כיף יהיה לך בוודאות מלאה.
1. כן. פחות או יותר לפי רמת רכיבה, אבל זה עשוי להתערבב במהלך הקורס, ובכל מקרה בגלל גודל המסלול ומיעוט הרוכבים עליו - רוב הזמן אתה רוכב לבד על פיסת האספלט שלך.
2. בין 6 ל-8 רוכבים.
3. כן, אבל יש אפשרות לשכור חליפה דרך החברה.
4. כ-11,000 ש"ח פלוס ארוחות (הכל יחד כ-100 יורו) פלוס 100 יורו פול פלוס 500 יורו פיקדון שחוזרים אליך בסוף הקורס. אם אף אחד לא החליק, גם את ה-100 יורו אתה לא משלם. ואם מישהו החליק והנזק קטן, נגיד 200 יורו - הם מתחלקים בין כל הרוכבים ואז זה כ-25 יורו לרוכב. זאת בהנחה שהחלטתם כן לעשות פול.
צריך לסחוב את ציוד הרכיבה מהארץ?
אביעד, לא רק שאתה חזיר גז. אתה חזיר גז מרושע ושמת מסלול לפני אחרי 4 שנים שחונות מסלול.
אפילו בדקתי שהחליפה והמגפיים לא העלו עובש והתפוררו.
איללכא...אני בפנים
אני כל כך בפנים
מה הרישיון הנדרש לשם כך?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
גם אני בפנים
אם ייצא לפועל אשמח להצטרף
איפה אפשר להתעדכן בהתקדמות?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
העדכונים יהיו כולם פה בשרשור.
נכון לעכשיו יש ארבעה כולל אותך. בשמונה רוכבים סוגרים קבוצה.
כרגע זו רק בדיקת היתכנות. אם וכאשר נגיע לשמונה רוכבים, נתחיל לגלגל את זה ברצינות.
אגב, אם זה אכן ייצא לפועל יהיו כנראה תכניות הכנה מקצועיות כאן בארץ לקראת הנסיעה ולקראת המסלול. אני עובד על זה כרגע ואעדכן כשיהיה רלוונטי.