יותר חשוב שתדווח על לוחית רישוי גנובה, שלא תופתע עם דוחות מהירות בעוד חודש...
אח"כ קשה יותר להסביר שאין לך אחות.
סיכמתי בגדול את מה שקרה לי בדרך לעבודה לפני כחצי שעה שבת בצהריים.
בתחושת בטן הראשונית שלי היא שאולי הורידו לי את הלוחית בלילה כמעשה קונדס וכשעליתי על האופנוע לא בדקתי אם יש או אין לוחית, לקח להבא..
בכל מקרה מתנא בדקו אם יכולים לתת לי אזהרה, ראו שלא ולכן הביאו לי 500 שח קנס.
לא נעים אבל עובר.
לפני שאני משלם אונליין וגומר עם זה רציתי לדעת אם יש טעם לנסוע לבית דגן ולנסות להסביר או להשלים עם הקנס ולהיות יותר עירני להבא?
בלי קשר לחוקים, חשבתי לעצמי בתור אזרח שומר חוק שהמשטרה בסופו של דבר קיימת בשבילנו, והאזרח שנקלע לסיטואציה בה הוא נוסע בלי לוחית רישוי שלא בידיעתו, בהנחה והוא שומר חוק, היה יכול לקבל טווח זמן מסוים בו עליו להתייצב בתחנה ולהציג לוחית רישוי חדשה ותקינה ולהמנע מהדו"ח שמלבד מלהעשיר את קופת הלאן שזה לא הולך לא תורמת לרוכב עצמו.
אבל אולי זה לדיון אחר..
תודה ושבת שלום,
מאור
יותר חשוב שתדווח על לוחית רישוי גנובה, שלא תופתע עם דוחות מהירות בעוד חודש...
אח"כ קשה יותר להסביר שאין לך אחות.
א. לא הייתי סומך על החלמאות של מ.ישראל .
ב. נגנב או התעופף... אנחנו לא במדינה שבה המוצא מחזיר, איכשהו זה עלול להגיע לילד שרוצה לטוס על הכביש בלי לפחד מהמצלמה או לעבריין שרוצה להשתמש בטימקס שלו בלי זיהוי וודאי...
ג. יכול להיות שהלוחית גם זרוקה בשוליים ותנוח שם עד שאלוהי האלומיניום יגלה אותה מחדש.
יש לך 3 או 4 חודשים לשלם.
אל תמהר, תשלח מכתב או שתגיע לשם ותבקש להמיר באזהרה.
מקסימום לא תצליח אבל ככה תהיה לך אסמכתא שדיווחת על אובדן/גניבה של הלוחית.
יש מקרים, במיוחד אם אין היסטוריה של עבירות תנועה שימירו לך לאזהרה.
קרה לי לפני כמה חודשים ברכיבת שבת, הלוחית הייתה קצת שבורה ועפה כנראה על כביש 1, 3 אופנועני מתנ"א עצרו אותי והאמינו לי שלא הורדתי בכוונה את הלוחית. שיחררו אותי ללא אזהרה אפילו ואמרו לי לפרסס הביתה ולרכב רגוע. כמובן שחובה לדווח במשטרה על כך גם כדי להתקין לוחית חדשה.
הערות כאלה בד"כ מעצבנות אותי, בין השאר בגלל שאנשים שמתאמצים לחפש את הרע בכל דבר לרוב בעצמם לא בדיוק שיא הזוהר והטוהר.
בלי קשר, דווקא במקרה הספציפי הזה לא תהיה למוצא הישר שום דרך לדעת לאן ולמי להחזיר את הלוחית וטוב שכך. הדרך היחידה להחזיר לוחית רישוי היא לסניף המשטרה הקרוב, וכאן באמת גם אם היא נמצאה ויחזירו, הסיכוי שפותח השרשור אי פעם יידע על זה שואף ל-0, כי אף אחד לא ידווח לו. ולכן תמיד מומלץ מיד עם גילוי האבידה ללכת להגיש תלונה במשטרה, לקבל אישור וללכת איתו להוציא לוחית חדשה.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 18-06-2016 בשעה 22:21.
אם הן בד"כ מעצבנות אותך, אז תתעצבן. אל תשאיר את זה בפנים.
אני לא מתאמץ למצוא רוע, אני פוגש אותו הרבה.
ואולי אני לא טהור , אבל אני גם לא הספונסר של השטן....
שאלתי את השוטר על המקום אם אני צריך ללכת לתחנה על מנת לקבל אישור ללוחית רישוי והוא אמר שאין צורך והדוח עצמו משמש כאסמכתא לכל דבר, בכל מקרה מחר על הבוקר אלך למכון רישוי ואעדכן אם תופס או לא.
קיבלתי פעמיים קנס על נסיעה בלי לוחית 500 ש"ח( עפה לי).
היו פעמיים שעצרו ואמרו סע הביתה בזהירות ותדווח בתחנה שליד הבית.
תלוי על איזה שוטר תיפול ובמצב רוח שלו.
אני מודע ושמח שזה משעשע אותך.
בכל מקרה שמתי לוחית חדשה אחרי שבסופו של דבר כן הייתי צריך לעבור בתחנת המשטרה בניגוד למה שאמר שוטר מתנ"א.
שבוע טוב.
לשוטרים לא אכפת מה קורה אחרי שהם נותנים קנס ולכן הם לא יודעים מה צריך או לא צריך לעשות.
חבל שטרטרו אותך ככה. רק שתדע, יש הרבה מקומות שיעשו לך לוחית גם בלי הודעה מהמשטרה.
עידן,
בכל עצירה אתה בודק שלא עפה לך הלוחית?
נכון שלא סביר שהיא תעוף אם היא מחוזקת כמו שצריך.
אתה בודק את חוזק הברגים לפני כל תחילת נסיעה?
אם נשרפה לך נורה באמצע נסיעה ואז אתה מקבל קנס, הוא מוצדק?
אני פתרתי את נושא הלוחית בעזרת בסיס אלומניום עבה שמנוע מהלוחית להתקפל.
לגבי הדו"ח - כפי שנאמר אתה יכול לנסות לערער ייתכן שיקבלו וייתכן שלא.
בהצלחה