עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: פריקתו של רוכב צעיר...

Member

פריקתו של רוכב צעיר...

שלום לכולם,
    כבר חודשיים שיש לי CBR125 אחרי כ"כ הרבה זמן שעבדתי בשבילו, בן 18.
    הכלי נהדר כמעט מכול בחינה (עוד קצת כ"ס לא יזיק אבל זה מה שיש). זה הרשיון הראשון שלי, A2.
    את ההילוכים למדתי לבד אז זה לקח קצת זמן, בכול אופן בכול הזמן נסיעה שלי על הכביש אני כול פעם מחדש מופתע מתרבות הנהיגה המסריחה בארץ.
    אני לא מדבר על העקיפות מימין ומשמאל בנתיב רק כי אני אופנוע (והלוואי שזה היה רק זה), אני מדבר על הכול, אבל היום זה כבר שבר את השיא.
    אני נוהג בעיר, נכנס לכיכר, באחת הכניסות לכיכר (איפה שמכוניות נכנסים) הגיעה מכונית, הבחורה ראתה אותי טוב מאוד והתסכלנו אחד לשני בעניים
    (השדה ראייה פתוח לגמרי, שום מחסום) אני ממשיך בנסיעה בכיכר, והיא כמעט נכנסת בי. רציתי באותו רגע לשים רגלית ולשבור לה את כול החלונות
    אבל משהו מנע ממני, לא התיק פלילי שאולי אני אקבל אלא כי אני יודע שפשוט לא יצא מזה כלום. כי נהגים מטומטמים כמוה ימשיכו במה שהם עושים בכול מקרה.
    המשכתי לנסוע, התעלמתי ממנה, המשיכה לנסוע אחרי וכמובן חותכת אותי לא לפני שהיא נצמדת אליי (כמה צפוי). ואחרי כמה דקות של הנסיעה שוב אוטובוס,
    נצמד אליי לבערך 300 מטר עד שביצעתי פניה. אני מצטער להגיד אבל מאוד קשה לי לנסוע במדינה הזאת... שלא לדבר על הכבישים המסריחים
    שכול 5 מטר במפר / עליה / ירידה בכביש (בעיר עצמה כמובן, ועליות וירידות חופשי אפילו בכבישים מהירים איפה שאני גר).

בקיצור אני מבואס לגמרי, אני מתגייס עוד חודש לשירות קרבי ופשוט לא מצליח להנות מהנסיעה על האופנוע, 98% מהזמן אני מתרכז במכוניות האחרות
    (לא שזה חדש לי, פשוט לא חשבתי שאצטרך להתעסק בזה ברמה כזאת). איפשהו כבר אני אפילו יגיד שאני מפחד לנסוע עליו, קניתי מיגון מלא, חליפה
    שעלתה לי יותר מ1000 שקל, כפפות, ברכיות... שם את המיגון לנסיעה הכי קטנה גם. אני פשוט מעוצבן ומבואס באותו הזמן..

Member
    יש לך 2 אפשרויות
    להתמודד או למכור.....הרי לשנות תרבות לא יקרה

Senior Member
    הבעיה משותפת לכולנו. לומדים לחיות עם זה

Member הסמל האישי של audiR8
    אותו סיפור אצלי.
    ככלי עירוני בחיים לא הייתי קונה דו"ג. הריכוז הנדרש כדי לא להדרס הוא מטורף.
    אבל, בכל בוקר בדרך לעבודה, ביציאה מהעיר - יש קטע בין עירוני של חמש דקות שלרוב ריק וחופשי. שם אני נרגע, החיוך מטפס ואני מבטיח לעצמי שכל עוד אני יכול, לא אוותר על הרכיבה.

Sent from my Le Max using Tapatalk

Senior Member
    מצלמת קסדה חובה. עדיף אחת שרואים בה משהו!
    ולא לשכוח לרוקן את הכרטיס שלה ולהטעין אותה.
    ואחרי שמטעינים לא לשכוח לשים על הקסדה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    ש... שלא לדבר על הכבישים המסריחים
    שכול 5 מטר במפר / עליה / ירידה בכביש (בעיר עצמה כמובן, ועליות וירידות חופשי אפילו בכבישים מהירים איפה שאני גר).

... 98% מהזמן אני מתרכז במכוניות האחרות
    (לא שזה חדש לי, פשוט לא חשבתי שאצטרך להתעסק בזה ברמה כזאת)...
    הכבישים ישארו אותם כבישים גם במכונית.
    לגבי להתרכז במכוניות אחרות - עדיף 100% ריכוז.

Senior Member
    אחרי כמה שנים של נסיעה בגוש דן פשוט מתרגלים.
    אני יכול לתת כמה טיפים שעוזרים לי לפעמים.

צריך לדעת לוותר על הזכויות שלך בכביש. אור ירוק, זכות קדימה, כניסה לכיכר, השתלבות בנתיב, נסיעה בנתיב, העדיפות הראשונה צריכה להיות הבטחון האישי שלך.

ברגע שאתה מפסיק להלחם בזרם ונותן לאחרים להדחף, לעבור באדום ולעשות מה שבא להם בלי לנסות להדחף פנימה ולהראות כמה שאתה צודק, זה נהיה סביר למדי.

תנסה למצוא דרכים יותר נעימות. אני מוסיף פחות או יותר 10 ק״מ וכמה דקות נוספות כל יום רק בשביל לנסוע בכבישים יותר רחבים ויותר פנויים ולא להדחס בפקק.

לפעמים עדיף לישון פחות, לצאת לפני ולנסוע על כביש פנוי. לא חובה כל יום אבל לפעמים זה כל מה שצריך בשביל שמחת החיים.

זה ישמע מעט טיפשי ולא תמיד אפשרי אבל נסיעה על הילוך אחד גבוה יותר ממה שהיית נוסע אולי תכתיב קצב נסיעה פחות אגרסיבי.
    סל״ד גבוה עושה חשק לשים גז גם כשתנאי הכביש לא מתאימים לזה וחוסר היכולת לרוב מתסכל.

בוא נגיד שנסיעה במרכז היא לרוב לא חוויה חיובית אבל אתה גם לא חייב להתאבד בגלל זה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה

צריך לדעת לוותר על הזכויות שלך בכביש. אור ירוק, זכות קדימה, כניסה לכיכר, השתלבות בנתיב, נסיעה בנתיב, העדיפות הראשונה צריכה להיות הבטחון האישי שלך.

ברגע שאתה מפסיק להלחם בזרם ונותן לאחרים להדחף, לעבור באדום ולעשות מה שבא להם בלי לנסות להדחף פנימה ולהראות כמה שאתה צודק, זה נהיה סביר למדי.

תנסה למצוא דרכים יותר נעימות. אני מוסיף פחות או יותר 10 ק״מ וכמה דקות נוספות כל יום רק בשביל לנסוע בכבישים יותר רחבים ויותר פנויים ולא להדחס בפקק.

לפעמים עדיף לישון פחות, לצאת לפני ולנסוע על כביש פנוי. לא חובה כל יום אבל לפעמים זה כל מה שצריך בשביל שמחת החיים.

זה ישמע מעט טיפשי ולא תמיד אפשרי אבל נסיעה על הילוך אחד גבוה יותר ממה שהיית נוסע אולי תכתיב קצב נסיעה פחות אגרסיבי.
    סל״ד גבוה עושה חשק לשים גז גם כשתנאי הכביש לא מתאימים לזה וחוסר היכולת לרוב מתסכל.

בוא נגיד שנסיעה במרכז היא לרוב לא חוויה חיובית אבל אתה גם לא חייב להתאבד בגלל זה.
    Well said.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה

כבר שבועיים מיישם חלק נכבד מההמלצות

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תלמד לנהוג כנו שצריך והחיכוכים האלה ירדו למינימום. אתה מתאר מצב של כמה "כמעטים" ביום.
    אפשר להגיע לכמה "כמעטים" בשנה שיבואו רק מנהגים ממש מטורפים\הזויים.

אני אספר לך משהו שיפתיע אותך(לא באמת) הנסיעות בתוך העיר לא מהנות לאף רוכב אופנוע, מכוניות,פקקים רמזורים,באמפרים ומחנק במעיל ובקסדה שאין אוויר במיוחד בקיץ.
    אני נהנה עם האופנוע בשעות הערב המאוחרות שהתנועה יותר דלילה והכבישים ריקים ובסופי שבוע בשעה 7-10 בבוקר שרוב מטיילי השבת עדין ישנים או מתארגנים לצאת מהבית ואני בכביש הפתוח לבד ונהנה מכל רגע.

Member הסמל האישי של shaig
    בקיצור אני מבואס לגמרי, אני מתגייס עוד חודש לשירות קרבי ופשוט לא מצליח להנות מהנסיעה על האופנוע
    חוץ ממה שכתבו לך כבר (הכל נכון) - קח אותו בשישי או בשבת לטיול באיזה כביש מבודד עם עוד חברים.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של אסף זומר
    שלום לכולם,
    הכלי נהדר כמעט מכול בחינה (עוד קצת כ"ס לא יזיק אבל זה מה שיש). זה הרשיון הראשון שלי, A2.
    את ההילוכים למדתי לבד אז זה לקח קצת זמן, בכול אופן בכול הזמן נסיעה שלי על הכביש אני כול פעם מחדש מופתע מתרבות הנהיגה המסריחה בארץ.
    אני לא מדבר על העקיפות מימין ומשמאל בנתיב רק כי אני אופנוע (והלוואי שזה היה רק זה), אני מדבר על הכול, אבל היום זה כבר שבר את השיא.
    אני נוהג בעיר, נכנס לכיכר, באחת הכניסות לכיכר (איפה שמכוניות נכנסים) הגיעה מכונית, הבחורה ראתה אותי טוב מאוד והתסכלנו אחד לשני בעניים
    (השדה ראייה פתוח לגמרי, שום מחסום) אני ממשיך בנסיעה בכיכר, והיא כמעט נכנסת בי. רציתי באותו רגע לשים רגלית ולשבור לה את כול החלונות
    אבל משהו מנע ממני, לא התיק פלילי שאולי אני אקבל אלא כי אני יודע שפשוט לא יצא מזה כלום. כי נהגים מטומטמים כמוה ימשיכו במה שהם עושים בכול מקרה.
    המשכתי לנסוע, התעלמתי ממנה, המשיכה לנסוע אחרי וכמובן חותכת אותי לא לפני שהיא נצמדת אליי (כמה צפוי). ואחרי כמה דקות של הנסיעה שוב אוטובוס,
    נצמד אליי לבערך 300 מטר עד שביצעתי פניה. אני מצטער להגיד אבל מאוד קשה לי לנסוע במדינה הזאת... שלא לדבר על הכבישים המסריחים

בקיצור אני מבואס לגמרי, אני מתגייס עוד חודש לשירות קרבי ופשוט לא מצליח להנות מהנסיעה על האופנוע, 98% מהזמן אני מתרכז במכוניות האחרות
    (לא שזה חדש לי, פשוט לא חשבתי שאצטרך להתעסק בזה ברמה כזאת). איפשהו כבר אני אפילו יגיד שאני מפחד לנסוע עליו, קניתי מיגון מלא, חליפה
    שעלתה לי יותר מ1000 שקל, כפפות, ברכיות... שם את המיגון לנסיעה הכי קטנה גם. אני פשוט מעוצבן ומבואס באותו הזמן..
    מאיפה אתה בארץ?

Member
    שלום לכולם,

קודם כל אני חייב לציין כי אתה נשמע בחור רציני למרות גילך הצעיר
    לעניין הנהגים אז מה אומר לך עד לפני קצת יותר מחצי שנה עסקתי בתחום בו הייתי ״ נתקל ״ בנהגים הכי חר.... שיש לצערי לא ניתן לחנך וגרוע מזה בתקופה האחרונה נראה לי אפילו שזה מחמיר.... קראתי פה את תגובות חברי הפורום והם נתנו לך עצות טובות.. תמשיך לרכוב תהיה ממוגן והכי חשוב תהיה חכם בכביש... אל תנסה להלחם ברכבים הם ״ ינצחו ״ אותך.
    והכי חשוב בהצלחה בצבא ושאלוהים ישמור עליך ועל כל חיילי צה״ל היקרים

מחזק פה את מה שהרבה כתבו, במיוחד alexsupreme. בנוסף אני רוצה להציע כמה עצות משלי:
    כשהתחלתי לרכב בגיל 17-18 על 125 סמ"ק היו לי הרבה סיפורים כמו שלך כל יום. עם הזמן שיניתי את צורת הרכיבה שלי, והיום אני לא יכול להגיד שזה כזה סיוט.
    אולי אתה רוכב קצת "רך" מדי לכבישים שלנו.
    קשה לי לנסח במילים, אבל אתה צריך לרכב בצורה שלא תשאיר מקום להיסוס ברכבים שמסביבך לגבי הכוונות שלך. אולי אתה משדר שאין לך הרבה ביטחון על הכביש וזה מדרבן אחרים לתת גז על חשבונך.
    כשאתה נכנס לכיכר (או צומת, או כל דבר שבא לך), כל הרכבים צריכים לדעת שממך לא לוקחים זכות קדימה. אני ממש לא מתכוון שתסתער על הכיכרות בצורה שלא תשאיר לך מקום לעצור. תמיד תשאיר מרווח ביטחון. אבל הנהגים פה מריחים פחד והיסוס, וכשהם רואים שזה יבוא להם בקלות, הם יקחו את זה ממך בקלות.
    אולי אתה מתחשב ונחמד יותר מדי. זה לגבי צמתים/כיכרות.

לגבי עקיפות בתוך הנתיב:
    אין כזה דבר שעוקפים אותך בתוך הנתיב שלך. אתה פשוט לא נותן לזה לקרות! אסור לך לתת לזה לקרות ואתה רוכב בצורה שנותנת פתח לאנשים להרגיש שהם יכולים לנהוג עליך.
    בכל מתאר שונה אתה צריך להצמד לשליש מסוים של הנתיב. שליש ימני, מרכז, ושליש שמאלי.
    לדוגמא: אתה רוכב בתל אביב בכביש עם 2 נתיבים לכל כיוון. בדרך כלל כשאתה בעיר, יותר סביר שיקפצו לך לנתיב דברים מימין כמו הולכי רגל, אופניים וכו', אבל עדיין יכולים לקפוץ עליך דברים משמאל. לכן אתה שואף לרכב כמה שיותר באמצע הכביש. במידה ואתה בנתיב הימני, הצמד לשליש השמאלי של הנתיב. במידה ואתה בשמאלי, הצמד לצד הימני של הנתיב. לא ממש על הפס המקוקו, אלא קצת למרכז. כשאתה לצורך העניין נצמד לשליש השמאלי של הנתיב (ואתה בימני), אף אוטו לא יעקוף אותך בתוך הנתיב שלך כי פשוט אין לו מקום בלי לסכן אותך. יש לך יותר זמן להגיב במידה ומשהו קופץ עליך מימין ועוד סיבות. אתה מרגיש סכנה מגיעה בהמשך הדרך מצד שמאל? תאט ותכנס למרכז הנתיב/ימין הנתיב קצת לפני הסכנה. אף אחד לא יכנס לך בנתיב כי פשוט אין להם מקום, אלא אם הם פסיכים לגמרי. הרוב המוחלט הם סתם נהגים גרועים וחסרי מודעות, לא פסיכים. אף אחד לא קם בבוקר ואומר בא לי היום לסכן אופנוען. רובם חסרי מודעות לפאניקה שהם גורמים לך. לכן תרכב בצורה שלא תשאיר להם מקום לסכן אותך.

אתה רוכב בכביש מהיר? לאופנוע שלך או לך נוח במהירות שהיא קצת נמוכה ממה שנוסעים שם וזה בסדר. לכן סע בנתיב הימני ואל תפתח לאנשים מקום להכנס לך בנתיב בכך שאתה נצמד לימין. מהשוליים מכוניות לא יעקפו אותך.
    לגבי קטנועיסטים תל אביביים, אין מה לעשות... הם יכנסו מאיפה שרק אפשר, ולכן תמיד צריך להיות מודע לסביבה ולצפות מה השני רוצה ומתכוון לעשות.
    אתה משחק שחמט, ואתה צריך להבין את המטרה של כל רכב על הכביש.

היית לך כמעט תאונה אחרי רכיבה? תשב עם עצמך כמה דקות, ותחשוב על כל מה שיכולת לעשות כדי למנוע את זה. תשאף למינימום סיכון. מצלמת קסדה יכולה להיות מאוד מועילה לזה. ממליץ לך על שלי - SJCAM M10+. זולה וטובה.

קראתי את זה לפני שנים בספר רכיבה נכונה של נחום לב וגידי פרדר ואני ממליץ לך גם.
    כמובן ששם זה הרבה יותר מקיף ורציני.

אלו סתם דוגמאות ספציפיות, אבל תנסה להכליל את זה לכל מני מקרים ולפרק כל מקרה לגופו ולהרכיב לעצמך תורת רכיבה שתצמצם את הסיכונים כמה שיותר.
    כשכל יום אתה חווה כמעט תאונה, התאונה לא תאחר להגיע.
    תנסה לזרום יותר עם הכאוס. אם תסע כמו שלימדו אותך בטסט אתה רק תחווה תסכול.

ושוב חשוב לי להדגיש: אל תהיה גיבור, אל תלחם בטמבלים שבכוח נכנסים לך לנתיב/ כיכר. אתה עוד 10 שניות עובר אותם והם נתקעים בפקק האינסופי בדרך למשרד שלהם בתוך הקוביית מתכת.
    אגב אני במקומך הייתי נעמד איזה כמה דקות מול ה**** שכמעט הרגה אותך בכיכר ולא זז עד שאתה רואה שהיא משתגעת. זה יותר יעצבן אותה מזה שתקלל אותה.
    הייתי ממליץ לך גם לקחת קורס רכיבה מתקדמת... אל תזלזל בכמה שאתה יכול ללמוד.
    נערך לאחרונה על ידי Yuv_Coehn; 27-06-2016 בשעה 20:12.