עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 20 מ 20

אשכול: פריקתו של רוכב צעיר...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    אחרי כמה שנים של נסיעה בגוש דן פשוט מתרגלים.
    אני יכול לתת כמה טיפים שעוזרים לי לפעמים.

זה ישמע מעט טיפשי ולא תמיד אפשרי אבל נסיעה על הילוך אחד גבוה יותר ממה שהיית נוסע אולי תכתיב קצב נסיעה פחות אגרסיבי.
    סל״ד גבוה עושה חשק לשים גז גם כשתנאי הכביש לא מתאימים לזה וחוסר היכולת לרוב מתסכל.

בוא נגיד שנסיעה במרכז היא לרוב לא חוויה חיובית אבל אתה גם לא חייב להתאבד בגלל זה.
    אני מאוד מסכים איתך אלכס כתבת יפה מאוד.
    בעניין ההילוך אני דווקא נוהג עם הילוך נמוך יותר במצבים מתוחים. ככה כשאני נוסע על הגז שלי ברגע שאני עוזב יש מיידית אפקט של האטה. ובעצם יש לי בלם נוסף - ההילוך. מעבר לכך גם תגובות הבריחה אם אני בוחר בהן , ולרוב אני לא למען האמת, גם היא יותר יעילה כאשר האופנוע נוסע עם כח.
    טוב, זאת האסטרטגיה שלי כרגע וכל אחד יבחר.
    שיטה נוספת שלי, היא בכבישים צפופים לפרק את הדרך להמון חלקים. אני אומר לעצמי "עכשיו אני עוקף את המכונית הכחולה, מה יכול לקרות? איך צריך לבצע את זה? מתי לצאת?", ואז עושה את החלק הקטן הזה בנחישות, ושוב מאיט ולוקח משימה חדשה- טוב כאן זה נשמע מעט טכני מידי, אבל ככה אני חושב בחלקים קטנים ולא בנסיעה חלקה ואדישה.
    ושוב, תודה לפותש ולמגיבים זה נושא מאוד חשוב
    נערך לאחרונה על ידי Kopel; 27-06-2016 בשעה 22:48.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי DadOnWheels צפיה בהודעה
    הכבישים ישארו אותם כבישים גם במכונית.
    לגבי להתרכז במכוניות אחרות - עדיף 100% ריכוז.
    נכון, אבל שאתה על 125 שהטווחי נסיעה שלו בהילוכים הם מאוד מצומצמים, צריך להחזיק את הקלאץ כול הזמן ולתת גז הרבה יותר ממה שאתה צריך אם אתה מגיע לעלייה
    בגלל שלאופנוע אין כוח, ואז לרדת הילוך בהתראה קצרה בגלל שיש ירידה בכבש ושוב פעם אתה מגיע לכיכר / רמזור ואתה מפחד לעשות בלימת מנוע בגלל שאתה דואג
    שהטמבל מאחוריך לא יכנס בך אבל מצד שני גם אין לך (לפחות לי, אני עוד מתחיל) זמן להוריד הילוך כמו שצריך עם התאמת סל"ד להילוך, זה איפשהו הופך למועקה רצינית.
    גם אם זה לעמוד ברמזורים בין עירוניים..

ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    אחרי כמה שנים של נסיעה בגוש דן פשוט מתרגלים.
    אני יכול לתת כמה טיפים שעוזרים לי לפעמים.

צריך לדעת לוותר על הזכויות שלך בכביש. אור ירוק, זכות קדימה, כניסה לכיכר, השתלבות בנתיב, נסיעה בנתיב, העדיפות הראשונה צריכה להיות הבטחון האישי שלך.

ברגע שאתה מפסיק להלחם בזרם ונותן לאחרים להדחף, לעבור באדום ולעשות מה שבא להם בלי לנסות להדחף פנימה ולהראות כמה שאתה צודק, זה נהיה סביר למדי.

תנסה למצוא דרכים יותר נעימות. אני מוסיף פחות או יותר 10 ק״מ וכמה דקות נוספות כל יום רק בשביל לנסוע בכבישים יותר רחבים ויותר פנויים ולא להדחס בפקק.

לפעמים עדיף לישון פחות, לצאת לפני ולנסוע על כביש פנוי. לא חובה כל יום אבל לפעמים זה כל מה שצריך בשביל שמחת החיים.

זה ישמע מעט טיפשי ולא תמיד אפשרי אבל נסיעה על הילוך אחד גבוה יותר ממה שהיית נוסע אולי תכתיב קצב נסיעה פחות אגרסיבי.
    סל״ד גבוה עושה חשק לשים גז גם כשתנאי הכביש לא מתאימים לזה וחוסר היכולת לרוב מתסכל.

בוא נגיד שנסיעה במרכז היא לרוב לא חוויה חיובית אבל אתה גם לא חייב להתאבד בגלל זה.
    הכוונה שבמקום נסיעה על רביעי לנסוע על שלישי? הבעיה שהמנוע עושה רעש עצום גם ככה כי קשה לו וזה 125.. אז לנסוע יותר לאט?

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    תלמד לנהוג כנו שצריך והחיכוכים האלה ירדו למינימום. אתה מתאר מצב של כמה "כמעטים" ביום.
    אפשר להגיע לכמה "כמעטים" בשנה שיבואו רק מנהגים ממש מטורפים\הזויים.
    בהתחשב בזה שלמדתי הילוכים לבד, כן... לא שאני גאה בזה.

ציטוט נכתב במקור על ידי Yuv_Coehn צפיה בהודעה
    מחזק פה את מה שהרבה כתבו, במיוחד alexsupreme. בנוסף אני רוצה להציע כמה עצות משלי:
    כשהתחלתי לרכב בגיל 17-18 על 125 סמ"ק היו לי הרבה סיפורים כמו שלך כל יום. עם הזמן שיניתי את צורת הרכיבה שלי, והיום אני לא יכול להגיד שזה כזה סיוט.
    אולי אתה רוכב קצת "רך" מדי לכבישים שלנו.
    קשה לי לנסח במילים, אבל אתה צריך לרכב בצורה שלא תשאיר מקום להיסוס ברכבים שמסביבך לגבי הכוונות שלך. אולי אתה משדר שאין לך הרבה ביטחון על הכביש וזה מדרבן אחרים לתת גז על חשבונך.
    כשאתה נכנס לכיכר (או צומת, או כל דבר שבא לך), כל הרכבים צריכים לדעת שממך לא לוקחים זכות קדימה. אני ממש לא מתכוון שתסתער על הכיכרות בצורה שלא תשאיר לך מקום לעצור. תמיד תשאיר מרווח ביטחון. אבל הנהגים פה מריחים פחד והיסוס, וכשהם רואים שזה יבוא להם בקלות, הם יקחו את זה ממך בקלות.
    אולי אתה מתחשב ונחמד יותר מדי. זה לגבי צמתים/כיכרות.

לגבי עקיפות בתוך הנתיב:
    אין כזה דבר שעוקפים אותך בתוך הנתיב שלך. אתה פשוט לא נותן לזה לקרות! אסור לך לתת לזה לקרות ואתה רוכב בצורה שנותנת פתח לאנשים להרגיש שהם יכולים לנהוג עליך.
    בכל מתאר שונה אתה צריך להצמד לשליש מסוים של הנתיב. שליש ימני, מרכז, ושליש שמאלי.
    לדוגמא: אתה רוכב בתל אביב בכביש עם 2 נתיבים לכל כיוון. בדרך כלל כשאתה בעיר, יותר סביר שיקפצו לך לנתיב דברים מימין כמו הולכי רגל, אופניים וכו', אבל עדיין יכולים לקפוץ עליך דברים משמאל. לכן אתה שואף לרכב כמה שיותר באמצע הכביש. במידה ואתה בנתיב הימני, הצמד לשליש השמאלי של הנתיב. במידה ואתה בשמאלי, הצמד לצד הימני של הנתיב. לא ממש על הפס המקוקו, אלא קצת למרכז. כשאתה לצורך העניין נצמד לשליש השמאלי של הנתיב (ואתה בימני), אף אוטו לא יעקוף אותך בתוך הנתיב שלך כי פשוט אין לו מקום בלי לסכן אותך. יש לך יותר זמן להגיב במידה ומשהו קופץ עליך מימין ועוד סיבות. אתה מרגיש סכנה מגיעה בהמשך הדרך מצד שמאל? תאט ותכנס למרכז הנתיב/ימין הנתיב קצת לפני הסכנה. אף אחד לא יכנס לך בנתיב כי פשוט אין להם מקום, אלא אם הם פסיכים לגמרי. הרוב המוחלט הם סתם נהגים גרועים וחסרי מודעות, לא פסיכים. אף אחד לא קם בבוקר ואומר בא לי היום לסכן אופנוען. רובם חסרי מודעות לפאניקה שהם גורמים לך. לכן תרכב בצורה שלא תשאיר להם מקום לסכן אותך.

אתה רוכב בכביש מהיר? לאופנוע שלך או לך נוח במהירות שהיא קצת נמוכה ממה שנוסעים שם וזה בסדר. לכן סע בנתיב הימני ואל תפתח לאנשים מקום להכנס לך בנתיב בכך שאתה נצמד לימין. מהשוליים מכוניות לא יעקפו אותך.
    לגבי קטנועיסטים תל אביביים, אין מה לעשות... הם יכנסו מאיפה שרק אפשר, ולכן תמיד צריך להיות מודע לסביבה ולצפות מה השני רוצה ומתכוון לעשות.
    אתה משחק שחמט, ואתה צריך להבין את המטרה של כל רכב על הכביש.

היית לך כמעט תאונה אחרי רכיבה? תשב עם עצמך כמה דקות, ותחשוב על כל מה שיכולת לעשות כדי למנוע את זה. תשאף למינימום סיכון. מצלמת קסדה יכולה להיות מאוד מועילה לזה. ממליץ לך על שלי - SJCAM M10+. זולה וטובה.

קראתי את זה לפני שנים בספר רכיבה נכונה של נחום לב וגידי פרדר ואני ממליץ לך גם.
    כמובן ששם זה הרבה יותר מקיף ורציני.

אלו סתם דוגמאות ספציפיות, אבל תנסה להכליל את זה לכל מני מקרים ולפרק כל מקרה לגופו ולהרכיב לעצמך תורת רכיבה שתצמצם את הסיכונים כמה שיותר.
    כשכל יום אתה חווה כמעט תאונה, התאונה לא תאחר להגיע.
    תנסה לזרום יותר עם הכאוס. אם תסע כמו שלימדו אותך בטסט אתה רק תחווה תסכול.

ושוב חשוב לי להדגיש: אל תהיה גיבור, אל תלחם בטמבלים שבכוח נכנסים לך לנתיב/ כיכר. אתה עוד 10 שניות עובר אותם והם נתקעים בפקק האינסופי בדרך למשרד שלהם בתוך הקוביית מתכת.
    אגב אני במקומך הייתי נעמד איזה כמה דקות מול ה**** שכמעט הרגה אותך בכיכר ולא זז עד שאתה רואה שהיא משתגעת. זה יותר יעצבן אותה מזה שתקלל אותה.
    הייתי ממליץ לך גם לקחת קורס רכיבה מתקדמת... אל תזלזל בכמה שאתה יכול ללמוד.
    תודה על התגובה. אבל וואלה אחרי היום..אני באמת לא יודע כבר.

ציטוט נכתב במקור על ידי Kopel צפיה בהודעה
    אני מאוד מסכים איתך אלכס כתבת יפה מאוד.
    בעניין ההילוך אני דווקא נוהג עם הילוך נמוך יותר במצבים מתוחים. ככה כשאני נוסע על הגז שלי ברגע שאני עוזב יש מיידית אפקט של האטה. ובעצם יש לי בלם נוסף - ההילוך. מעבר לכך גם תגובות הבריחה אם אני בוחר בהן , ולרוב אני לא למען האמת, גם היא יותר יעילה כאשר האופנוע נוסע עם כח.
    טוב, זאת האסטרטגיה שלי כרגע וכל אחד יבחר.
    שיטה נוספת שלי, היא בכבישים צפופים לפרק את הדרך להמון חלקים. אני אומר לעצמי "עכשיו אני עוקף את המכונית הכחולה, מה יכול לקרות? איך צריך לבצע את זה? מתי לצאת?", ואז עושה את החלק הקטן הזה בנחישות, ושוב מאיט ולוקח משימה חדשה- טוב כאן זה נשמע מעט טכני מידי, אבל ככה אני חושב בחלקים קטנים ולא בנסיעה חלקה ואדישה.
    ושוב, תודה לפותש ולמגיבים זה נושא מאוד חשוב
    אתה מתכוון שבמקום לנסוע על רביעי נגיד לנסוע על שלישי? הבעיה שזה מגביל אותי במהירות, גם כי אני 125 אז הטווחי תנועה שלי איתו מצומצמים..

תודה לכולם על התגובות

Senior Member
    אם אתה מדבר על מקום צפוף כמו גוש דן או ירושליים, כן, זה סיוט מה שהולך שם, בייחוד בשעות הפקוקות של היום, זה מרגיש כמו שדה ציד ואתה לא בטוח מה אתה - הצייד או הטרף. אני גם רוכב רוב הזמן בעיר אבל פה בדרום זה קצת יותר רגוע (קצת הרבה).
    משתדל לרכב במרכז כמה שפחות, למרות שלא מתאר לעצמי איך זה רכב שם...

מבחינת כבישים אין שנייה לאשדוד בארץ

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    נכון, אבל שאתה על 125 שהטווחי נסיעה שלו בהילוכים הם מאוד מצומצמים, צריך להחזיק את הקלאץ כול הזמן ולתת גז הרבה יותר ממה שאתה צריך אם אתה מגיע לעלייה
    בגלל שלאופנוע אין כוח, ואז לרדת הילוך בהתראה קצרה בגלל שיש ירידה בכבש ושוב פעם אתה מגיע לכיכר / רמזור ואתה מפחד לעשות בלימת מנוע בגלל שאתה דואג
    שהטמבל מאחוריך לא יכנס בך אבל מצד שני גם אין לך (לפחות לי, אני עוד מתחיל) זמן להוריד הילוך כמו שצריך עם התאמת סל"ד להילוך, זה איפשהו הופך למועקה רצינית.
    גם אם זה לעמוד ברמזורים בין עירוניים..

הכוונה שבמקום נסיעה על רביעי לנסוע על שלישי? הבעיה שהמנוע עושה רעש עצום גם ככה כי קשה לו וזה 125.. אז לנסוע יותר לאט?

בהתחשב בזה שלמדתי הילוכים לבד, כן... לא שאני גאה בזה.

תודה על התגובה. אבל וואלה אחרי היום..אני באמת לא יודע כבר.

אתה מתכוון שבמקום לנסוע על רביעי נגיד לנסוע על שלישי? הבעיה שזה מגביל אותי במהירות, גם כי אני 125 אז הטווחי תנועה שלי איתו מצומצמים..

תודה לכולם על התגובות
    אני מתכוון שאני נוסע במצב שבו אם אני אתן גז אני מייד יאיץ, ואם אני אעזוב את היד אני מיד יאיט. זו לדעתי הנקודה הבטוחה יותר, גם אם זה אומר שאני יותר איטי. ככה יש לי בעצם שלושה אמצעי האטה. לעזוב את הגז היא לדעתי פעולה אינטואיטיבית, וכדאי שהיא תהיה גם אפקטיבית במקרה חירום.

Sent from my Elephone P6000 using Tapatalk

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של אייל פרדר
    היו פה לא מעט דיונים על אסטרטגיית רכיבה, ממליץ לך לחפש ולקרוא מעט.

לגבי הסיפור הספציפי, האם שקלת את האפשרות כי למרות שהיה נראה לך שהיא רואה אותך, היא לא ממש קלטה אותך? וגם אם כן, התקשתה לאמוד את המרחק שלך וקצב ההתקדמות (כי מה לעשות, אתה על אופנוע וביולוגית, קשה לבנאדם לזהות ולאמוד מהירות של אובייקט צר וקטן).

כן, תרבות הנהיגה פה מסריחה, אבל עם אסטרטגיית רכיבה נכונה, אפשר להגיע למצב שאין תאונות, אין אפילו "כמעטים" וגם בכלל לא מתעצבנים בכביש. נשמע דמיוני? אולי. אפשרי? בטוח!