לפני כשנה נגנב ממני הקטנוע ששימש אותי נאמנה (Joymax 250i) במשך תקופה יפה.
יש לי רשיון A כבר כ-5 שנים, שעשיתי בזמנו בשביל הכיף וגם כי הנפש רוצה אופנוע,
אבל בסוף הרציונל הפרגמטי-פרקטי והכיס ניצחו את המערכה.
יש לי נסיון על קטנועים כבר כמעט 10 שנים (בן 29), בינהם כשליח מעל שנה.
כיום אני סטודנט אז באופן זמני הכיס עדיין צורח...אפשרות המימון נראית לי אופציה טובה לבעיית חוסר תקציב נזיל,
כיוון שמהר מאד אחזור לעמוד על הרגליים ואוכל לאפשר את התענוג מבלי לסבול מאי-ניידות בזמן שנותר לי עד אז.
מעבר לכך, המחירים של כלים חדשים בימינו התרסקו ביחס למה שהיו בפעם האחרונה ששקלתי מהלך כזה,
ובנוסף כלי חדש ייתן לי גם שקט נפשי מבחינת טיפולים ותקלות אפשריות, שכן אין לי כח וזמן לזה (יש לי אולי רצון לטפל לבד אבל לא נסיון וידע) וגם לא להוצאות גדולות שמגיעות בהפתעה. לכן חשבתי לעצמי, שאם כבר אז כבר.
ונלך על אופנוע, אבל בלי להשתגע... כך שגם יהיה לי שימושי לפחות לשנתיים-שלוש הקרובים וגם אהנה ממנו מבלי להשתעמם תוך כמה חודשים (כמו אופנועים בקטגוריה הנמוכה 250-300).
מירב השימוש שלי יהיה עירוני, כ70% הלוך-חזור מהאונ', נסיעה של 5-10 ק"מ.
שאר השימוש יהיה נסיעות בינעירוניות ירושלים-מרכז בסופ"ש ומעבר לזה טיולים וסידורים למינהם.
ברב הזמן, ארכב לבד (אבל לפעמים החברה תצטרף), ואולי זה המקום לציין שאני 1.85 ושוקל כמעט 100 ק"ג.
הכיוון שחשבתי עליו הוא אופנוע נייקד בינוני, כזה שיהיה סוג של all-rounder. פרקטי ועם ישיבה זקופה יחסית, כח שלא אמצה כ"כ מהר, אמין וחסכוני ככל הניתן ואם נשאר מקום שיהיה גם קצת סקסי, למה לא?
בגדול אין לי כמעט נסיון עם אופנועים (קצת סופרמוטו DRZ400) אז מה שמכוון אותי זה בעיקר הגיון (דרישות) ומראה (ספורט-כביש נייקד\סטריטפייטר וגם רטרו כמו בובר, קפה רייסר). האופנוע שגורם לי לדגדוגים עזים בגוף הוא דוקאטי מונסטר אבל עם תקציב של 50,000 אני אפנה לו עורף. מפה לשם כנראה שגם MT07 או CB650F ואני נפרד כידידים לפיכך. ולבסוף נשארתי להתלבט בין Kawasaki Z650 או Suzuki SV650 ABS.
המחיר שלהם בגדול זהה (46k). אני נמשך לכיוון ה-SV650 יותר. גם מבחינת ביצועים, גם מראה, גם אמינות מוכחת אל מול הZ650 (השנויה במחלוקת להבנתי ובכל מקרה הדגם חדש ולכן אין מספיק פידבק). הדברים ששמעתי לרעתו (של הסוזוקי) הוא גובה הכסא (וגם הריפוד, כך אומרים...) והשיכוך וכאמור אני 1.85 על 100 ק"ג.
כרגע אני מחכה לעשות נסיעת מבחן על כל החברים שציינתי כאן...
אגב, אם למישהו יש נסיון עם הזעקה האחרונה בירושלים שישמיע קול...למרות כל העדויות לטובתם, המרחק והזמן מרגע הגניבה ועד העברתו לשטחים הוא כ"כ קצר כאן שזה מרגיש כמו מגרש משחקים אחר לגמרי.
אגב2, לא אצטרך לקנות ציוד מיגון כי כבר יש לי, אבל כן אצטרך שרשרת ומנעול דיסק (השאירו לי שרשרת חתוכה החבר'ה האדיבים). יש טעם בשרשרת מעבר למה שנקרא "שרשרת ביטוח"? האם כדאי לדעתכם להשקיע בשרשרת שעולה 800~ ש"ח אבל היא 16\14 מ"מ ומנעול קצת יותר טוב. לעומת 12 מ"מ ומנעול גנרי ב300-400?
תכל'ס אשמח לשמוע דעתכם לפה או לשם, וכמובן למי שיש ניסיון על הכלים שציינתי, תודה.![]()