שלום לכולם,
חזרתי אתמול מטיול של חמישה ימים בקפריסין עם חבר. לשנינו רישיון A1 והחלטנו לנסות פעם ראשונה לעשות טיול אופנועים.
בארץ שנינו על קטנועים ומלבד הטסט לא יצא לנו לרכב על אופנוע. אז חיפשנו איפה יש כבישים יפים ומה מומלץ ולאחר בדיקה של עלויות הוחלט להעביר את הטיול למקום הכי זול שנמצא אליו טיסה: קפריסין!
בגדול, קפריסין מקום מעולה: אוכל טוב, אנשים טובים, נופים כמו בארץ אבל הרבה פחות מיושבים וכבישים טובים לרכיבת שטח וכביש.
קצת פרטים טכניים:
טיסה סביב ה 120$ ללרנקה.
משם לקחנו אוטובוס לפאפוס (עוד בערך 8 יורו), שם לקחנו מלון בשם PYRAMOS (קישור: http://www.pyramos-hotel.com/).
לקחנו אופנועים מהחברה הזאת (קישור: http://www.pentarasrentals.com/).
עולה בערך 30 וקצת יורו ליום. הרעיון היה שאני אקח הונדה XR 400 והוא ייקח הונדה shadow 400 (סוג של CHOPPER).
כשהגענו לחברת ההשכרה הוחלט ששנינו ניקח הונדה XR כדי שאם נרצה לרדת לדרכי עפר, לא נהיה תקועים.
לגבי המסלולים:
ביום הראשון: יצאנו מפאפוס (PAFOS) צפונה לכיוון CORAL BAY, חוף יפה במרחק של 15 ק"מ בערך, כדי להרגיש את האופנועים קצת. הוא אמנם קצת "לא סחב" בכביש אבל ניחא.
ביום השני: החלטנו להעלות את הרף ורכבנו מפאפוס צפונה לכיוון LARA, מקום שבו אמורים להיות צבי ים (אנחנו לא ראינו). גם שם קצת נכנסנו לכיוון החוף.
שם קרה שינוי חד בתכניות: בשלב כלשהו הכביש נגמר והיה צריך לרדת לדרכי עפר (סטייל יער בן-שמן). כיוון שהיה חם מאוד (בערך 36 מעלות) וגם לא תכננו לרדת לשטח, אז לא לקחנו איתנו מיגון למעט כפפות.

וזו הייתה ההתנסות הראשונה שלנו בשטח:
באחת הפניות החלקתי אני עם האופנוע, מה שהוביל לשפשוף די רציני בברך ימין ובמרפק ימין ובעיקר לחוסר בטחון בכלי. לאחר מכן נפלתי פעם נוספת והפעם כבר היה נזק יותר רציני גם לי וגם לאופנוע: הכידון התעקם והגלגל משך שמאלה כשהכידון היה ישר ולי ננקע הקרסול כיוון שהאופנוע נפל לי על הרגל.
משם בגדול הטיול הפך להיות פחות "הרפתקני". חזרנו לפאפוס, מרחק של 40 ק"מ על אופנוע עם רגל נקועה, החלפנו למחרת לרכב (נוראי - סובארו אימפרזה סטיישן עם בלמים חורקים!), והטיול של הגברים הפך למשהו קצת פחות "גברי". כמו כן, שילמתי (נוסף על מחיר ההשכרה), עוד 250 יורו על הנזק לאופנוע - איזה קקה!
כאן היו שתי אופציות: שהחבר שלא נפצע יחליף את האופנוע לצ'ופר וירכיב אותי או שנחליף לרכב. אני בשלב זה הייתי קצת בחשש לעלות שוב על אופנוע, אז בחרנו ברכב.
ביום השלישי: מפאפוס דרך כביש B6 לכיוון טרודוס (TRODOS), כבישים שמתפתלים בין הרים - חובה לבוא לשם שוב עם אופנוע!
ביום הרביעי: לאורך החוף מפאפוס גם על B6 לכיוון לימסול (LIMMASOL).
ביום החמישי שוב באזור הכפרים: בשר טוב, יין ובסוף בירה בחוף.

בקיצור, מומלץ מאוד!

מסקנות:
1. לא לרדת לשטח בלי מיגון
2. לא לחכות עד הנקע בקרסול כדי להיזהר עם האופנוע
3. לעשות קפיצה נוספת לקפריסין - הפעם לטיול רומנטי עם האישה
4. כשאתה עולה על אבנים בשטח - תן גז ולא ברקס, בטח שלא קדמי!

כל טוב ובריאות לכולם!

*אם מישהו רוצה טיפים, מפות וכדומה - הוא מוזמן לפנות אלי ואשמח לעזור.