ספורטסטר אופנוע לא קשה לשליטה אבל מבחינת עלות יבוא ותחזוקה שוטפת נראה לי שצפויות לך הפתעות.
תקציב הקניה עומד על כ 3000$ .( כמובן לפני הכל משלוח מיסים יישור קו וכדומה) יש לי רשיון אבל אין הרבה נסיון ברכיבה על אופנועים כבדים. כמובן לא ישמש לתחבורה יומומית אלה לנסיעות פאן.ניתן להכניס בתקציב ספורטסטר שנת 86-87 (פחות מתחבר להארליס אחרים והם גם יותר יקרים לרוב)או שלל UJM's שלרוב יהיו במצב טוב יותר. מה אתם הייתם עושים,אשמח לכל תובנה בעניין ,אין לי הרבה ידע באופנועים ובאיחוד לא אופנועים ישנים
ספורטסטר אופנוע לא קשה לשליטה אבל מבחינת עלות יבוא ותחזוקה שוטפת נראה לי שצפויות לך הפתעות.
לגבי עלות יבוא ניתן להעריך את העלות בקירוב טוב. לגבי עלויות תחזוקה זו אכן תעלומה בשבילי אשמח אם תוכלו לשפוך יותר אור(כמובן שהרבה תלוי במצב האופנוע ) אבל בו נגיד בהשוואה לאופנועים יפניים מה יהיה זול/קל /אמין יותר לתחזק.
אני שוקל להביא רכב + אופנוע אספנות במהלך השנתיים הקרובות.
שוקל להביא BMW מסדרה R או אחד מהיפניים ימאהה או קוואסקי , הונדה הייתי מת להביא בעיקר גולדווינג, אבל יש לי בעייה ערכית עם היבואן שלהם (מאיר ) ונשבעתי שאני לא רוכש הונדה עד שהיבואן הארור הזה יפשוט רגל ו\או יעביר את הזיכיון לאחר - זה, למיטב הבנתי לא יקרה ... לכן לעולם לא תהיה לי הונדה בישראל (אלא אם אייבא חלפים בעצמי ואתקן במוסך שאינו מעביר כספים ליבואן הארור הזה ). ראיתי R1100 של סוזוקי שבתמונות נראה מדהים, ולמרות שאינני רוכב ספורטיבי זה כלי מעניין ביותר.
יש כמה חברות שמתעסקות בכך, אני נהנה להכנס לכאן : http://ushopsmotors.co.il/%d7%9e%d7%...9%d7%a9%d7%99/
האתר שלהם בנוי היטב , יש הסברים ממצים לגבי מה כדאי להביא , והחשוב מכל יש לך הערכה ראשונית של עלות היבוא.
לא יודע לומר עד כמה החברה טובה שכן טרם ייבאתי דרכם, מה שכן השירות הטלפוני שלהם מעולה.
אם כבר העלת את הסוגיה ,עד כמה בכלל מוסכי היבואן רלוונטיים לטיפול בכלים בני ה 30 + האלה,האם ניתן לקבל מהם שירות/חלפים או שצריך לסמוך על עצמך +ייבוא חלקים +מוסך עם ידיים טובות?
מוסך היבואן לא רלוונטי לעניין זה . כיום ניתן להביא חלפים מחו"ל ברמה כזו או אחרת של ביורוקרטיה ועצבים. מצד שני, כלי אספנות דוגמת הגולדווינג שיש מהם מספר חתיכות בארץ (ראה לוח יד 2 ) יתכן (אינני יודע ) שהיבואן מביא חלפים כאלו ואחרים עבורם. מהיבואן הספציפי הזה לא הייתי קונה גם אם הייתי צריך להשבית את האופנוע לפרק זמן ארוך (אבל זה אני).
אחד מכללי היבוא האישי הוא שצריך למצוא מוסך נורמלי והגון שיודע ומסוגל לטפל בכלים הללו.
וכן, אתה חייב לסמוך על עצמך בתחום הזה.
אין בעיה למצוא מוסך טוב לטיפול .המחיר זה משהו אחר![]()
כדי לענות לך אני צריך לחזור משהו כמו כמעט 10 שנים אחורנית בזמן. עבדתי בחברת מאיר וזה הסיפור
ממש על קצה המזלג: ראיתי דברים שלא אהבתי ביחס ללקוחות, ובזלזול המנהל שלי בעובדים ובלקוחות. התרעתי על כך לא פעם ולא פעמיים להנהלת החברה. שתבין ניהלתי בחיי מערכות גדולות ממה שהמנהל הזה ניהל ובהקפים של עשרות ומאות מליוני ש'ח. כך שלא הייתי תלוש וחולמני ביחס לאיך שמנהל אמור להתייחס לעובדיו או לקוחותיו ובכלל למעסיק שלו חב' מאיר.
לאחר עימות ביני למנהל נכנסתי במנהל בלי חשבון. פוטרתי בשימוע טלפוני לא הוגן ומוטה מאוד ע'י ההנהלה תוך דקות. זה היה ערב חג. אבל ... יצאתי מחב' מאיר בראש מורם וזקוף.
זמן לא רב אחרי שפוטרתי פוטר המנהל לאחר שהתקבלו בגינו תלונות רבות.
או אז נשבעתי ונדרתי נדר שלא אתן פרנסה למי שקיפח לי את הפרנסה בלא להיות הוגן לאב לילדים שבס'ה רצה את טובת חברת מאיר.
מצבי הכלכלי איתן ואני יכול לרכוש כל אופנוע וכל רכב שארצה, אולם לעולם לא ארכוש שום רכב או אופנוע או אביזר ולו בהנחה הגבוהה ביותר שיש לו נגיעה לחברת מאיר. אם אוכל להביא חלפים ולטפל באופנוע שלא דרכם אשקול להביא הונדה.
לכן, גם ברכבי האספנות לא אביא ארצה יגואר וולוו וכו'. לגבי אופנוע, אם אוכל לעקוף אותם הרי שאביא gl1500 בחלוף 30 שנה לשנת ייצור האופנוע. אם לא, אז bmw או הארלי.
זה הסיפור בגדול מבלי להזכיר מקומות ושמות.