עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 42

אשכול: סגירת אום/בורג במומנט הנכון-אקדח אוויר/ידית מומנט

צפייה משולבת

Junior Member

סגירת אום/בורג במומנט הנכון-אקדח אוויר/ידית מומנט

שלום לכולם,

השאלה על סגירת אום/בורג במומנט הנכון קפץ לי השבוע במוסך שהחלפתי גלגל.
    כאשר אני מביט במוסכניק בסוף העבודה לוקח את האקדח אוויר ומתחיל לסגור אום לגלגל אחורי וברגים באותו אקדח אוויר כאילו אין הבדל וסוגר ברגים כמו מים.
    כמובן שאני לא מצפה שהם יתחילו לפתוח ספר רכב לבדוק כל בורג כמה מומנט וכו'.
    יש ברגים שכמובן אפשר לפי הרגש אבל למשל אום של גלגל אחורי או ווריאטור שהם דורשים סגירת מומנט יחסית גדולה...NM 100+,
    איך הם מבצעים את הסגירה כך שהוא לא יטחן את ההברגה וכך שגם היא לא תיהיה מתחת למומנט הרצוי?

מדוע אני שואל?
    את הטיפול הבא אני יעשה לבד לקטנוע כי הוא סיים תקופת אחריות,ואני מתלבט האם לקנות אקדח אוויר לקומפרסור או פשוט להשתמש במד מומנט.
    מה דעתכם בנושא?

תודה רבה,
    בן.

Junior Member
    זה שאתה רואה את המוסכניק סוגר ברגים עם אקדח אויר, זה לא אומר שזאת הדרך הנכונה. למעשה זאת הדרך הכי מהירה וטובה להרס של ברגים ותבריגים באופנוע שלך.
    במוסך פשוט אין זמן לפתוח ספר רכב על כל בורג, וגם אין זמן לכוון ידית מומנט , אני גם בספק אם תמצא שם ידיות מומנט.
    אם אתה רוצה לטפל בעצמך באופנוע כדאי שתתארגן לך על ידיות מומנט . ככה אתה מבטיח שכל בורג נסגר בדיוק במומנט שהוא צריך להיסגר, ושום הברגה לא תיטחן לך.

Member
    טכנוצינור ביצחק שדה מוכר שתי ידיות מומנט של סיגנט ב499, נראה לי אחלה מחיר ושתי הידיות האלה יסגרו לך כמעט את כל הפינות..
    בהצלחה

Member
    בחלק מהברגים, במיוחד אלה עם המומנט הגבוה, זה פחות קריטי להשתמש בידית מומנט ולהגיע למומנט מדוייק על היחידה.
    רובם גם מאוד עמידים ויכולים לעמוד במומנט משמעותית יותר גבוה ממה שנדרש לסגור אותם בספר רכב.

זה בשילוב עם מכונאי שמכיר את הכלים שלו יכול להביא למצב שהוא סוגר דברים עם פטיש אוויר מהר מאוד ומספיק מדוייק.

אם כי, כמובן, זו לא הדרך הנכונה רשמית לעשות את זה. אבל במקרים מסויימים פוטנציאל הנזק הוא יחסית נמוך וההפרש בזמן העבודה והנוחות הוא גבוה.
    אם המכונאי הוא מכונאי טוב, הוא ככל הנראה ידע איפה אפשר וכדאי לעשות את זה ואיפה לא ולא יפגע בהברגות גם עם פטיש אוויר.

ציטוט נכתב במקור על ידי Vaderom צפיה בהודעה
    בחלק מהברגים, במיוחד אלה עם המומנט הגבוה, זה פחות קריטי להשתמש בידית מומנט ולהגיע למומנט מדוייק על היחידה.
    רובם גם מאוד עמידים ויכולים לעמוד במומנט משמעותית יותר גבוה ממה שנדרש לסגור אותם בספר רכב.

זה בשילוב עם מכונאי שמכיר את הכלים שלו יכול להביא למצב שהוא סוגר דברים עם פטיש אוויר מהר מאוד ומספיק מדוייק.

אם כי, כמובן, זו לא הדרך הנכונה רשמית לעשות את זה. אבל במקרים מסויימים פוטנציאל הנזק הוא יחסית נמוך וההפרש בזמן העבודה והנוחות הוא גבוה.
    אם המכונאי הוא מכונאי טוב, הוא ככל הנראה ידע איפה אפשר וכדאי לעשות את זה ואיפה לא ולא יפגע בהברגות גם עם פטיש אוויר.
    כל מילה נכונה, הייתי אומר להחליף או להוסיף למילה "מכונאי"
    את המילים "בעל נסיון ורגש".

ציטוט נכתב במקור על ידי Dvir צפיה בהודעה
    טכנוצינור ביצחק שדה מוכר שתי ידיות מומנט של סיגנט ב499, נראה לי אחלה מחיר ושתי הידיות האלה יסגרו לך כמעט את כל הפינות..
    בהצלחה
    יפה על הפרסומת הסמוייה, אבל למה מה קרה, 500 ש"ח, אהה "499" ש"ח על ידית מומנט?!
    לדעתי, שוד לאור יום שלא שווה אפילו רבע מהמחיר.

אפשר לרכוש בכמה עשרות שקלים ידית טובה ללא מומנט.
    המומנט הכי טוב הוא הנסיון בשילוב רגש וזה לא עולה 499 ש"ח.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    בפטיש אוויר לכל היותר כדאי לסגור גלגלים,בפתיחה אפשר להתפרע גם לאזורים אחרים בהנחה שההברגה לא תיתפס ותיקח איתה דברים אחרים.

כשמשתמשים בזה לצירים וביחוד לצירים ארוכים כמו של וריאטור ההברגה זה לא הבעיה.
    עצם העבודה של הפטיש מזיקה לציר הוא לא תוכנן לסגירה במכות.
    יצא לי לראות מקרים שזה גזר את הראש של הציר וזה יכול גם לפגוע באיזון של גל הארכובה.

למי שמחפש ידית מומנט מדויקת סיגנט זה לא הפתרון,מאותה סיבה גם מחיר לידית נורמלית מתחיל בפי 1.5.
    לפותח השרשור - אם אתה רוצה ראש שקט תשיג נועלי פולי וידית מומנט,אפשר גם זולה כי לוריאטור דיוק פחות חשוב.

המומנט הכי טוב,antivirus,זה להשתמש בידית מומנט.
    ידית מומנט לא משמשת רק לאי חרישת הברגות,יש אזורים שהדיוק משמעותי כמו ראש מנוע למשל.
    מה יעזור לך רגש אם אתה צריך להביא חתיכה לאיזון מעל לחתיכה אחרת ע"י ברגים? כמה שלא תהיה מנוסה לא תגיע לתוצאה של ידית מומנט אז תניח לה במקומה.
    לכל כלי יש יעוד גם אם הוא עולה הרבה כסף.
    נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 06-07-2016 בשעה 09:06.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    בפטיש אוויר לכל היותר כדאי לסגור גלגלים,בפתיחה אפשר להתפרע גם לאזורים אחרים בהנחה שההברגה לא תיתפס ותיקח איתה דברים אחרים.

כשמשתמשים בזה לצירים וביחוד לצירים ארוכים כמו של וריאטור ההברגה זה לא הבעיה.
    עצם העבודה של הפטיש מזיקה לציר הוא לא תוכנן לסגירה במכות.
    יצא לי לראות מקרים שזה גזר את הראש של הציר וזה יכול גם לפגוע באיזון של גל הארכובה.

למי שמחפש ידית מומנט מדויקת סיגנט זה לא הפתרון,מאותה סיבה גם מחיר לידית נורמלית מתחיל בפי 1.5.
    לפותח השרשור - אם אתה רוצה ראש שקט תשיג נועלי פולי וידית מומנט,אפשר גם זולה כי לוריאטור דיוק פחות חשוב.

המומנט הכי טוב,antivirus,זה להשתמש בידית מומנט.
    ידית מומנט לא משמשת רק לאי חרישת הברגות,יש אזורים שהדיוק משמעותי כמו ראש מנוע למשל.
    מה יעזור לך רגש אם אתה צריך להביא חתיכה לאיזון מעל לחתיכה אחרת ע"י ברגים? כמה שלא תהיה מנוסה לא תגיע לתוצאה של ידית מומנט אז תניח לה במקומה.
    לכל כלי יש יעוד גם אם הוא עולה הרבה כסף.

באופן עקרוני אני מסכים איתך בנוגע להתחלה של הדברים.
    פותח השרשור כותב כאן:
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...t=%E1%E5%F8%E2

שעם ידית מומנט נשבר הבורג, ומה תענה על כך?

לדעתי, לנסיון ורגש אין תחליף ומחיר. מי שלא רכש את הנסיון והרגש שילך ללמוד ממי שכן רכש, זה עדיף על ידית מומנט.
    ובכלל, מי שמתעקש על ידית מומנט,כדאי שיקנה מחו"ל בזול, ולא יתן לגיטימציה לאותם עשקנים חסרי מצפון ובושה.

נ.ב
    ברוב המוסכים ה"מורשים" לא משתמשים בידית מומנט, לאף סוג רכב, ואתה יודע למה? כי גם הם הבינו את המיותרות שבדבר, עם כל זה שהם "מורשים" לשחוט את האנשים.
    נערך לאחרונה על ידי AntiVirus; 06-07-2016 בשעה 11:19. סיבה: הוספת אות

ציטוט נכתב במקור על ידי AntiVirus צפיה בהודעה
    באופן עקרוני אני מסכים איתך בנוגע להתחלה של הדברים.
    פותח השרשור כותב כאן:
    http://fullgaz.co.il/forums/showthre...t=%E1%E5%F8%E2

שעם ידית מומנט נשבר הבורג, ומה תענה על כך?
    מה אם הידית לא מכויילת\דפוקה\הבורג כבר עמד להיגזר בגלל מישהו לפניו?
    אתה צריך לצבור עוד ניסיון,תעבוד עם כמה ידיות,תעבוד בלי ואני חושב שכבר תבין את ההבדל.

ציטוט נכתב במקור על ידי AntiVirus צפיה בהודעה
    נ.ב
    ברוב המוסכים ה"מורשים" לא משתמשים בידית מומנט, לאף סוג רכב, ואתה יודע למה? כי גם הם הבינו את המיותרות שבדבר, עם כל זה שהם "מורשים" לשחוט את האנשים.
    באמת חבל כדאי שיתחילו.
    רמה מקצועית של ענף מתחילה בדברים האלה.
    נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 06-07-2016 בשעה 11:31.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    מה אם הידית לא מכויילת\דפוקה\הבורג כבר עמד להיגזר בגלל מישהו לפניו?
    אתה צריך לצבור עוד ניסיון,תעבוד עם כמה ידיות,תעבוד בלי ואני חושב שכבר תבין את ההבדל.

באמת חבל כדאי שיתחילו.
    רמה מקצועית של ענף מתחילה בדברים האלה.

נכון מאוד, ללמדך שלא תמיד ידית תציל אותך, אבל אם יש לך רגש ביד, והתנסית במגוון סוגי הברגים, ולמדת דרך ידית או דרך אדם שמכיר את המומנט, זה עדיף על הכל.

לגבי הסוף, קשה להאמין על אדם יצירתי כמוך שיכתוב את הדברים האחרונים, מי שלומד את המומנט לא צריך כל פעם לוודות שזה המומנט, הוא יודע ומרגיש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    נסיון ורגש צוברים בעבודה.
    יתכן ופות"ש אין לו את הנסיון והרגש אז איך הוא ידע שהוא סגר את האום כהלכה?.
    אני מעדיף מכונאי שסוגר עם ידית מומנט ולא עם הרגש ( שלא יתעטש פתאום ויגלה שהוא לא הרגיש טוב).

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    נסיון ורגש צוברים בעבודה.
    יתכן ופות"ש אין לו את הנסיון והרגש אז איך הוא ידע שהוא סגר את האום כהלכה?.
    אני מעדיף מכונאי שסוגר עם ידית מומנט ולא עם הרגש ( שלא יתעטש פתאום ויגלה שהוא לא הרגיש טוב).
    כתבתי:
    מי שלא רכש את הנסיון והרגש שילך ללמוד ממי שכן רכש, זה עדיף על תלות בידית מומנט.
    בוא נמשיך את העישוט, הוא יכול להתעשט עם הידית ועם עוד המון דברים אחרים, ולהכניס לך את העישוט לשמן מנוע
    נערך לאחרונה על ידי AntiVirus; 06-07-2016 בשעה 11:37.

נכון ומאותה סיבה אני נאלץ להקפיד יותר על הסגירה מה שלוקח לי יותר זמן מלכוון ידית מומנט.
    למה לי לעבוד קשה כשיש כלי שיעשה את זה בשבילי? בשביל זה כלים נועדו .
    אז תודה אבל בתור אותו אחד אני חושב שכדאי.

למדת נהיגה? אתה לא צריך להיות ליד המורה כל פעם שאתה יוצא לנסיעה.

כך פה, נסיון וידע במומנט ברגים אפשר לרכוש בפעם אחת שאתה פותח וסוגר מול בעל נסיון מספר סוגי ברגים ולומד עד כמה לסגור כל סוג, ואפשר לרכוש את הנסיון בכמה פעמים, כל אחד לפי התפיסה וההרגשה שלו.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    איך בדיוק תלמד מישהו רגש של מומנט?
    תחזיקו ידיים ביחד בסגירת הבורג, ותלחצו ביחד בדיוק 30 נ"מ 100 פעם עד שתדע מה זה 100 נ"מ?
    זה שיש אנשים מוכשרים שפיתחו רגישות לתחושות מסוימות זה ראוי להערכה, אבל זה נוצר רק כפיצוי על העובדה שלא היו להם כלי מדידה מתאימים.

כשאתה לא מרגיש טוב והולך לרופא, והוא צריך להחליט אם המצב שלך מצריך אשפוז או סתם יום מחלה, היית רוצה שהוא ימדוד לך חום עם מד חום או עם היד על המצח?

לעולם, ב-100% מהמקרים, מכשיר מדידה איכותי ומכויל יהיה זהה או טוב יותר לכל רגש של בנאדם, ולכן אם יש בנמצא מכשיר כזה רק חמור לא ישתמש בו.