תודות לכל המגיבים. הוזמן ה-S7 הרגיל (ה-edge גם גדול מדי עבורי וגם נשמע שיש לו בעיות).

מאסטר, הכללים הם שאני יכול לקנות מכשיר (כמעט) כרצוני אחת לשנתיים (או יותר). אם אני קונה מכשיר זול זה לא מקצר את התקופה שאני צריך לחכות. ושוב, העלות אינה מכיסי הפרטי. אז למה להסתפק במכשיר שהוא "דור קודם" כמו ה-G3?

למי ששאל למה לא אייפון: אני לא קונה מוצרים של חברת אפל. מלבד העובדה שחברה זו מוכרת חומרה נחותה במחיר מופקע (עם זה הייתי יכול להסתדר) היא הופכת אותך לעבד של החברה במקום ללקוח שבבעלותו מכשיר.
לפני כמה שנים רכשתי אייפד בכוונה לקחת אותו כשאני טס לחו"ל במקום מחשב נייד. הובטח לי שאוכל להקרין אתו מצגות פאור-פוינט. איך שאני רואה זאת, שלמתי עבור המכשיר ואני הבעלים שלו, ולכן זכותי לעשות אתו מה שאני רוצה. אז ככה: ניסיתי להשתמש בו להעברת נתונים (במקום, לדוגמה, ב-DOK). מסתבר שאי אפשר. ניתן לאחסן בו רק קבצים שעבורם יש אפליקציה מותקנת. סליחה, אבל מי בעל המכשיר? אח"כ ניסיתי להשתמש בפאור-פוינט. הייתי צריך לקנות (ולשלם) 2 אפליקציות שאף אחת מהן לא עבדה כמו שצריך (כמובן שלא יכולתי לקבל חזרה את הכסף ששולם). אמרתי לעצמי שאשקיע זמן בעריכה, אבל, כמו שאני משתמש בנייד, אני רוצה שליטה על המצגת מרחוק. מסתבר שלמרות שלמכשיר יש בלוטוס ו-וויפיי אפשר להשתמש רק במכשירים של אפל (כמו אייפון) לשליטה מרחוק עם אפליקציה ששוב עולה כסף. מה שהפך גם את הרמוט קונטרול של לוג'יטק לחסר שימוש. והשיא: קניתי מחשב חדש, התקנתי את האייטיון וכשחיברתי אליו את האייפד הוא הודיע לי שזה לא המחשב שלי ומחק את כל התכולה שלו.
אני יודע שיש דרכים להתגבר על הבעיות האלו, כמו, לדוגמה, לפרוץ את המכשיר אבל אז האחריות לא תופסת. אני חושב שהדרך שבה אפל מתנהגת לא מתאימה לדמוקרטיה אלא למשטר טוטליטרי. לא מוכן להוציא שקל כדי שהחברה הזו תרוויח. זה נגד העקרונות שלי.