תודה על הסקירה!
חם, לח, קשה.
אפודי קירור מנדפים לא עובדים בלחות גבוהה.
אפודי קירור מנדפים לא עובדים ברמזורים אדומים.
משמע, אפודי קירור לא מתאימים לקיץ במרכז הארץ ולא מתאימים לעיר.
הפתרונות האפשריים לא מאוד מגוונים אבל מסתכמים ב (לפי מחיר):
1. אפוד המכיל קוביות קרח.
2. אפוד המכיל קרח מבוסס שמן ששומר על טמפרטורה גבוהה לאורך זמן.
3. אפוד עם צינורות מים, משאבה, סוללה ומאגר מי קרח.
4. מזגן נייד בשילוב חליפה שמובילה את האוויר הקר לכל הגוף.
כולם יקרים בצורה מוגזמת ומופרזת לחלוטין
אבל חם ולא נותרה לי ברירה.
1. הקרח נמס מהר והוא בעצם קר מדי לשים על הגוף. לאחר חצי שעה העור נהיה ורוד וכואב. עלול לגרום לנזק של ממש אבל מקרר היטב.
2. יקר יותר, הקרחונים שומרים על טמפרטורה לפי סוג החומר (15 או 21 מעלות). ונשארים בטמפרטורה הזו לבערך שעה (תלוי במבנה גוף ובטמפרטורה בחוץ).
3. יקר בטירוף, מקרר הכי טוב ולא פחות חשוב, מפסיק לקרר כשקר מדי. שומר על טמפרטורה קבועה של הגוף לאורך זמן (תלוי בגודל המיכל עם המי קרח). צריך להטעין את הסוללה שלו כל יום, למלא את המיכל שלו. לטפל בעובש. יש קצת אחזקה למערכת.
4. יקר בטירוף אמרתי? יקר בטירווווףףףף הפעם. מזגן.
בחרתי ב-2 ומצאתי אפוד קירור של חברת INUTEQ מדגם Dexter
http://www.inuteq.com/Products/pcm-cooling-vest.html
היה אמור לעלות 1800, עלה בסוף 1300. הפרש בגלל עלות המשלוח, היבואן בדרך כלל עובד עם חברות ולא יחידים וככה יצא.
יקר כן? קר כן.
בשילוב עם האפוד הגיעו קרחונים של 21 מעלות (לבחירה בין 15, 21, 30 מעלות).
האפוד עצמו נראה מאוד איכותי, יושב על הגוף כמו שכפ"צ ושוקל 2 ק"ג.
יש לו רצועת כיוון למתניים והוא נסגר עם ריצ'רצ'.
2 כיסים מקדימה.
מחזירי אור (לא ייעודי לאופנוע בעקרון).
מגיע בכמה מידות, לקחתי M.
ארבעת הקרחונים יושבים בכיסים, 2 מקדימה ו-2 מאחורה.
בסה"כ אני מבסוט עד הגג.
ההקלה בעומס חום היא כמו שציפיתי. אני הרבה יותר ערני וכבר לא מזיע מיד כשאני עוצר ברמזור.
אני רוכב תמיד עם מיגון מלא וזה משנה את כל כללי המשחק.
אני מאוד מרוצה מיכולת הקירור של האפוד למרות שאולי עדיף לקחת את הקרחונים של ה-15 מעלות.
הוא גם נראה קרבי.
אני יותר בחיים לא רוכב על אופנוע בקיץ בלי אפוד קירור!
רכשתי מיבואן בארץ בשם HandD
http://handd.co.il/changeofstate
יש לו עוד שלל אפשרויות קירור החל מאפודים ובנדנות מנדפים ועד למערכת סרקולציה של מים.
בסה"כ היה מאוד נעים לקנות ממנו, נתן לי למדוד ולנסות במשך כמה ימים והייתי מאוד מרוצה מהשירות.
הוא בעקרון אמר שהוא עובד רק עם חברות גדולות והקיץ זו התקופה עם הביקוש הכי גדול.
חסרונות:
האפוד שוקל 2 ק"ג
לוקח כמה דקות להכניס ולהוציא את הקרחונים (צריך לשים אותם במקפיא)
מקרר רק את החזה ואת הגב. חשבתי שאני אוכל לרכוב עם המעיל חורף שלי אבל היה חם מדי בידיים גם עם רוכסנים פתוחים.
מוסיף נפח, אז אם המעיל כבר צמוד זה לא יכנס.
לא יודע כמה זה בטיחותי בעת תאונה. הקרח קשה.
![]()
נערך לאחרונה על ידי nihrider; 05-07-2016 בשעה 23:50.
כמה זמן נראה לך שהקרחונים מחזיקים בארץ הקודש?
הסתובבתי איתם שעה ב-35 מעלות
1. תודה על הסקירה ועל השיתוף.
2. הכמה דקות הדרושות להתעסק עם הקרחונים - זו בדיוק הבעיה. גם אני רוכב עם מיגון מלא, קסדה, מעיל עור מאוורר, כפפות, ברכיות ובדרך כלל גם מגפיים גבוהות. יש לי תיק הזנב. נועל בבית עם שני מנעולים, במקומות אחרים רק עם מנעול דיסק. הווי אומר, גם ככה אני כבר מתעסק דקות ארוכות בציוד, עוד כמה דקות לכל צד כמה מצמצם את הזמן שחוסך האופנוע, וגם ככה זה גם בלבול מוח לא נורמלי
3. רוב הנסיעה שלי היא בין עירונית, אז אני פשוט רוכב עכשיו עם דרייפיט ומחליף כמה דקות אחרי שאני מגיע ליעד, כשאני כבר לא מזיע.
אני מסכים שהחום והלחות במרכז קשה מאוד עד בלתי נסבלת, אבל הפתרון הזה סופר מסורבל, כבד ולא פרקטי אם אין לך מקפיא בעבודה (כי אחרי שעה הם כבר לא מקררים).
מקווה שהיתרונות עולים על החסרונות מבחינתך כי זה נשמע כפתרון מאוד חלקי.
כמו שאמרתי, שמיים וארץ. הבדל עצום בין להזיע מיד כשעולים על האופנוע ועד שמגיעים ליעד לבין זה.
אכן צריך מקפיא בעבודה, אבל גם להזיע בדרך הביתה זה פחות נורא מאשר להגיע מזיע ליום עבודה שלם.
אני מוכן גם להשקיע בפתרון דומה לקירור הרגליים, בין אם זה עוד קרחונים למכנס או קירור של הכסא.
לצערי אין שום פתרון אחר לבעיית החום מלבד לקחת איתנו קרח.
כן, רק שבסופו של דבר תמצא את עצמך רוכב עם גושי קרח בכול מקום.
כמו שאמרתי לא פרקטי, ותכלס גם יקר בטירוף.
עברו קצת יותר מחודשיים מאז הסקירה.
אני רוצה לעדכן שאני עדיין משתמש באפוד כל יום בנסיעה הלוך ושוב לעבודה (שם במקפיא בעבודה במהלך היום).
אני עדיין מאוד מרוצה מהקירור של האפוד ושמח שקניתי אותו.
המשקל הנוסף שלו לא מורגש בכלל מבחינתי.
הוא נשמר היטב בינתיים. אני מאוד מקפיד לשמור על הקרחונים כי נראה לי שהם קצת רגישים לקיפולים ודברים חדים.
המוצרים האלה סה"כ מאוד פשוטים, חשבתי לעצמי האם זה אפשרי ליצור משהו דומה בעצמי בעזרת קרחונים וסרט דביק.
יש לי קרחונים שהגיעו עם משלוח.
אבל יש כמה בעיות:
1) האם הדבק יחזיק בהקפאה והפשרה וחשיפה למים?
2) האפוד קירור שלי הוא עם חומר מיוחד שקופא בטמפרטורה גבוהה יותר, האם קרח לא יגרום לכוויות קור?
3) קצת מכוער...
המטרה הסופית היא להכין סט נוסף של קרחונים לשימוש על הרגליים בשביל הימים החמים ביותר של השנה.
![]()