נוחות? חוסר ביטחון? כל אחד וסיבותיו
מזמן רציתי לשואל .באופן קבוע אפשר לראות נהגים קטנוע ,שרגל אחד תלויה ליד כביש ומהירות די גבוהה.
כמו שאני מבין זה די מסוכן ואין שום צורך מעשי בזה.
שעלה שלי :למה?
נוחות? חוסר ביטחון? כל אחד וסיבותיו
על קטנוע רוכבים, לא נוהגים.
למה? סיבות שונות. לפעמים זה פשוט יותר נוח. למה אתה חושב שזה מסוכן? הרגל עלולה פתאום "ליפול"?
Sent via Tapatalk
בטח שזה מסוכן, הרגל יכולה להתפס, להתקע, לא חסר..זה גם פוגע ביציבות על הכלי.
למה עושים? חושבים שזה יעזור להם בנפילה כנראה, או סתם פוזה.
Tracer 900
אין לי הסבר מדעי אבל זה מוריד לי את הלחץ מהגב התחתון לתחת*.
*אמרתי תחת וזה מצחיק כי זה גס.
אתה יודע מה מצחיק? שנינו תחת...מטריה אחת. עכשיו תדמיין, גם מצחיק וגם גס.
אז רק שתדע לך, נתקלתי לפחות בשלושה רוכבי קטנועים שקבלו מכה וריסקו קרסול.
מסתבר שכולם רכבו עם רגליים בחוץ ולא על המדרס ומשהו קרה,
או שקבלו מכה בהטיה וכף הרגל התקפלה אחורה, או שלא לקחו בחשבון את הרוחב
עם הרגליים ונתקלו באבני השפה של המדרכה, או בכלל נכנסו לשקע כמו מכסה ביוב ששקע
וקצה הנעל "נתקל" במדרגה והם נפצעו.
בסיכומו של דבר, רוסי במקומו מונח, אחרים בכביש הציבורי העלוב...יש להם למה לצפות.
קרה לי כמה פעמים (ואחריזה למדתי, אני מקווה) שהורדתי את הרגל שתהיה תלוייה לפני עצירה, והרגל נתקעה במשהו בכביש (ול'מזלנו' יש מספיק כאלה- עיני חתול, קמט באספלט וכו'). זה די כואב, זה מאוד מפתיע, ויכול לדפוק את השיווי משקל של הרוכב אם הוא לא מוכן לזה (או לא מכיר את הסיטואציה). בלי קשר, כמו שהמאסטר אמר, אם הקטנועיסט יפול מסיבה זו או אחרת הוא ירסק את הרגל לרסיסים.
לשאלת פות"ש, אני מניח שזה משרה ביטחון לרוכב, שאם הוא יאבד שיווי משקל הוא יוכל להשתמש ברגל כדי למנוע מהקטנוע מליפול, או סתם מעצלנות. לא הייתי ממליץ לחקות את אותם רוכבים.
מצטרף גמאני למאסטר ומוסיף שרוסי ושות' (וגם רוכבים מנוסים ויודעי כידון מן הקהל) רוכבים ממוגנים כראוי ועם ריכוז מלא ברכיבה...
לעומת הפרופיל של הרוכב שמצייר פות"ש : הרגל וודאי עם סניקרס במקרה הטוב וכפכף אצבע במקרה הרגיל..
'תחושת בטחון' מזוייפת, מסוכנת וטיפשית בדיוק כמו אותו נהג פחית המוביל מזרון זוגי על גגו ואוחז ביד שמאל דרך החלון![]()
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
בסופו של דבר מדובר בחוסר מיומנות ברכיבה.
מרגע שהמהירות עולה על כמה קמ"ש רגל תלויה מעל הכביש לא רק שלא תעזור לייצב את הכלי אלא, כמו שכבר כתבו כאן, תהווה סכנה לפגיעה.
עניין נוסף שעוד לא הוזכר: בלי תמיכת הרגליים כל שינוי תנוחה יהיה איטי יותר, מה שכמובן מסכן את הרוכב.
כמו כן יכולת ייצוב הגוף ומתן קונטרה לבלימה יורדת משמעותית בלי עיגון הרגל במדרס.
בשורה התחתונה זה הרגל מגונה שיש לשרש.
נערך לאחרונה על ידי edir; 14-07-2016 בשעה 15:02.
את ההרגל המגונה יש לעקור, אפשר גם מן השורש...אבל לא לשרשקשה לשרש הרגל מגונה.
לְשָׁרֵשׁ - שֵׁרֵשׁ, שם פועל
חִסֵּל, מָחָה, הִשְׁמִיד
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 14-07-2016 בשעה 15:36.
מנהג יותר מוזר - רכיבה על קטנוע עם הרגליים תחת הגוף, סמוך לרגליות המורכב, כביכול בתנוחת רכיבה של אופנוע.
Sent from my Le Max using Tapatalk
כמו שכולם כתבו, אנשים רוכבים ככה מסיבה אחת - חוסר ידע ומיומנות רכיבה (שלא לומר טמטום).
בדיוק מאותה סיבה שרוכבים באמת בתנוחת "אופנוע" עם רגליים על רגליות המורכב, או עם הרגליים על אזור הלוח שעונים/מתלה שקיות, או בתנוחת "ליידי מימי הביניים רוכבת על סוס" עם שתי הרגליים בצד אחד של הקטנוע, או בתנוחת "ישיבה מזרחית".
אנשים חושבים שזה נראה מגניב ו/או מתעצלים להרים את הרגליים, כאילו שזה קל יותר להרים אותן עוד 100 מטר.
קטנוענים עושים דברים שונים ומשונים ולהסתכל עליהם זו לא הדרך המומלצת ללמוד רכיבה נכונה.
אם מישהו רוכב עם רגליים למטה ולא יודע להרים אותן כשצריך - כנראה שהוא בכל מקרה יתנגש במשהו בשלב כזה או אחר.
בכל מקרה למצוא מכנה משותף לכל מי שעושה את זה - לא סביר להניח שניתן, מעבר לאקט עצמו. הסיבות והמשמעויות רבות ומגוונות בדיוק כמו הרוכבים עצמם.
אני אישית אוהב לרכוב על הקטנוע עם רגל אחת לפחות באויר. למה?
בקו ישר - בעיקר כי אני ארוך וזה יותר נוח לי. בפנייה - כי זה יכול להציל נפילה (וכבר הוכיח את עצמו בעניין הזה).
מי שרוצה לקרוא לי מטומטם רק בגלל זה - מוזמן לעשות זאת, למרות שיש סיבות טובות יותר מזו לקרוא לי כך. עם הרכיבה אני מסתדר בנתיים, פחות או יותר.
Sent via Tapatalk