בזמן האחרון כל פעם שאני רוכב בסינגל בארץ, אני נתקל ברוכבי אופניים שמזכירים לי שאסור לאופנועים לנסוע במסלול.
במספר מקומות למשל ברמת השופט, אני רואה שלטים של קק"ל שאוסר כניסה לאופנועים.
יש חוק שאוסר כניסה לאופנועים למסלולים![]()
בזמן האחרון כל פעם שאני רוכב בסינגל בארץ, אני נתקל ברוכבי אופניים שמזכירים לי שאסור לאופנועים לנסוע במסלול.
במספר מקומות למשל ברמת השופט, אני רואה שלטים של קק"ל שאוסר כניסה לאופנועים.
יש חוק שאוסר כניסה לאופנועים למסלולים![]()
אסור לרכב עם אופנוע בשביל אופניים.
בגלל זה זה לא שביל אופנוע.
מה ההבדל? מנוע.
כרגיל אנשים כותבים שטויות לא מבוססות בנימה החלטית...
נתחיל בהיבט החוקי - אין כזה דבר מסלול אופניים. בכל מקום שלאופניים מותר לרכב, גם לאופנוע מותר. לקק"ל אין סמכות לאסור עליך לרכב במקומות מסויימים. הם יכולים לשים שלטים עד מחר, אבל אין שום דרך חוקית לאכוף את זה. אז מהבחינה הזו אתה יכול להגיד בנימוס לרוכבי האופניים יום טוב ולהמשיך לרכב.
מההיבט האזרחי - יש המון סינגלים שנפתחו במקור על ידי רוכבים אופנועים, ורוכבי אופנים ביצעו השתלטות עוינת ועוד ברוב חוצפתם שמו שלטים שלאופנועים אסור לרכב.
יש סוג אחר של סינגלים, שבאמת לא היו קיימים ונפרצו על ידי קק"ל עבור רוכבי האופניים. הסינגלים האלה לרוב פחות מעניינים לאופנועים, וכוללים אלמנטים שאופנוע על הגז עלול להרוס.
בסוג הראשון אנחנו רוכבים בכיף, תוך שמירה על דרך ארץ במפגשים עם רוכבי אופניים.
מהסוג השני מומלץ להמנע, גם מאחר והם מלאים באופניים ומשעממים באופן כללי, וגם כי התדמית שלנו כרוכבי אופנוע היא לא מדהימה וכדאי להמנע מלקלקל אותה עוד יותר.
כל כך היה בא לי לומר דברים סותרים אבל הדטוש צודק, אז אומר את מה שהוא אמר בנוסח אחר.
הטייציונרים זוכים לאהדת קהל מטורפת (ולכן מרשים לעצמם להיות קולנים על גבול האלימות) לפעמים. כי כדוה"א שייך להם ולך אין מקום בו.
יחד עם זאת ישנם סינגלים שבאמת בנויים (נבנו) לאופניים (גשרי עץ וכ'ו) שלא נעים להרוס.
מה שבטוח הוא שבוויכוח בינך לטייציונר מול רשות כזו או אחרת לא קשה לנחש מי יפסיד. (אהדת קהל וזה)
נערך לאחרונה על ידי קסד; 17-07-2016 בשעה 12:26.
הכי טוב להימנע מעימותים, וגם אם הטייציונרים מחפשים בכוח להתעמת - עדיף לנשוך שפתיים ולנהוג במתינות וקור רוח ולהסביר בנועם מה המצב מהפרספקטיבה שלנו.
כשאתה חלש - תצבור כוח ובינתיים תתנהג כחלש. בד"כ אין הגיון להתנהג כחזק אם במציאות אתה חלש.
אין טעם למשוך לאריה בזנב,
כל מה שעומד לרשותנו זה החוק וחוסר העניין הכללי שיש בציבור לנושא הזה. מפגש אחד לא מוצלח עם איזה אחיין של חבר כנסת יכול לשנות הכל.
ישנה הבדיחה הידועה ש 99% מעורכי הדין מקלקלים את שמם הטוב של ה 1% הנותרים...
אצלנו היחס הרבה יותר טוב. אני מעריך שרוב רוכבי האנדורו מתנהגים בדרך ארץ במפגש עם רוכבי האופניים. לא מעט רוכבי אופניים הם גם רוכבי אופנועים. החוק אמנם לא אוסר במפורש וגם לא כל כך ניתן לאכיפה אבל צודקים החברים למעלה שמציינים שהחוק יכול בקלות להשתנות וסביר שגם ישתנה לרעתנו במוקדם או במאוחר. התנהגות סבירה שלנו תגרום לכך שזה יקרה במאוחר.
הניסיון האישי שלי (אני רוכב עם דויטש), הוא ש90% מהמפגשים מסתיימים בשלום-שלום ושלא כדאי להיכנס לוויכוחים מיותרים ב 10% הנותרים.