לקח לי יום שלם (קראתי בחלקים וברפרוף) אבל הצלחתי להגיע לסוף הפוסט... לא מבין איפה ראית "הכפשות מגעילות" וחבל שאנחנו נוטים להעלות את מפלס הדרמה כל כך מהר.
אני לא רוצה לפתוח פה תיבת פנדורה, וחלק מהגולשים גם לוקחים את הדברים למקומות קצת קיצוניים ונעלבים (מה גם שאיני מכיר את האנשים שעומדים מאחורי היוזרים), אבל אני חושב שלמועדון האופנועים הישראלי יש כל מיני בעיות, שאחת מהן היא היכולת ליחצ"ן עצמו.
ניהלתי על זה דיון עם אליקו בפורום תפוז כבר ב-2009 (גם שם היו היעלבויות) ודעתי לא השתנתה.
המועדון עושה עבודת קודש ומעבר לכך עושה עוד המון דברים טובים, למי יותר רלוונטיים ולמי פחות.
הבעיה שאת עבודת הקודש לא טורחים ליחצ"ן ואת כל היתר כן.
זה אפילו ברמה הבסיסית של לקרוא למלכ"ר הזה "מועדון" ולא "עמותה" (משהו שגם עליו טענתי עוד לפני מספר שנים) והסבירו לי שזה לא קשור וזה להתעסק בתפל.
נכון שהמועדון מושתת על מתנדבים (דבר בעייתי בפני עצמו, אבל היי, זה מה יש) ובכל זאת - מותר להעביר ביקורת עניינית. גם למי שלא חבר.
המועדון צריך את החברים, הוא טוען להיות הגוף המייצג של הרוכבים בארץ והוא אכן פועל כך, אבל כמה רוכבים אכן רשומים לשורותיו? ולמה כל כך מעט?
ואולי יש קשר לעובדה שעבודת הקודש שנעשית מקבלת יחס של מתן בסתר לעומת הטיולים שלפחות מבחינה חיצונית הם העיקר? מספיק להכנס לדף הראשי של המועדון
ולראות שכל הפוסטים בו נוגעים לטיולים. רוכב שלא מכיר את פועלו של המועדון ולא מענין אותו טיולי כיתה, לא מבין למה שיהיה חבר בעמותה הזו (שלא לדבר על משתמשי דו"ג שרואים בו כלי תחבורה בלבד ולא מענין אותם מועדונים/טיולים/פורומים שהם גם קהל שמיוצג על ידי המועדון).
והתדמית הזו של "מועדון זקנים מטיילים"? אז בין אם היא נכונה או לא, היא קיימת. לא צריך לגרש צעירים מטיולים כדי לגרום להם להרגיש שהמועדון לא רלוונטי עבורם.
אם להתייחס לענין גיוס החברים - אז נדמה לי שעוז כתב איפשהו משהו נכון: לא מספיק לקוות שפשוט יצטרפו אליך, צריך להיות אקטיבי.
מצטער לומר ואין לי שום כוונה לפגוע או לרפות ידם של העוסקים במלאכה, אבל לפחות מבחוץ נדמה שהלך המחשבה של המועדון הוא בדיוק כזה - מועדון. לא עמותה, לא עסק, לא ארגון שמתנהל בשנת 2016 ומבין ששיווק זה לא משהו שפשוט קורה על הדרך בסגנון "היי, יש לנו אתר, כנסו לשם".
יש היום מספיק דוגמאות בענף ל"מועדונים" שמוכיחות בדיוק את זה.

נכתב במקור על ידי eran1100
 נכתב במקור על ידי eran1100

ציטוט ההודעה בתגובה
  ציטוט ההודעה בתגובה