ציטוט נכתב במקור על ידי The Doctor צפיה בהודעה
ראשית, ועוד בטרם נהרהר, הכינוי שבחרת לעצמך שייך למישהו אחר. גר בטבוליה שבצפון איטליה, דובר איטלקית ואנגלית FOR SURE, ועוסק בלהיות גדול רוכבי המרוצים מאז ומעולם. הוא גם מחזיק בתואר ד"ר של כבוד באמת מאוניברסיטה נחשבת באיטליה.

לפני לא מעט שנים, אבי זצ"ל הסביר לי שאופנוע על גופתו המתה. אז במקום להתרוצץ על פאנטיק מוטור, ג'ילרה, ICM ואחרים נהגתי בטרקטור. את זה אבא שלי הרשה לי גם ללא רישיון. ככה זה מושבניקים ומחשבתם העקומה כשיש עבודה. חיכיתי בסבלנות עד לאחר שירותי הצבאי ומאז אני רוכב. הצדיק, מת בשנתו בגיל 76. למיטב חשבוני, לאבי היו 7 נשמות. שש הלכו על XT500, DR250, KLR650, DR600, XR250 ו- XR650. על השביעית הוא הזדכה בשנתו. צדיק!

לרכב על אופנוע אינו שווה ערך לקפיצה ממטוס ללא מצנח, זה אפילו לא רולטה רוסית ביחס של 1:6 ובוודאי לא משחק איציק עם רובה סער ביחס של 1:2. לרכב על אופנוע זה לא תחביב. זה מקצוע!
ומי שרוכב כמקצוען, זוכה לעסוק בתחביב שלו באופן יומיומי.

רק אתה יכול לנהל את הסיכונים של עצמך. כל השאר הוא בחזקת, ואני מצטט איזה טולקין אחד:
" עצה מתת מסוכנת היא גם אם חכם נותנה וחכם מקבלה כל הדרכים עלולות להשתבש"

עצתי היא שאם האופנוע הוא אך ורק מקור לריגושים, אקסטרים ואדרנלין רצוי להימנע מרכיבה בכביש הציבורי ולרכב על מוטוקרוסים\ אנדורו\ טריאל בשטח או אופנועי מרוץ במסלול.

איללכא...בחירה טובה וחיים ארוכים. ואם כבר חיים, הרוכב הטוב ביותר הוא זה שירכב גם מחר.