תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: (כ"ע) רוצה לקנות קטנוע 250 סמ"ק ואת כל הציוד, מבקש המלצות.

צפייה משולבת

Junior Member

(כ"ע) רוצה לקנות קטנוע 250 סמ"ק ואת כל הציוד, מבקש המלצות.

שלום לכולם,
    היית שמח לעזרה, אני סטודנט ומחפש לקנות קטנוע להתנייד איתו לאוניברסיטה.
    המרחק הוא בערך 20 ק"מ לכל כיוון, חצי בכביש גהה וחצי בתוך העיר.
    אני מכוון ל250 סמ"ק חדש.
    הייתי שמח לשמוע הצעות לקטנועי 250 חדשים שיתאימו לפחות ל3 שנים של המסלול הזה (כמובן שאסע גם מעבר אבל לא יותר מידי)
    בנוסף הייתי רוצה לדעת איזה ציוד אני צריך לקנות (אין ברשותי כלום) ואיזה עלויות צפויות לי במשך השימוש בכלי.
    התקציב שלי לא קבוע וישתנה בהתאם להמלצות שלכם ככל הנראה, אבל עומד בכיוון ה30 +- לקניית הכל והציוד.
    דבר נוסף זה עניין הגניבות וביטוח מקיף, עד כמה הנושא קריטי ואיך אפשר להתמודד עם זה בעלות נורמלית?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    שלום לך וברוך הבא, תעשה חיפוש תמצא תשובות לכל השאלות.
    אין דבר יותר מעייף מלחזור על אותן תשובות לאותן שאלות, לקוראים חדשים שלא מתאמצים.
    קרא את חוקי הפורום, תלמד לנסח כותרת עניינית - רכישת קטנוע ראשון, זו לא כותרת.

אתה יכול לחפש לבד? או שאפנה אותך לאשכולות המדוברים ביותר?

Junior Member
    קודם כל מצטער על הכותרת. האמת שעשיתי חיפוש ולא מצאתי כלכך תשובות, אשמח אם תוכל לעזור לי

Senior Member
    תעשה את החיפוש דרך גוגל, תכתוב בתיבת החיפוש
    site:fullgaz.co.il/forums ואת מילות החיפוש

Junior Member
    עשיתי לא מאט חיפושים ועדיין לא באמת מצאתי תשובות. לא לגבי איזה קטנוע כדי, מה הציוד ההתחלתי שצריך לקנות עם הקטנוע, כמה העלויות בממוצע (דלק, טיפולים)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי alihom צפיה בהודעה
    עשיתי לא מאט חיפושים ועדיין לא באמת מצאתי תשובות. לא לגבי איזה קטנוע כדי, מה הציוד ההתחלתי שצריך לקנות עם הקטנוע, כמה העלויות בממוצע (דלק, טיפולים)
    לא חיפשת באמת, או שאתה לא יודע לחפש.
    אני עייף, הרגע נכנסתי הביתה מיום עבודה ארוך מאוד,
    שתי דקות בפורום לרוכב המתחיל ומצאתי את כל הקישורים האלו:

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A0%D7%95%D7%A2

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...7%95%D7%9F-A1)

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...9C%D7%95%D7%AA

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A7%D7%A9%D7%94

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A0%D7%95%D7%A2

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...98%D7%95%D7%AA

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...s3-advance-250

http://fullgaz.co.il/forums/showthre...97%D7%99%D7%9C

כל זה רק מתשעה עמודים ראשונים בפורום לרוכב המתחיל...

יש עוד המון, בכל שאר הפורומים. תעשה טובה, תתחיל לקרוא - זה רק יועיל לך.

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    כמה תשובות:
    איזה קטנוע - ימאהה Xmax, פיאג'ו xEvo, סאן יאנג JoyMax. חשיבות ועדיפות לABS, אם כבר חדש..
    יש עוד דגמים שיכולים להתאים - ההמלצה הגורפת היא סיבוב אצל היבואנים והתרשמות מהכלים ברכיבות מבחן.
    (לגבי רכיבות מבחן - רכב באותו מסלול, עדיף אחד שמוכר לך וישמש אותך ביומיום, ככה תוכל להשוות ולהתרשם מהבדלים)

לגבי תחזוקה - הקפד לטפל בזמן ואל תזניח. טיפולים נחלקים לקטן וגדול, קטן עולה כמה מאות וגדול יגיע לאלף ואף יעבור.
    מרווח טיפולים משתנה מדגם לדגם, הרוב כל 3 או 4 Kק"מ, יש שמעט יותר.

{1.תחזוקה של אופנוע מקביל תהיה זולה יותר, יהיה פחות מקום אכסון קבוע,האם אתה שוקל?}
    {2.ישנם קטנועים בנפח 300 שמטפלים כל 12Kק"מ, ביטוח החובה מתייקר בכאלף שקל מ251סמ"ק}

מיגון:
    קסדה שלמה סגורה. ישנם מותגים באלפי שקלים אך גם הרבה דגמים טובים מאוד בין 500 ל1000 ש"ח.
    כפפות - קיץ מאווררות וחורף חמות ואטומות, כמובן שייעודיות לרכיבה וממוגנות בהתאם - החל ב200 ש"ח לקיץ פשוטות וכמה מאות לככפות חורף טובות.
    מעיל - מיגונים צריכים לשבת הדוק וטוב על הגוף. גם כאן יש קיץ וחורף ויש גם משולבים. מתחילים ב600.
    מגיני ברכיים - אמורים לשבת מתחת למכנס, בתוך המגף -מה שימנע מהם להסתובב במקרה פגיעה, ישנם גם כאלו שמיועדים לשבת חיצונית. בין 150 ל350.
    מגף/נעל רכיבה - אביזר בטיחות חשוב המגן על כף הרגל מפגיעות קרסול שכיחות מאוד. כאמור מסייע גם בעיגון מגן הברך. לא זול אבל מצדיק את ה600 - 1500. ללא ספק.

קורס רכיבה מתקדמת - ההגנה הכי טובה שתוכל לקנות. ברגע שיהיה לך כבר קטנוע - מומלץ מאוד מאוד. ברמה של מציל חיים.

דלק - 1:25 - 1:30, תלוי ביד ימין שלך ובכמה פנוי הכביש

ביטוח חובה הוא בין 3400 לותיק ומבוגר ועד 5000 לרוכב חדש, יש מחשבון של משרד האוצר ברשת.
    ביטוח צד ג' הוא 400 או 500 ש"ח ולכן זה טיפשי לא להוסיף אותו.
    מקיף - יש מצומצם לשריפה וגניבה בכ7% מהמחירון ומקיף מלא בכ10-12%, תלוי בדגם. יש גם סוכנות שתעניק הנחה במקיף לבוגרי קורס רכיבה מתקדמת.
    ישנן גם מע' איתור והחזרה - הזעקה האחרונה, רב בריח ואולי יש כבר עוד.
    נערך לאחרונה על ידי rusty james; 20-07-2016 בשעה 20:00.
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Junior Member
    תודה רבה, בכמה מסתכמים הטיפולים בערך לכל 20 אלף קילומטר? ולגבי הקטנועים, אלו שציינת נחשבים גניבים? במידה וכן איזה פתרונות יש לזה חוץ ממקיף?

יחי המלך המומנט

מיגון הקטנוע -
    1. שרשרת 12mm, קשור גלגל אחורי לעצם נייח (גדר, מעקה, טבעת עיגון), עדיף כמה שיותר גבוה כדי להקשות על פריצה.
    2. מנעול דיסק, על הקדמי. ישנם מחוסמים להקפאה וישנם גם עם אזעקת תנועה בתוכם אך הם לא במקום אזעקה אמיתית.
    3. אזעקה - החוק היום אוסר על צופר כך שההתראות יגיעו לשלט ביפר, מנתקות הצתה וכיוב'. חשוב מאוד שההתקנה תעשה על ידי בעל מקצוע, אחרת עלולות לצוץ בעיות במע' החשמל.

מחירי טיפולים ותכיפותם משתנים מדגם לדגם ומיבואן ליבואן (וזו שאלה נפלאה לשיחה עם סוכני המכירות אצלם תבקש רכיבת מבחן!...)
    בגדול לא פחות מ6000 ש"ח ל20Kק"מ.
    יחי המלך המומנט

Member
    שלום חבר,

שני הקטנועים המובילים בהתאם לדרישותיך עד כמה שלי ידוע הם Joymax ו - xEvo.
    ידוע לי שגם ה xMax לא רע, אני מוצא אותו פחות נוח וקצת יותר פוזה (אם אפשר בכלל לקרוא לזה ככה).
    באופן אישי יש לי ג׳וימקס כבר 3 שנים, כלי נהדר, 0 תקלות, צריכת דלק של 1:29 באופן קבוע, אחסון ענק, היגוי נוח ביותר בפקקים, מיגון רוח טוב, חיבור למטען + USB ועוד פיצ׳רים נוחים.
    רוכב תמיד עם מעיל וכפפות.
    בקשר לגניבות - תודה לאל לא נתקלתי באופן אישי, הקדפתי בכל מקום שגרתי בו לקשור בלילה עם שרשרת בגלגל האחורי לעמוד, מנעול דיסק לקדמי ואזעקה.
    ביום יום תמיד עם מנעול דיסק.
    עשיתי עם הכלי גם נסיעות ארוכות של שעה ויותר והרגשתי מצויין. ללא ספק זה הכלי המושלם להתניידות בעיר ובסביבתה.

גילוי נאות: אני מוכר את שלי כיוון ששדרגתי לכלי גדול, יש אפס היגיון פרקטי בלעבור מהג׳וימקס עם האחסון הענק, הגמישות הזריזות וההיגוי המטורף בפקקים (אבל כשהלב רוצה קשה להתנגד)

בהצלחה

עוד מילה בעניין מיגון הקטנוע

כיסוי כיסוי פשוט וזול מונע מהרבה חטטנים לגשת ועל הדרך גם עוזר נגד פגעי השמש.
    יחי המלך המומנט

Junior Member
    קודם כל תודה לכל הכותבים פה זה ממש עוזר לי.
    יש לי שאלה נוספת, ראיתי שהתקציב הדרוש כדי לעבור את השנה הראשונה כמו שצריך הוא די גבוה.
    בנוסף לזה ראיתי שיש אפשרות לקנות לדוגמא S3 שנת 2014 במחירי רצפה. ראיתי אחד עם 6 אלף ק"מ ועוד שנה וחצי אחריות ב14 אלף והשאר זולים יותר.
    האם זהו כלי מספק? שווה לקנות כזה יד שניה? יצליח להחזיק מעמד למשך התקופה הדרושה בעלויות כמו שצויין פה?

Junior Member
    משום מה אין לי אפשרות לערוך... אפשר גם בסביבות ה16-17 למצוא XEVO 250 עם 15 אלף ק"מ בערך...זה עדיף? הוא יחזיק עוד 60 אלף ק"מ בצורה טובה?