http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4830964,00.html
לי באופן אישי כנראה חייבים 90 ש"ח(לפי חיפוף בפסק דין כל התקנות מ 2008 או לפני)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4830964,00.html
לי באופן אישי כנראה חייבים 90 ש"ח(לפי חיפוף בפסק דין כל התקנות מ 2008 או לפני)
אגב, זה ממשיך!
הרשיון המעודכן עם ציון A1 לא הגיע במשך ארבעה חודשים. התקשרתי למשרד התחבורה שם המוקדנית אענה שעלי לשלם את האגרה המדוברת.
כשמחיתי ואמרתי שלא מצויין בשום מקום על גבי הרשיון שעלי לשלם, אמרה שתבדוק ותחזור אלי.
כמובן שלא חזרה, אבל הרשיון חיכה לי בדואר שבוע אח"כ.
Sent from my Le Max using Tapatalk
ציטוט מהכתבה : "על כן, ומאחר שהמטרה היא לעודד תובענות ייצוגיות דומות, לכל הפחות עליו לשלם למבקש ולעורך הדין שלו סכומים ראויים על המאמצים שהשקיעו כדי להביא לתיקון העוול. לפיכך נקבע שמשרד התחבורה ישלם 70 אלף שקל למבקש ו-350 אלף שקל שכר טרחה לעורך הדין שלו."אין לי בעייה שהבחור הגיש תביעה, נהפוך הוא. כשהנורמה היא לשלוח יד לכיסו של האזרח/צרכן הרי זה משובח.
יש לי בעייה שתשלום שכ"ט + פיצויים הם ע"ח הקופה הציבורית , משמע אני אתה ואחרים שוב מממנים כשל של משרד ממשלתי כזה או אחר.
אבל זה לא קופה ציבורית - זה כסף גנוב מהציבור שגם ככה הלך ולא יחזור, ובחסות החוק. אם מישהו הצליח להשיב חלק ממנו אחרי עבודה ארוכה (ושכ"ט כזה הוא רק אחרי תהליך ארוך מן הסתם), שיהנה.
הבעיה שלי לא עם העו"ד ... הבעייה שלי היא בשיטת מצליח בעיקר בכספים שלנו (מישהו הזכיר את רשות השידור \ מפעל הפיס וכו' ).
הבעיה במקרה כגון זה : שבבוקר קם פקיד כזה או אחר מחליט החלטה ומתחיל לגבות כספים שמשפיעים על כלל הציבור ... ההשלכות של המהלך לא מעניינות אותו. זו שיטת מצליח במלואה. אז מצליח לא הצליח. (הפעם). ושוב האזרח הקטן נרמס פעמיים: א. אינו מקבל החזר למרות ששילם מעבר למגיע. ב. משלם פעם נוספת על מחדלי משרד ממשלתי.
בנעלי הבחור, גם אני הייתי מגיש ייצוגית.
^^^^
מסכים לגמרי. זה כסף שנגנב מהציבור בחסות החוק, משהו דומה לכל פסטיבל התספורות ע''ח האזרחים.
מעניין אם יהיה ניתן להשתמש בפסק דין הזה כמשהו תקדימי לכל מקרה של 'חוב' למדינה, הודאה באשמה ופטור מתשלום החוב...
למשרדים ממשלתיים/רשות ציבורית יש אפשרות בתביעות ייצוגיות נגדם לא להחזיר כסף. זה נקרא הודעת חדילה.
בית המשפט יכול שלא לאשר אבל לך תמצא שופט כזה (היו מקרים בעבר אבל בודדים).