עמוד 3 מתוך 7 ראשוןראשון 12345 ... אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 103

אשכול: תוסף לדלק + דיון על מבנה הזרקה והשפעת חיישן חמצן

צפייה משולבת

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    ככה עובד פאוור קומנדר, יש מפת קיזוז בפנים והחיישן רק מפריעה לה ליישם את השינויים שהיא רוצה לעשות במלואם.
    אני הטענתי מפה ישירות למחשב ניהול שבתוך המפה הזאת יש גם ביטול חיישן הO2, אין מאושר יותר ממני מאז שעשיתי את זה, את המפה בנה בחור מוכר שהריץ את האופנוע אינספור פעמים כדי להגיע למנוע שעובד עגול וחזק.
    חיישן החמצן הוא השוער בשער הוא רק מבטיח שאם משהוא לא עובד כראוי הוא יתקן אותו אבל ברמת העיקרון שאר החיישנים אמורים להוציא את יחס דלק אוויר הנכון ולא חיישן הO2 שנמצא כבר אחרי שהתערובת נעשתה.
    אני מאוד חולק עלייך.
    חיישן החמצן מאפשר לקבל תערובת מדוייקת בקשת רחבה של תנאים.
    אפשר לדון אין ספור דיונים מה זה התערובת המדוייקת שאתה רוצה אבל ללא החיישן חמצן היא לא תהיה אף פעם.

באופנוע יש מעט מאוד חישנים כי פשוט לא צריך.
    יש חיישן טמפרטורת אוויר
    חיישן טמפרטורת מנוע
    חיישן זווית מצערת
    וחיישן חמצן.
    כל אלה משפיעים על התערובת, עכשיו זה עובד ככה:
    קורא טמפרטורת אוויר
    טמפרטורת מנוע
    זווית מצערת
    נותן הזרקה משוערת במפת ברירת מחדל יצרן שזה לרוב תערובת עשירה מאוד והצטה מאוחרת ככל האפשר.
    משם נכנס לפעולה החיישן חמצן שמזהה תערובת עשירה, המחשב לומד ומקזז לענייה יותר עם קידום הצטה.
    עד שמזהה ענייה מידי ומחזיר לטיפה עשירה יותר.

אם תבטל חיישן חמצן המפה נהיית סטאטית. זה מעולה לטווח טמפרטורות צר ודלק מסויים אבל למשתמש יומיומי ישראלי שרוכב בשרב זה בעייה כי אתה רוצה שהמחשב ידע לזהות שבשרב יש לך תערובת סופר עשירה וסתם בחום בתל אביב היא סבבה.

עכשיו הטמפרטורה בשני המקרים 40-45 מעלות של האוויר אבל כמות החמצן שיש באוויר שונה וללא חיישן חמצן ההזרקה לא תידע על זה בכלל ולא תוכל להתאים את עצמה.

ההזרקה תעבוד בשיטת "מה יוצא אני מרוצה" ולא בשיטת "יש מטרה בוא נקלע לשם "

מיקי שמח שהבעיה שלך נפתרה

Sent from mTalk using windows 10 mobile
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    הוא גדול הוא גדול הוא גדול ... אתה ענק ...
    אז ככה . קודם כל תודה מעומק הלב לכל מי שהתייחס ותרם את חלקו. חברים , עזרתם לי מאוד ומחמם את הלב לדעת שיש למי לפנות.
    Dresdner : מגיע גיל בו אסור לזלזל במשקפי קריאה.. ומה שעשיתי בבוקר היה להתבונן ברכיב שבלאו הכי אינו גדול בלי משקפיים. משהתבוננתי ברכיב (עם משקפיים ) שמתי לב שבעצם הוא בתוך בית שקע חיישן החמצן. שליפה מהירה, חיבור שקע לתקע ... ווואלה ... חיישן חמצן מחובר.
    מתיישב ... מניע ... וואלה .. צליל שונה מעט מהגמגום המוכר...

מכניס לראשון, מסובב מצערת ... מה זה ? זה אופנוע שונה לחלוטין , מושך ראשון עד הקו האדום ... אין דברים כאלו, אני רוכב על אופנוע שמנסה לנתק לי את הידיים מהכידון, ומושך בפראות לאורך כל הסקאלה... גם לפני כן הרגשת את הכוח, אבל היה איזה גמגום קליל... אח"כ מסובב מצערת למינימום ... כמעט כל הפיצוצים נעלמו, בטח ובטח כל הפיצוצים שהיו ב RPM גבוה... האופנוע הרבה יותר חלק, נעים לרכיבה , למרות שרכבתי עכשיו בס"ה כמה ק"מ ...

זה כאילו לרכוב על אופנוע שונה... אני לא מאמין איזה שינוי עשה חיבור חיישן החמצן . Dresdner - נראה לי שאת שאגות השמחה בקסדה שמעו עד אליך ...

לסיכום ... אני לא מבין את התנהלות המוסך ... הרי מלכתחילה ידעתם שחיישן החמצן מנותק, לחבר אותו זה בדיוק דקות עבודה ספורות. למה ? למה לכל הרוחות לא להגדיל ראש לחבר חיישן חמצן, ואם לא מסתדר או אז לומר לי לקנות PC ... למה הכל צריך לפעול "הפוך" על חשבון הלקוח. להזכירכם PC זה המון כסף, זו אינה נורה ב 10 ש"ח... אנו מדברים על על כ 3450 ש"ח ... על רכיב שהוא אולי (לא בטוח ) מיותר...

מכל השרשור הזה, אקח דווקא את החיובי... מיד לכשיתאפשר לי אעשה קורס "טכנאי אופנועים " .. די .. נמאס לי מחאפרייה .

שבת שלום חברים, שוב תודה בענק - את החיוך אי אפשר למחוק לי מהפנים.
    מזל טוב, ולפי דעתי יש עדיין סכנה שהפאוור קומנדר מכיל מפה לא נכונה שהחיישן כרגע מתנגד לה, כדי להיות בראש שקט תמצא מישהוא שיטעין לך מפת אפס במכשיר ככה לא תתעסק בלהוציא את הפאוור קומנד החוצה ואם בעתיד תרצה להשתמש בו הוא יהיה כבר שם מוכן לעבוד.
    בנוסף יכול להיות שהELIMINATOR לא עשה את כל העבודה, הוא אומנם העלים הודעות שגיעה אבל בחלק ממערכות ההזרקה ניתוק החיישן תגרום לאופנוע לעבוד עשיר ולא יציב לכן הם צריכים EMULATOR שיקבע יחס אוויר דלק קבוע למערכת

ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    אני מאוד חולק עלייך.
    חיישן החמצן מאפשר לקבל תערובת מדוייקת בקשת רחבה של תנאים.
    אפשר לדון אין ספור דיונים מה זה התערובת המדוייקת שאתה רוצה אבל ללא החיישן חמצן היא לא תהיה אף פעם.

באופנוע יש מעט מאוד חישנים כי פשוט לא צריך.
    יש חיישן טמפרטורת אוויר
    חיישן טמפרטורת מנוע
    חיישן זווית מצערת
    וחיישן חמצן.
    כל אלה משפיעים על התערובת, עכשיו זה עובד ככה:
    קורא טמפרטורת אוויר
    טמפרטורת מנוע
    זווית מצערת
    נותן הזרקה משוערת במפת ברירת מחדל יצרן שזה לרוב תערובת עשירה מאוד והצטה מאוחרת ככל האפשר.
    משם נכנס לפעולה החיישן חמצן שמזהה תערובת עשירה, המחשב לומד ומקזז לענייה יותר עם קידום הצטה.
    עד שמזהה ענייה מידי ומחזיר לטיפה עשירה יותר.

אם תבטל חיישן חמצן המפה נהיית סטאטית. זה מעולה לטווח טמפרטורות צר ודלק מסויים אבל למשתמש יומיומי ישראלי שרוכב בשרב זה בעייה כי אתה רוצה שהמחשב ידע לזהות שבשרב יש לך תערובת סופר עשירה וסתם בחום בתל אביב היא סבבה.

עכשיו הטמפרטורה בשני המקרים 40-45 מעלות של האוויר אבל כמות החמצן שיש באוויר שונה וללא חיישן חמצן ההזרקה לא תידע על זה בכלל ולא תוכל להתאים את עצמה.

ההזרקה תעבוד בשיטת "מה יוצא אני מרוצה" ולא בשיטת "יש מטרה בוא נקלע לשם "

מיקי שמח שהבעיה שלך נפתרה

אתה טועה בגלל שהמפה של הפאוור קומנדר היא לא סטטית, הפאוור קומנדר מחובר לחיישני האופנוע ומזיז את המפה בהתאם לשינויים הסביבתיים כמו חום או לחץ אוויר.
    לשים פאוור קומנדר עם חיישן O2 מחובר זה מיותר, לא אני אומר את זה אלה חברה בעלת נסיון עשיר במערכות הזרקה שמוכרת את הפאוור קומנדר ומבקשת מלקוחותיה לנתק או לשים אמולטור במקום החיישן בהרכבה של המוצר שלהם

Member הסמל האישי של miki
    תודה חברים, קצת קשה להגיע לחיבור החיישן יש שם שקע\תקע מרובע עם 4 פינים - אני מניח שניתן לחבר את זה רק בצורה מאוד מסויימת בכל מקרה גישה לא נוחה. מחר אנסה לראות איך אני מפשט את ההליך בתנאי ששני האביזרים (שקע\תקע) לא נפגמו.
    כל הניסוי - בהנחה שחיישן החמצן תקין.

בעייה כפולה.
    פירקתי על הבוקר ונתקלתי בשתי בעיות :
    1. השקע והתקע אינם תואמים.
    2. השקע שמחובר למחשב המנוע היה מקוצר עם חוטים ייעודיים שבסופם הפקקים הירוקים, השאלה שלי היא האם לקצר חזרה את החוטים או להשאיר כרגע ככה. נקרע לי אחד החוטים המקצרים כך שאצטרך למצוא חלופה. האם יכול להגרם נזק למחשב המנוע אם לא אקצר.

צריך עזרה למצוא מתאם בין השקע לתקע , אם תוכלו להפנות אותי לחנות בארץ בה אוכל לקנות מתאם - אודה לכם.
    אם צריך להזמין חיישן חדש מחו"ל אזמין , ראיתי באיזשהו מקום שיש יוניט שמתחבר לשקע במקום חיישן החמצן - יש חברה מומלצת \ אתר מומלץ ?

האם אני יכול להניע את האופנוע כאשר השקע לא מקוצר ולא מחובר לכלום האם יכול להגרם נזק למחשב המנוע?

תמונות מצורפות תמונות מצורפות
    נערך לאחרונה על ידי miki; 29-07-2016 בשעה 08:47.

לא יכול להיות שהתקע ןהשקע של החיישן למבדה שונים. אני לא חושב שמשהו שינה לך מחבר.

והחיווט ההזה נראה כמו דיאגנוזה

אכן, אבל זה המצב - תתבונן בתמונות. ההגדרה הנכונה היא 2 שקעים (נקבות ) . לירקרק קראתי שקע ולשחור תקע, אבל זה לא המצב העובדתי . אפשר לראות בבירור בתמונה התחתונה בה אני מחזיק את היציאה מהחיישן - בשחור. וההתחברות למחשב הניהול בירקרק.
    השאלה איפה אני משיג מתאמים.

מה קורה אם אני מניע כשהחיישן לא מקוצר - זו בעצם תמצית השאלה לרגע זה.
    נערך לאחרונה על ידי miki; 29-07-2016 בשעה 09:24.

ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    אכן, אבל זה המצב - תתבונן בתמונות. ההגדרה הנכונה היא 2 שקעים (נקבות ) . לירקרק קראתי שקע ולשחור תקע, אבל זה לא המצב העובדתי . אפשר לראות בבירור בתמונה התחתונה בה אני מחזיק את היציאה מהחיישן - בשחור. וההתחברות למחשב הניהול בירקרק.
    השאלה איפה אני משיג מתאמים.

מה קורה אם אני מניע כשהחיישן לא מקוצר - זו בעצם תמצית השאלה לרגע זה.
    נראה על פניו שהקצר עם הכובע הירוק זה בעצם הO2 ELIMINATOR שמונע מהאור הכתום בלוח שעונים להידלק, אם תוציא אותו תקבל הודעת שגיאה שהחיישן מנותק והECU יכנס למפת "חירום" שבה המנוע יעבוד עם תערובת שלא תפגע במנוע עד שתגיע למוסך.
    למרות הנ"ל ממליץ לך לעצור כאן כי דרך האינטרנט קשה להבין מה קורה שם.

חיבור חיישן חמצן

נראה על פניו שהקצר עם הכובע הירוק זה בעצם הO2 ELIMINATOR שמונע מהאור הכתום בלוח שעונים להידלק, אם תוציא אותו תקבל הודעת שגיאה שהחיישן מנותק והECU יכנס למפת "חירום" שבה המנוע יעבוד עם תערובת שלא תפגע במנוע עד שתגיע למוסך.
    למרות הנ"ל ממליץ לך לעצור כאן כי דרך האינטרנט קשה להבין מה קורה שם.
    הוא גדול הוא גדול הוא גדול ... אתה ענק ...
    אז ככה . קודם כל תודה מעומק הלב לכל מי שהתייחס ותרם את חלקו. חברים , עזרתם לי מאוד ומחמם את הלב לדעת שיש למי לפנות.
    Dresdner : מגיע גיל בו אסור לזלזל במשקפי קריאה.. ומה שעשיתי בבוקר היה להתבונן ברכיב שבלאו הכי אינו גדול בלי משקפיים. משהתבוננתי ברכיב (עם משקפיים ) שמתי לב שבעצם הוא בתוך בית שקע חיישן החמצן. שליפה מהירה, חיבור שקע לתקע ... ווואלה ... חיישן חמצן מחובר.
    מתיישב ... מניע ... וואלה .. צליל שונה מעט מהגמגום המוכר...

מכניס לראשון, מסובב מצערת ... מה זה ? זה אופנוע שונה לחלוטין , מושך ראשון עד הקו האדום ... אין דברים כאלו, אני רוכב על אופנוע שמנסה לנתק לי את הידיים מהכידון, ומושך בפראות לאורך כל הסקאלה... גם לפני כן הרגשת את הכוח, אבל היה איזה גמגום קליל... אח"כ מסובב מצערת למינימום ... כמעט כל הפיצוצים נעלמו, בטח ובטח כל הפיצוצים שהיו ב RPM גבוה... האופנוע הרבה יותר חלק, נעים לרכיבה , למרות שרכבתי עכשיו בס"ה כמה ק"מ ...

זה כאילו לרכוב על אופנוע שונה... אני לא מאמין איזה שינוי עשה חיבור חיישן החמצן . Dresdner - נראה לי שאת שאגות השמחה בקסדה שמעו עד אליך ...

לסיכום ... אני לא מבין את התנהלות המוסך ... הרי מלכתחילה ידעתם שחיישן החמצן מנותק, לחבר אותו זה בדיוק דקות עבודה ספורות. למה ? למה לכל הרוחות לא להגדיל ראש לחבר חיישן חמצן, ואם לא מסתדר או אז לומר לי לקנות PC ... למה הכל צריך לפעול "הפוך" על חשבון הלקוח. להזכירכם PC זה המון כסף, זו אינה נורה ב 10 ש"ח... אנו מדברים על על כ 3450 ש"ח ... על רכיב שהוא אולי (לא בטוח ) מיותר...

מכל השרשור הזה, אקח דווקא את החיובי... מיד לכשיתאפשר לי אעשה קורס "טכנאי אופנועים " .. די .. נמאס לי מחאפרייה .

שבת שלום חברים, שוב תודה בענק - את החיוך אי אפשר למחוק לי מהפנים.
    נערך לאחרונה על ידי miki; 29-07-2016 בשעה 13:18.

תודה. כשאגיע הביתה עוד כשעה אנסה להחזיר את החיבורים לקדמותם.
    אך לפני כן אנסה להניע את האופנוע לראות אם הנורה הכתומה נדלקת.

Sent from my ASUS_Z002 using Tapatalk
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    איזה כיף
    דבר עם אביעד לגבי הקורס
    וואלה אולי אצטרף גם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    אני בדיוק בבירורים מולו גם
    אולי ניפגש

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

מייל מלפני 10 שנים אבל לפי האתר שלהם הם עדיין קוראים לביטול החיישן או התקנת החיישן שלהם שהוא גם WIDE BAND.

From: cschannen@<font color="#212121"><span style="f...</span></font>
    > To: -----------
    > Subject: RE: PC3 with O2 sensor
    > Date: Wed, 20 Dec 2006 09:01:55 -0800
    >
    > The PC 3 will not work in the low range if you keep the 02 connected. You
    > should disconnect it. I don't know why you would want to keep it anyway.
    > Let me know if you have further questions.
    >
    > Thank you,
    >
    > Curt Schannen
    > Dynojet Research
    > Technical Support
    > (800)992-4993

1. בתחילת שבוע הבא אוציא מייל לחברת PC, עם תיאור מדוייק של הבעייה ושחיברתי חזרה חיישן חמצן - סוג האגזוז ובקשה למפת הזרקה במידה ויש להם, אם כי אני מניח שכל אחד (מוסכים מביני עניין וכו' ) בונה לעצמו מפה.
    2. לכאורה ואני מדגיש את המילה לכאורה, חיבור חיישן החמצן פתר את רוב הבעיות שנתקלתי בהן. המבחן האמיתי יהיה כשאקח את האופנוע לרכיבה ארוכה מחוץ לעיר. בריכבה היום נראה ונשמע פנטסטי.
    3. בעניין הקורס כרגע אני לא יכול כי אני מתחיל ב 9/16 קורס של כ 15 שבועות מטעם העבודה. הקורס יהא בשעות אחה"צ ביום א' או ג' החופפים לימי הקורס במקס פיין. אח"כ מתחיל קורס נוסף ע"ח העבודה ומקווה שהפעם בשעות הבוקר - אבל לא יודע סופית.

ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    http://www.powercommander.com/downlo...I22-013.03.pdf

אין שום דבר חוץ מזוג מזרקים וזווית מצערת.

היתרן עצמו אומר לשים auto tune עם 2 חיישני למבדה כדי לכוון כל צלינדר בנפרד או לפחות חיישן יחיד לשימוש בכל התנאים.

לחלופין אפשר ללכת על ביטול החיישן ובניית מפה אחת גנרית להכל אבל שוב זה מיותר לחלוטין כאין בזה שום רווח רק כסף שזה עולה וכלום מסביב.

בגדול לכביש אין סיבה מראש להתקין דברים כאלה, הזרקה מודרנית צריך במקסימום בוסטרפלאג.
    הדיינו גט זה טוב למנוע שעבר שינויים דראסטיים אבל לא כאן המצב ואין שום סיבה להיתעסק בהזרקה המקורית מראש. ואם כבר התעסקתה אז תתקין מערכת מלאה ולא חצי
    שזה גם פאוואר קומנדר וגם את האוטו טיון

רמז: כניסת אנאלוג לא שם סתם עוד רמז pcv vti

חוץ מחברת דיינו ג'ט שלא מסכימה איתך גם יצרן אופנועים אחד לפחות לא מסכים איתך, סוזוקי בארצות הברית החליטו למכור את הויסטרום הישן ללא חיישן חמצן, הסיבה היא שלמרות שחיישן החמצן הוא המצאה גאונית רוב השימוש בו הוא לעמידה בתקנים ותערובות אופטימלית לא ממש על לוח השירטוט שלהם.
    חיישן החמצן מכוון בכל האופנועים לתערובת שעוברת תקן ולא תערובת אופטימלית ואת זה תרגיש בחלק מהאופנועים בסל"נמוך עם אופנוע טיפה מגמגם ודורש הורדת הילוך וזה בדיוק איפה שאותו בחור מדיינו ג'ט כותב שהחיישן מפריע לעבודת הפאוור קומנדר.

רמז: כניסת אנאלוג לא שם סתם עוד רמז pcv vti

חוץ מחברת דיינו ג'ט שלא מסכימה איתך גם יצרן אופנועים אחד לפחות לא מסכים איתך, סוזוקי בארצות הברית החליטו למכור את הויסטרום הישן ללא חיישן חמצן, הסיבה היא שלמרות שחיישן החמצן הוא המצאה גאונית רוב השימוש בו הוא לעמידה בתקנים ותערובות אופטימלית לא ממש על לוח השירטוט שלהם.
    חיישן החמצן מכוון בכל האופנועים לתערובת שעוברת תקן ולא תערובת אופטימלית ואת זה תרגיש בחלק מהאופנועים בסל"נמוך עם אופנוע טיפה מגמגם ודורש הורדת הילוך וזה בדיוק איפה שאותו בחור מדיינו ג'ט כותב שהחיישן מפריע לעבודת הפאוור קומנדר.
    הכניסות שם זה לקויק שיפור ולאוטו טיון.
    ולהילוכים וטמפרטורת מנוע כדי לעבוד עם יותר משתנים במפת מקור עדיין זה לא מתחשב בהכל בזהרקה מודרנית

דיינו גט בעצמם מסכימים איתי אחרת למה פיתחו 3 דגמי מערכת חישן חמצן?
    לא חסר אופנועים ישנים ללא חיישן חמצן אותם אופנועים גם מפיקים פחות הספק על מנוע כמעט זהה.

זה כמו הדיון עם התיבת אוויר, אפשר לבנות מנוע ללא תיבת אוויר וללא חיישן חמצן שעובדה עשו את זה בערך 100 שנים.
    מנוע חדש שנבנה לעבוד עם תיבת אוויר וחיישן חמצן יעשה בעיות ללא הדברים האלה
    ויפיק יותר הספק ויהיה חסכוני יותר ממנוע זהה ללא התוספות

נערך לאחרונה על ידי strelok89; 30-07-2016 בשעה 11:21.