אהלן, נגיד מובי שהוא 13 אינץ אם אני לא טועה , ואגיליטי סיטי שהוא 16 אינץ , מדוע ה16 אינץ יותר טוב? מה נותן הגודל?
אהלן, נגיד מובי שהוא 13 אינץ אם אני לא טועה , ואגיליטי סיטי שהוא 16 אינץ , מדוע ה16 אינץ יותר טוב? מה נותן הגודל?
תשאל את האישה.
מובי הוא 12" ליתר דיוק.
גלגל יותר גדול לרוב יהיה יותר יציב, יותר מהיר, פחות זריז.
גלגל קטן פחות יציב במהירויות גבוהות, איטי יותר אך זריז יותר.
אבל יש פה המון משתנים שהם יותר חשובים מגלגלים.
חלוקת המשקל,מבנה הנדסי של הכלי, והבולמים.
מלבד יציבות (כולל יציבות בפניות) גלגל גדול יספוג מהמורות בכביש יותר טוב. התנהגות הכלי תהיה הרבה יותר טובה בהכל חוץ מפתיחות ותימרונים במהירות נמוכה.
כשהמציאו את הגלגל הוא היה ממש גדול
![]()
בסופו של דבר הכל כמעט מסתכם במה גודל הסוליה שהצמיג משאיר על הכביש.
גלגל יותר גדול ישאיר שטח יותר גדול כנ"ל גלגל רחב יותר.
לדעתי מניסיוני האישי, גלגל רחב נותן יותר אפקט מגלגל גדול ולכן אני תמיד יעדיף גלגל קטן ורחב מגלגל גדול וצר. אבל זה רק אני.
עוד אפקט\תוצאת לוואי של גלגל גדול בקטנועים הוא הארכת המשולש של מרכז מאסה כלפי מעלה באופן די רציני. זה גורם לתחושת חוסר שליטה בפניות ביחס לכלים עם גלגלים קטנים יותר.
אפילו שאני מודה שאני לא יודע מה זה אומר "נותן יותר אפקט" אני יכול להגיד בבטחון מלא שאתה טועה בכל הסעיפים. גלגל יותר רחב ושטח מגע יותר גדול תורמים רק במניעת החלקה של הגלגל מעודף כוח (פירפור) ואם כבר הם משפיעים על ההיגוי זה לרעה - עושים אותו יותר כבד.
אני גם לא מבין מה זה "הארכת המשולש של מרכז המאסה" אבל אופנועים (קטנועים) שונים מתוכננים אחרת כך שיכול להיות קטנוע עם גלגלים יותר גדולים ומשולש של מרכז מאסה (???) יותר נמוך.
זהו שהם לא, לפחות אלה שרכבתי עליהם. תרכב על הHD125 למשל ועל כל אחד מה125ים הרגילים ותראה שישר מרגישים את ההבדל.
אני די בטוח שהכסא גבוה בהרבה (אפשר לבדוק את זה).
היגוי יותר כבד זה מעולה.
הכלי מרגיש לך יציב כמו טנק.
בקשר ל"גלגל יותר רחב ושטח מגע יותר גדול תורמים רק במניעת החלקה של הגלגל מעודף כוח (פירפור)", אני ממש לא מסכים אתך.
ככל שהשטח המגע יותר גדול ככה גם השיכוך גדל כי בורות שגלגל קטן נכנס עליהם גלגל גדול לא..
זה חלק מהאפקט של קוטר גלגל יותר גדול.. ובצורה דומה אתה משיג את אותו אפקט עם צמיג רחב.
תחשוב על שטח המגע כריבוע, אתה יכול להגדיל אותו בצורה אנכית (גלגל יותר גדול) או בצורה אופקית (צמיג רחב)