רק שזה ימאהה ולא קוואסקי. מה שכן, הוא בהחלט נראה טוב.
רק שזה ימאהה ולא קוואסקי. מה שכן, הוא בהחלט נראה טוב.
אני ממש לא מסכים. מעבר לכך שאופי מין סעיף סל לכל מה שקשה להגדיר בתחושות מאופנוע, אני ממש לא חושב שאופנועים שעומדים ביורו 4 הם נטולי אופי. הם אולי קצת יותר חלשים וכבדים (ושקטים) ביחס לגרסת טרום-יורו 4 שלהם, כי עדכנו להם את ניהול המנוע והעמיסו עליהם משתיקים וממירים קטליטיים חונקים וכבדים יותר, אבל זה לא משנה את היסודות של המנוע. סתם לדוגמה, בשבת רכבנו על MV אגוסטה ברוטאלה 800 החדש, שמותאם ליורו 4. הוא איבד כמעט 10 כ"ס ביחס לקודמו וקצת עלה במשקל.
וואלה? זה לא כזה פגע בו. הייתי אומר עשה לו רק טוב, אבל זה כבר יהיה קצת קיצוני ולא מדויק. כשלוקחים בחשבון שאגזוזים זה דבר שקל להחליף והיום גם מחשבי ניהול מנוע הפכו להיות יחסית פשוטים להחלפה או לעדכון ולא איזה קופסת קסמים שחורה כפי שהתייחסו אליהם לפני 10-15 שנים, אז בסך הכל השד לא כזה נורא. כן מבאס, אבל לא משהו שאי אפשר להסתדר איתו ובטוח לא משהו ש"מעלים" אופי ומבטל ייחודיות. סורי, זה פשוט לא נכון.
כפי שציינו מדובר בימאהה ולא קאוואסאקי אז הירושה כנראה לא עברה דרך המשפחה.
בלי קשר הוא מדליק למדי.
נכון שתמיד אפשר להחליף אגזוזים
אבל מה יהיה ביורו 5?
מתוך כתבה של אביעד על יורו 4:
אורך חיים
תקנות יורו הקודמות לא התייחסו לאורך החיים של הפחתת זיהום האוויר, אלא למצב שבו האופנוע יוצא מהמפעל בלבד. כעת ביורו 4 ההגבלות בפליטת המזהמים ואדי הדלק חייבות להישמר לפחות 20 אלף ק"מ. זה מצב ביניים בלבד, שכן החל מיורו 5 רמות הזיהום והאידוי חייבות להישמר לאורך כל חיי האופנוע – בדיוק כמו שקורה כיום בכלי רכב פרטיים.
המשמעות – במדינות שבהן בודקים רמת מזהמים בגזי הפליטה במבחן הרישוי השנתי, החלפת מערכת פליטה תהיה משימה בלתי אפשרית. אצלנו בארץ עדיין לא בודקים גזי פליטה במבחן רישוי שנתי, אולם סביר להניח שהיום הזה יגיע.