אני מבשל בירה בבית קרוב לשנה. הבירה הכי גרועה שיצא לי היתה יותר טובה מרוב הבירות שמגישים בברים בארץ
ערכת הכנה עולה בערך 400 שקל, לאחר מזה מתכון בסיסי עולה 150 - 200 שקל. מתכון עם יותר כשות יכול לעלות גם 300 ומעלה. (המתכון הוא ל 20 ליטר)
התהליך עצמו ממש לא מורכב, הבישול עצמו לוקח משהו כמו שעתיים אולי קצת יותר. רוב הזמן לא עושים כלום רק בנקודות זמן מסויימות צריך להוסיף את חומרים.

הבקבוק זה תהליך יותר "מורכב". הוא לא באמת מורכב יש פשוט יותר התעסקות ומומלץ לעשות אותו עם חבר. גם כאן כל העבודה, החל משטיפת וחיטוי הבקבוקים עד הסוף לוקח משהו כמו שעה וחצי (שעתיים אם היה מה לעשן).

עם מתכוונים לבשל בקיץ מאוד מומלץ להשקיעה במקרר תסיסה.
תכלס זה כל מקרר שמחברים לבקר טמפרטורה. הרוב משתמשים בבקר st 1000 מאוד פשוט מאוד זול עושה את העבודה מצויין, ניתן לחבר עליו גם גוף חימום (מצויין לחורף).

אני ממליץ על שני מקומות לרכישת ציוד ומתכונים:
beerd - אחד המקומות הותיקים ביותר אם המון נסיון.
beer and beyond - מקום קצת יותר חדש אבל גם מציעה את כל מה שצריך.

אם אתה מחפש מתכון כמן גינס או לפ או משהו גינרי אחר מומלץ ללכת ל beerd.
אם אתה רוצה משהו משל עצמך ואת הלא בדיוק יודע מה קפוץ ל beer and beyond הם יותר פתוחים לזיון מוח ואף פעם לא קיבלתי מהם המלצה גרועה.

כמה טיפים שלמדתי מנסיון:
חיטוי חיטוי חיטוי, זה הדבר הכי חשוב בבירה.
אל תספר לכל העולם שאתה מבשל, 20 ליטר זה לא כל כך הרבה כמו שזה נשמע.
כל פעם שאתה נכנס לאחד מהחניות האלה קנה גם כמה בקבוקים, אתה תתפלא כמה בירות טובות יש הארץ (לא זול תודות לרשות המסים).

כדי ללמוד לבשל מספיק לפתוח youtube או לעשות קורס.
תכלס הקורס לא יקר ודיי מומלץ רק בגלל כל הטיפים שזורקים שם שמונעים טעיות מביכות בעתיד.

זהו בגדול.