1 / רכב אישה.
1/ רכב חברה.
1/ אופנוע.
פותש -אומרים אתה חי פעם 1.
תרשה לעצמך לחיות קצת.
(חי מסופש" לסופש" )
לפעמים חסר לי פה קובי מפעמונים (C משהו...).
ניהול תקציב משפחתי הוא אומנות וחלק מאיכות החיים הכללית היא היכולת
לחיות טוב, במסגרת תקציב בריא שמספיק להכל.
אם זכית ויש ביכולתך להחזיק שלושה כלי רכב כשאחד מהם הוא התחביב
שלך עוף על זה.
אבל אם אתה חי במינוס, מונע מעצמך דברים בסיסים, לא מצליח לחסוך
וחיי כמו "מלך". חשוב שוב!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בדיוק.. אבל לא צריך לתת לזה טייטלים מפוצצים כמו "אומנות", זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע (לדור של היום זה כנראה הרבה יותר מסובך).
1- חינוך לנורמה שמינוס זה רע !!! מאוד !!!
2- צריך לשאול טוב טוב לפני ששולפים את הארנק האם זה באמת הכרחי הרכישה הזו?
3- חינוך לחיסכון
4- משמעת עצמית והתפשרויות לכל הסעיפים לעיל.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
לא קל להחזיק כמה כלי רכב, אבל אם זה מטייב את החיים לבני הבית, זה שווה. אל תשכח שאני גר במושב ואם אין לך כלי רכב במושב אתה תקוע. תקוע חזק....
החברים של הילדים שלי גרים במושבים סמוכים, בית הספר במושב סמוך .. קניות עושים רק בעיר (בסופרים זולים ) אמנם, אפשר להסתדר עם כלי רכב אחד . זה קשה ...אבל לא בלתי אפשרי ... למזלי עוד לא הגעתי לנקודת האל חזור הכלכלית שתחייב אותי למכור כלי רכב.
נערך לאחרונה על ידי miki; 10-08-2016 בשעה 11:30.
רכב חברה ליום יום, רכב אספנות ואופנוע אספנות לסופי שבוע.
האמת שזאת התעסקות גדולה, וחלק גדול יוצא שאחד מעלי האספנות מושבת בזמן שיפוץ, תיקון, המתנה לחלקים.
ב43 שנות חיי השתדלתי להמנע מהלוואות וכך גם כיום.
הטיסה הראשונה שלי לחו"ל ( למעט תורכיה ובמסגרת העבודה) הייתה לארה"ב וגם בגלל שאישתי נשלחה לשם.
החיים הם סידרי עדיפויות ואנשים במעמד הכלכלי שלי צריכים לעשות ויתורים.
החזקת האופנוע אין לה שום הגיון כלכלי או הגיוני והדבר היחיד שעומד מאוחריה זה אמוצינאלי בלבד.
וכן אני עושה המון ויתורים כדי להחזיק בכלי הזה וזה בא על חשבון דברים אחרים.
אם זו עבודה נוספת
או אי רכישת פינוקים אחרים או החלפת הb4 החבוטה שלי לרכב חדש יותר ( יש לנו רכב נוסף מהעבודה של אישתי).
ברוך השם לא חסר לנו כלום אבל ישנם ויתורים
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
איי 10, 2016 לאשתי.
איי30, 2015, מהעבודה, לי.
היילקס 95 לטיולים משפחתיים.
הונדה xr600r 97 לטיולים בבדד ובזוג.
sym 50 2006 לסידורים ביישוב.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אצלי גם הראלה שכחה את המספר .לדעתי מעולם לא ידעה אותו אבל ניחא
בבוקר מתלבט האם לפתוח את הגג באוטו? האם לעלות על אחד האופנועים המהירים בהיסטוריה? או לקחת את הליסינג לעבודה. האם נתפרק בסוף היום על איזה סשן של צמיגים וסלעים עם GASGAS או שאנודב לאיזו העברה מהירה בתל-אביב?
אסביר
1. CBR1100XX 2006 לבית לעבודה לסופשים ולהרגשת הכי "חזק"
2. TRIAL GASGAS 125 לסופשים\ערבים רישוי אפור 2015
3. ספורטאג מהליסינג
4. 206CC משופרת מונמכת בעיקר מיוחדת. 2002
5. עגלה נגרר על מנת לשנע את ה GASGAS ואופניים של הילדים.
כן אני מתעסק המון עם גלגלים (כמו שאישתי קוראת להם)
אבל העלויות הרכישה והתחזוקה לא בשמיים. במיוחד אם מטפלים לבד. פה אני מפרט את העלויות הלא מדוייקות אבל אם הייתי סופר אגורה לאגורה לא הייתי כותב דברים אלו.
1. ליסינג אין מה לעשות מבחינתי להוציא 150K על רכב חדש לא אופציונלי ולכן אנחנו בליסינג. כואב אבל באישור מלא של האישה.לא מעניין ירידת ערך.
2. 1100 CBR אופנוע אמין בצורה יוצאת דופן. יחד עם זאת אני פדנט ברמות ולכן מטפל בכל קישקוש הייתי אומר שבשנה האחרונה הושקע על האופנוע בתחזוקה כ 3000 ש"ח.מחיר קניה כ35 K ביטוח 4K תחזוקה 3K ירידת ערך אין.
3.הפיזו הישנה נקנתה ב 30K הגג נפתח האוויר זורם הילדים בשמיים ואני עם חור בכיס של 1400 ש"ח טסט +2500 ש"ח ביטוחים. טיפולים לבד 1K בשנה ~ ירידת ערך קשה לצפות כי לא ניסיתי למכור אבל מניח שלא מאוד גדולה 2000 ש"ח
4. נגרר קניה 6K ביטוח וטסט 400 ש"ח . ירידת ערך חד פעמית של 3000 ש"ח
5. GASGAS נקנה ב 25K אחזקה 1000 ש"ח. אין ביטוח אין טסט אין הוצאות. כמעט אין ירידת ערך
מה רוצה לומר
במחיר של רכב "משפחתי" יד שניה אני מצליח לדחוף את כל התחביב שלי
40+30+25+6 =100K על קניית כל הצעצועים שלי. מחיר של מאזדה 3 מליסינג.
14K עבור טיפולים טסטים ביטוחים בשנה, לא זול אבל זה מחיר שאני מוכן לשלם בשנה בעבור"התחביב" שלי.
ירידת הערך בגלל שהכלים מיוחדים ,מאוד קטנה כ 5000 ש"ח על כל הכלים לשנה. כך שיוצא משתלם אפילו יותר ממאזדה 3 יד שניה מליסינג שמפסידה 10-15 אלף בשנה.
הספורטאג כאילו לא עולה לי כסף.
האא שכחתי לציין שהנסועה השנתית שלי בכל הכלים גם יחד קטנה מ 20 אלף ק"מ (להוציא את הליסינג)
שכחת שאתה לא יכול לבוא סתם בהצהרות, כי יש פה מרגל שיודע בדיוק מה מצב הכלים שלך כמעט בכל רגע נתון, אה?
על ההצהרה "..אמין בצורה יוצאת דופן.." הייתי אומר שזה קצת יותר מדי Over-Rated. ולא מדברים על מנוע, אלא על כל הפצ'יפקעס שמזייפים מסביב, כולל חרגול הסלעים הספרדי שגם פה ושם מתעקם/נוזל לו משהו
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
לא ברור לי כמה תגובתי עוד תתרום לך, אבל בכל זאת, יכול להיות שעם בחירות יותר מודעות, אפילו אם לא רציונליות לגמרי, אפשר לשרוד ממש יפה.
מתנייד עם רכב ישן, 1400 סמ"ק, ידני מתוחזק מניעתית, ללא קיצורי דרך ותמיד בזמן (כי משתלם יותר) ובזול יחסית. אין ירידת ערך, מספק את ה- 30 דקות-לכל-כיוון לעבודה כמו גדול. יחסינו פורמליים לגמרי, ללא שום מרכיב רגשי. אני אמשיך לתקן ולהחזיק כל עוד ניתן. עלות שנתית כוללת: 5000 ש"ח.
בשנה האחרונה, BMW F800ST שנקנה ב- 45 אלף, אולי לא מהמרגשים שבנמצא אך ממלא בהחלט את "הפונקציה האומציונלית" שאנו מצפים מאופנוע. לאחרונה החלטתי להיגמל מהתלות במוסכים ואנשי מקצוע ונמצא בתהליך מעבר לטיפולים עצמיים. על הדרך פגשתי המון חברים ונשמות טובות ושותפים לתשוקה. התהליך כשלעצמו מרתק, ללא קשר לחיסכון כלכלי של כמה אלפים לשנה. עלות שנתית כוללת: 10,000 ש"ח
מתברר עם הזמן, לפחות לי אישית, שהנכונות ל- "קשר ארוך" מעבר לצורך לסיפוק מיידי וריגוש מקסימלי כל הזמן תוך ראיה כללית והנאה מהדברים הקטנים (בהסתייגות: חלק יקראו לזה בשלות או בגרות) כנראה חוסך כמה אלפים בשנה.
בשבועות האחרונים מנהל רומן סביב חיפושית מודל 73 שעברה עבודת שחזור עד-לרמת-הבורג (בחצר ביתית) שתרמתי חלק סמלי בו. כנראה שתעלה סביב ה- 20 אלף. עלות שנתית כוללת: 5000 ש"ח.
לסיכום, רכב ל- "עבודה שחורה" + אופנוע בינוני + רכב אספנות, כולל אחזקה קפדנית יעלו למשך 3 שנים פחות מכל משפחטומטית או "ג'יפ מדרכות" כזה או אחר חדשים-מהניילונים, בהתחשב בירידת הערך.
נכון שהדברים במציאות קצת יותר מורכבים ואינם כבולים לחוקיות נוקשה, אך הסוגיה המרכזית פה היא האם אתה רואה בעצמך צרכן או שותף?
נערך לאחרונה על ידי diesel; 10-08-2016 בשעה 13:50.
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
בעבר רכב אחד + אופנוע.
היה קשה מאד להסתדר עם 3 ילדים (הסעות, חוגים, קניות וכו')
בסוף נשברתי והוספתי ליסינג מהעבודה
היום 2 רכבים (אחד מהעבודה) ואופנוע
תודה לכולם !!!! הזמנתי היום את האופנוע !!
ואן + קטנוע (שכרגע אין כסף לשדרג לאופנוע..)
אפשר להסתדר עם 5 ילדים,
אבל אם זה מוסיף שמחת חיים (הדו"ג !) אז זה שווה את עלויות האחזקה..