אצלי גם הראלה שכחה את המספר .לדעתי מעולם לא ידעה אותו אבל ניחא
בבוקר מתלבט האם לפתוח את הגג באוטו? האם לעלות על אחד האופנועים המהירים בהיסטוריה? או לקחת את הליסינג לעבודה. האם נתפרק בסוף היום על איזה סשן של צמיגים וסלעים עם GASGAS או שאנודב לאיזו העברה מהירה בתל-אביב?
אסביר
1. CBR1100XX 2006 לבית לעבודה לסופשים ולהרגשת הכי "חזק"
2. TRIAL GASGAS 125 לסופשים\ערבים רישוי אפור 2015
3. ספורטאג מהליסינג
4. 206CC משופרת מונמכת בעיקר מיוחדת. 2002
5. עגלה נגרר על מנת לשנע את ה GASGAS ואופניים של הילדים.
כן אני מתעסק המון עם גלגלים (כמו שאישתי קוראת להם)
אבל העלויות הרכישה והתחזוקה לא בשמיים. במיוחד אם מטפלים לבד. פה אני מפרט את העלויות הלא מדוייקות אבל אם הייתי סופר אגורה לאגורה לא הייתי כותב דברים אלו.
1. ליסינג אין מה לעשות מבחינתי להוציא 150K על רכב חדש לא אופציונלי ולכן אנחנו בליסינג. כואב אבל באישור מלא של האישה.לא מעניין ירידת ערך.
2. 1100 CBR אופנוע אמין בצורה יוצאת דופן. יחד עם זאת אני פדנט ברמות ולכן מטפל בכל קישקוש הייתי אומר שבשנה האחרונה הושקע על האופנוע בתחזוקה כ 3000 ש"ח.מחיר קניה כ35 K ביטוח 4K תחזוקה 3K ירידת ערך אין.
3.הפיזו הישנה נקנתה ב 30K הגג נפתח האוויר זורם הילדים בשמיים ואני עם חור בכיס של 1400 ש"ח טסט +2500 ש"ח ביטוחים. טיפולים לבד 1K בשנה ~ ירידת ערך קשה לצפות כי לא ניסיתי למכור אבל מניח שלא מאוד גדולה 2000 ש"ח
4. נגרר קניה 6K ביטוח וטסט 400 ש"ח . ירידת ערך חד פעמית של 3000 ש"ח
5. GASGAS נקנה ב 25K אחזקה 1000 ש"ח. אין ביטוח אין טסט אין הוצאות. כמעט אין ירידת ערך
מה רוצה לומר
במחיר של רכב "משפחתי" יד שניה אני מצליח לדחוף את כל התחביב שלי
40+30+25+6 =100K על קניית כל הצעצועים שלי. מחיר של מאזדה 3 מליסינג.
14K עבור טיפולים טסטים ביטוחים בשנה, לא זול אבל זה מחיר שאני מוכן לשלם בשנה בעבור"התחביב" שלי.
ירידת הערך בגלל שהכלים מיוחדים ,מאוד קטנה כ 5000 ש"ח על כל הכלים לשנה. כך שיוצא משתלם אפילו יותר ממאזדה 3 יד שניה מליסינג שמפסידה 10-15 אלף בשנה.
הספורטאג כאילו לא עולה לי כסף.
האא שכחתי לציין שהנסועה השנתית שלי בכל הכלים גם יחד קטנה מ 20 אלף ק"מ (להוציא את הליסינג)