נכתב במקור על ידי
השושנים
לפעמים חסר לי פה קובי מפעמונים (C משהו...).
ניהול תקציב משפחתי הוא אומנות וחלק מאיכות החיים הכללית היא היכולת
לחיות טוב, במסגרת תקציב בריא שמספיק להכל.
אני מנהל תקציב משפחתי בטבלאות אקסל צמודות, אני יודע ומודע לכל הוצאה. נכון, החיים הם לא טבלת אקסל, אבל ....
אם זכית ויש ביכולתך להחזיק שלושה כלי רכב כשאחד מהם הוא התחביב
שלך עוף על זה.
לא, אני לא רוטשילד, לא זכיתי בלוטו, ואראלה שכחה את מספר הטלפון שלי במגירה נעולה ... אבל "כוס התה שלי " היא להחזיק רכבים זולים להחזקה. ביום יום אני מתנהל עם ה I10 רכב קטנטן עלות הדלק זניחה ועלות הטיפולים גם כן.
במקביל יש רכב משפחתי לאשתי, יונדאי טוסון שאחזקתו זולה יחסית לרכבים מקבילים לו. נכון, הוא שודד תחנות דלק מושבע, אבל אנחנו ממעטים לנסוע בו ווהק"מ השנתי שלו נמוך ביותר. היו זמנים שהמצבר "מת" מחוסר שימוש. רק השבוע נסענו איתו לאילת לסופ"ש ... שים קרוז קונטרול מאשדוד לאילת כמעט בלי לגעת, וצריכת הדלק הופכת לכמעט סבירה. ברור לי שלא אמצא רכב מקביל לו במחיר המחירון שלו, אז אני נשאר איתו (בנתיים).
שני היונדאים אמינים בצורה יוצאת דופן, בעיקר ה I10 שנוסע בלי סוף אבל מקבל טיפולים בזמן ולפני הזמן.
לסיום: החיפושית...
מוטריקה זו השריטה שלי מאז אני ילד... אני שונא מכוניות חדשות ממש מתעב אותן , חולה על מכוניות אספנות. בצעירותי היתה לי ווספה 400 למי שמכיר, ובגלל אבא שלי ז"ל העפתי אותה... עד היום אני דופק את הראש בקיר שהעפתי אותה ... כחייל וכמתבגר היו לי מכוניות שיכולתי לתקן לבדי NSU , סימקה קרייזלר, ועוד כל מיני רכבים שלא היו המיין סטרים אבל היה בהן משהו שלא היה במכוניות אחרות.
כשהתבגרתי (גיל 50+ ) החלטתי שזהו ... אני חוזר לתחביב הישן - רכב אספנות. קניתי חיפושית במצב די קטטוני בפחחות, אבל מנוע וגיר במצב מושלם. האמת שתכננתי ללכת לקורס שיפוץ רכבי אספנות בקיבוץ חולדה שנפתח עכשיו , אבל זה מתנגש בקורסים של העבודה אחה"צ, אז זה יידחה.
אחזקת רכב אספנות זולה מאוד מאוד , כל העלויות זניחות בהחלט. אני מתכנן שיפוץ עצמי ארוך טווח של כמה שנים , לא ממהר לשום מקום.
והאופנועים?
זה של הבן שלי - כל האחזקה והביטוחים יהיו על חשבונו.
ושלי ... כן ... כואב בכיס, כואב מאוד. אבל פסיכולוג מעצבן וכואב עוד יותר בכיס.
מצד שני, אשתי ואני חיים בצניעות יחסית, שמאזנת את המוטרוריקה בבית. הילדים ואנחנו לא יודעים מה זה מותגים, אין גדג'טים שמעניינים את אף אחד מ 3 ילדי או אשתי. לא שמעתי יותר מידי תלונות מצד אף אחד מבני הבית, וברור שהשאיפה היא להביא עוד הכנסות לבית ולא ע"י כך שאשתי תשלח אותי עם ספל לצומת הקרוב ... :-) ...
אבל אם אתה חי במינוס, מונע מעצמך דברים בסיסים, לא מצליח לחסוך
וחיי כמו "מלך". חשוב שוב!
חי באופן סביר. לומר לך שאני מרוצה? לא, כי להשקפתי ברגע שאתה מתחיל להיות מרוצה, השאיפה להתקדם פוחתת, לכן חשוב לנוע תמיד קדימה בחיים. תהיה שמח בחלקך, אבל תמיד תשאף להגיע למעלה... כי התותח יכול לירות רחוק אם תכוון אל מעבר לאופק.