תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: חניה על מדרכה: שינוי ארצי במדיניות האכיפה?

Junior Member

חניה על מדרכה: שינוי ארצי במדיניות האכיפה?

שלום לכולם!

אני עובד בירושלים ולאחרונה התחילה העירייה לחלק דו"חות לרכבי דו"ג החונים על המדרכה באזור מרכז העיר. בבירור שקט שערכנו עם גורמים בעירייה הם אומרים שזו מדיניות ארצית של אכיפת חניה על מדרכה, כחלק מהמהלך של טיפול באופניים חשמליים. כמה שאלות לבאי הפורום:

א. מישהו יודע לומר מה המצב החוקי? האם חניה על מדרכה מותרת? האם היא מותרת עם סייגים (מרחק מינימלי, קרבה לכביש...)? האם היא אסורה בכלל?

ב. האם מישהו שם לב לשינוי במדיניות האכיפה של הרשות המקומית בחודש-חודשיים האחרונים?

ג. אני זוכר שהייתה התארגנות של רוכבים באזור המרכז לפני כשנה במטרה להשפיע על מדיניות החניה. מישהו פה היה מעורב בזה ויכול לספר על התוצאה? אולי לייעץ לנו איך להתארגן?

תודה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אכן הייתה התארגנות והם אפילו הגיעו לירושלים כ20 איש.
    כמו שאתה מבין 20 שה לא מספר שיכול לשנות משהו.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    אתה קשור לקבוצה רוכבי דו גלגלי ירושלים?

הלינק הנ"ל יסדר לך כמה תשובות-

http://www.blog.lawguide.co.il/showarticle.asp?a=11790
    נערך לאחרונה על ידי eran1100; 16-08-2016 בשעה 10:01.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    טוב אני אסתום. אתן לערן השני לענות, למרות זאת הוא 1100, אני כולה 99i

Junior Member
    גם במקומות מסויימים בתל אביב התחילו לחלק דוחות על חניה על מדרכות במקומות שלא מפריעים ושלא ניתנו שם דוחות חניה בעבר - למשל הרחבה שלפני מגדל אלקטרה ביגאל ידין תל אביב - כנראה ששוב נדרשת השלמת הכנסה בעיריות

Junior Member
    טוב זה מסביר למה המדרכה ליד בניין כלל פתאום התרוקנה.

איפה העירייה מציעה שנחנה עכשיו? יש בכלל מקומות מסודרים במרכז העיר?

Senior Member
    הבעיה אינה חדשה, ולמעשה כבר זמן רב שעיריית ת"א-יפו מנסה להציע פתרון למצוקת החניה של רוכבי האופנועים, על ידי הסדרת מקומות חניה ייעודיים עבורם. אולם מרבית ציבור הרוכבים ממשיך לחנות על המדרכה (אם מתוך הרגל או מתוך התעלמות).
    אלה הסיבות שהוא מצא?
    לא דברים כמו "אין מספיק חניות" או "החנייות המסומנות נמצאות צמוד למכוניות ויש סיכוי גבוה שיפילו את האופנוע ויברחו" או "החניות המסומנות צרות מדי"

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    אלה הסיבות שהוא מצא?
    לא דברים כמו "אין מספיק חניות" או "החנייות המסומנות נמצאות צמוד למכוניות ויש סיכוי גבוה שיפילו את האופנוע ויברחו" או "החניות המסומנות צרות מדי"
    או "רכבים חונים על החניות ולא נקנסים" או "אין נקודות קשירה וכל טנדר יכל להעמיס בכיף"

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    אלה הסיבות שהוא מצא?
    תתפלא אבל במקרים רבים הרוכב יחנה בדיוק מול הכניסה לבניין ולא יטרח ללכת 20 מטר מהחנייה הייעודית.
    צריך להבין שהמדרכה אכן שייכת להולכי הרגל ולכן החוק אוסר חנייה על מדרכה לכלל הרכבים.
    כמו שכתוב בלינק גם אני ממליץ לערער על כל דוח שהתקבל וללמוד היכן אסור לחנות והיכן קיימת אכיפה.
    כמובן באותה נשימה אמליץ לרשויות המקומיות להוסיף עוד מקומות עבורנו.
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    טוב אני אסתום. אתן לערן השני לענות, למרות זאת הוא 1100, אני כולה 99i

Junior Member
    הבעיה המרכזית בירושלים שלא כמו בת"א שהעירייה אפילו לא טורחת להסדיר מקומות חנייה יעודיים לטובת רוכבי הדו גלגלי. מה שעצוב שהסעיף שעל פיו הפקחים רושמים את הדוחות בכלל לא קשור לאופנועים, אלא לרכבים. רשום שם (אם אני זוכר נכון), חונה כשכל גלגליו על המדרכה עם מרווח של 1.8 מטר מקצה המדרכה.... משהו מאוד מוזר.
    בעיה נוספת שקיימת במרכז העיר י-ם ובייחוד באזור של בניין כלל, זה חוסר הנכונות מצד בעלי החניונים באזור, שמנוהלים ע"י חברת ימית לאפשר חניית דו גלגלי - גם בתשלום. הם פשוט לא מוכנים להכניס אופנועים לחנייה, מיותר לציין שאופנועי משטרה מחנים שם, להם מותר, גם כשהם מתעצלים להחנות בחנייה ומחליטים להחנות על המדרכה הפקחים לא מחלקים להם דוחות, למרות שהם מחנים על המדרכה שלא בתפקיד.

Member הסמל האישי של oradul
    יש תקנה אשר מאפשר להחנות כלי תחבורה על המדרכה במקום יעודי.
    ע"פ התקנה (לצערי לא הצלחתי למצוא אותה בשנית בשביל לצלם אותה) מותר להשאיר 2 גלגלים (איזה קטע שלאופנוע יש רק 2) על המדרכה כאשר נותר מעבר להולכי רגל ולא פחות מ1.3 מטרים רצופים של שטח פנוי. כלומר שאם חנית ויש מהאופנוע שלך מטר ושלושים בנטימטרים רצופים של שטח פנוי למעבר הולכי רגל, אין בעיה.
    ועם זאת, לרשויות מקומיות יש את הזכות להגדיר איזורים מותרים ואסורים ע"פ דעתם.
    מה שכן מצאתי:
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Member
    אני מחנה באופן קבוע על המדרכה במרכז העיר, מהבוקר עד הלילה ואף פקח לא נתן לי דוח. כנראה שאסור באזורים מסויימים בלבד

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי yanivma1 צפיה בהודעה
    שלום לכולם!

אני עובד בירושלים ולאחרונה התחילה העירייה לחלק דו"חות לרכבי דו"ג החונים על המדרכה באזור מרכז העיר. בבירור שקט שערכנו עם גורמים בעירייה הם אומרים שזו מדיניות ארצית של אכיפת חניה על מדרכה, כחלק מהמהלך של טיפול באופניים חשמליים. כמה שאלות לבאי הפורום:

א. מישהו יודע לומר מה המצב החוקי? האם חניה על מדרכה מותרת? האם היא מותרת עם סייגים (מרחק מינימלי, קרבה לכביש...)? האם היא אסורה בכלל?

ב. האם מישהו שם לב לשינוי במדיניות האכיפה של הרשות המקומית בחודש-חודשיים האחרונים?

ג. אני זוכר שהייתה התארגנות של רוכבים באזור המרכז לפני כשנה במטרה להשפיע על מדיניות החניה. מישהו פה היה מעורב בזה ויכול לספר על התוצאה? אולי לייעץ לנו איך להתארגן?

תודה!
    קיבלתי שם דו''ח בזמנו על סך 500 שקלים על חניה על מדרכה בגודל איצטדיון, תשכח מהרעיון לערער על ביטול הדו''ח.
    עירייה מושחתת של ערסים פרימיטיביים שרק מחפשים הכנסה לממן את הפרזיטים שגרים שם.

Junior Member
    אין שום בעיה לערער על הדוח, אף שופט לא יאשר דוח כזה במיוחד עם אתה מוכיח בתמונה שהמדרכה שעליה חנית רחבה, למשל אני חניתי ליד ברמן שם המדרכה ברוחב של 4 מטר. כבר הגשתי בעבר ערעור על חנייה והתובע ביטל עוד לפני שהגעתי לבית משפט, וגם הפעם הוא יבטל.
    הבעיה היא הזמן שאתה מבזבז על הערעור ועם אתה ממשיך להחנות שם, אז כל הזמן צריך לערער, עד שהעיריה תחליט לשים תמרור שאוסר על חניית אופנועים, עד אז, על מדרכה ברוחב של 4 מטר אני לא רואה אף שופט שיקח את הדוח הזה ברצינות, אולי הוא אפילו יכעס על התובע שהביא את זה בכלל למשפט.
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות
    נערך לאחרונה על ידי Arthur; 17-08-2016 בשעה 09:10.

Senior Member
    למרות האמפתיה ומצוקת מקומות החניה המוחשית בעיר, חניה באזור מרכז כלל היא בעייתית עד מאד (בייחוד ברח' אגריפס). יש שם הולכי רגל רבים, רכבים שחונים או רק עוצרים לרגע וחוסמים את התנועה ומה לא. כך שאני בהחלט יכול להבין מגמה שבה מנסים למנוע חניה שם. אומנם יש מקום בצד של רח' יפו, אך הגיוני שמתקימת שם אכיפה בשל טעמים בטחוניים, הולכי רגל והרכבת הקלה.

Member
    אני גם נפלתי קורבן לדוח על מדרכה.
    שרונה מרקט חניתי כאשר יש מימיני 5 כלים דו"ג וגם משמאלי.
    לא מפריעים לאף אחד.
    יום אחד קיבלתי מכתב ממשרד עו"ד שאומרים שעקב זה שלא שילמתי את הדו"ח (שלא קיבלתי) הוא הוכפל.
    שלחתי מכתב חזרה ע"י עו"ד (מקורב) והם התכתבו קצת.. האחד ביקש הוכחה והשני לא ממש שיתף פעולה ואיים בעיקול חשבון.
    לאחר שנשברתי והבנתי שאין ברירה החלטתי לשלם רק שעכשיו הוסיפו חיוב של 20 שקלים על כל מכתב שהם שלחו חזרה לעו"ד.
    סה"כ שילמתי 810 אם אני זוכר נכון.. כיף !